Jump to content

Arunas Sarapinas

Nariai
  • Pranešimai

    41
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius Arunas Sarapinas

  1. Prieš 10 valandų, popelima pranešimas:

    Sveiki,

    Problema su MF 6190 kojiniais hidrauliniais stabdžiais.

    Problema: Pedalas lengvas, minasi iki dugno ir nei trupučio negriebia.

    Esmė tokia, kad dingo kojinis stabdis. Iš pradžių bandėm orinti sistemą per nuorinimo taškus ant galinio tilto ( pažimėta schemoje ružavai apskritimais.)

    Pompuojant pedalą varė tepala su oro burbulais. Viskas kaip ir ok. Po truputi atpompavom atsigavo stabdis vos pamint galėjo, griebė gerai. 

    Po dienos vėl tokia pat problema, pedalas nukrenta iki dugno ir niekas negriebia. Pakartojus vėl tapatį veiksmą per nuorintojus pompuojant pedalą varo grazu svarų tepalą BET be jokių oro burbuliukų. Bandžiau orinti po kabina dešinėje, jei neklystu (skirtytuve) yra nuorintojas ten irgi varo tepala gražiausiai be oro. Tai reliai kaip ir nėra ką orinti bet pedalas lengvas krenta iki dugno.

    Apėjau viską išoriniu nutekėjimų kaip ir nesimato.

    Gal kas turit minčių nuo ko pradėti?

    O galbūt net ideliausei jei atsirastu koks meistrelis dirbantis ant saves ir žinantis mintinai tokais sistemas Šiauliai, Šiaulių r.

     

    Konturai.png

    Jei cilindriukų mandžetai malasi,spaudimo nelaiko tai ir  oro netrauks, aš pradeciau nuo kojinio cilindriuko,kad kartu pasibaigtų abiejuose ratuose kartu negali būti. Vienas vistiek stabdytų.

  2. prieš 23 minutes , Sartai pranešimas:

    Sveiki, kokie +- preso NH 650? Ir ar belaruso galios jam užtenka? 

    Ten rotoriaus nėra,tai smulkintuvas ne koks,jei reikės. NH 650, vienas seniausių iš tos klases,644 šiek tiek naujesnis,bet viskas tas pats. Šiaip su bielkiu gali ir 6 pavara mintį,labai patvarūs,labai lengvai remontuojami, Lietuviškose gali būti reduktoriai išplėšti turit žiūreti ir,kad diržai nesusimestų sukant,atidarant.

  3. prieš valandą, sole pranešimas:

    Aplamai žemės ūkį bandoma pavaizduot kaip kokį parazituojantį verslą kurio indėlis į bendrą ekonomiką tik keli procentai ir išmokos mokamos už nieką. Kai statomos užsienio kapitalo gamyklos tai jos ir nuo mokesčių atleidžiamos nes kuria pridėtinę vertę per aptarnavimo sferą, infrastuktūros kūrimą, žmonių įdarbinimą ir t.t. O kai kalbama apie žemės ūkį tai atrodo kad ūkininkai vakume egzistuoja ir gautas pajamas ar išmokas išleidžia ne LT  ir beveik jokios pridėtinės vertės nekuria. Įdomu būtų sužinot kiek žmonių dirba įmonėse susijusiose su žemės ūkiu, užsiimančiomis technikos, jos dalių prekyba, aptarnavimo srityje ir t.t. Kas gerai įvaldęs kalbėjimo meną galėtų argumentuotai plačiau šita tema padiskutuot viešoj erdvėj.

    Fabriką galima pastatyti ir kitoj šaly,nori ,,pritraukti,, daryk nuolaidas. Tenai yra geri derybininkai . Dabar pasižiūrėkit į save. Net forume tarp ūkininkų vieningos nuomonės nėra. Tai kokia derybinė galia gali būti?

  4. Prieš 7 valandas, AG Paulius pranešimas:

    Nori būti teisus ar teisingas ? Bet iš principo sutinku, kad kiekvieno žmogaus žodžiuose yra tiesos gabalėlis, nėra tik juoda ir balta. Tačiau iš savo patirties galiu pridurti, kad šiandien didžiausia žala mūsų suvokimui daro soc. tinklai. Žmones nebežino kas yra tikra o kas ne kažkas kalba, kažkas tiki. Rekomenduoja mažiau skaityti agro spaudos nes objektyvumo ten like labai mažai o nuomonės ir straipsniai pateikinejami su potekstė taip kaip reikia. O dabar laukiam naujos infliacijos bangos ir stebim Taivanio prezidento rinkimus.

    Taivanio rinkimai svarbiau nei LT  ūkininkų problemos? 

  5. prieš 20 minutes , sgts pranešimas:

    Bet jie turi suprasti, kad nemažai ūkininkų yra ir statutiniai tarnautojai (policininkai, gaisrininkai, paseniečiai, muitininkai, kariškiai ir pan.), kurie ūkininkavimą papildmai pasirinko dėl mažos algos, siekiant papildyti šeimos biūdžetą. Ir matydami tokius kolegų veiksmus, manau mažai pritarimo sulauks.

    Policija vykdo nurodymus,,iš aukščiau,,viskas. Gryžkim keletą mėnesių atgal buvo pasiruošimas mokytojų streikui,kas mokytojus FB išvadino kenkėjais? Ogi lygtai ministrės vyras,esantis konservatorių partijoje. Tam policininkui visiškai dzin ar įvažiuos tas traktorius ar neįvažiuos į miestą . Labiausiai pakenks sostinės,,elitui,,iš ten ir yra visos sistemos,kad,tik sumenkinti. Pvz: Jūs deginote laužus,Vokietijoje ūkininkai blokavo kelius,kur visa,,nepriklausoma ,žiniasklaida buvo nukreipta? 

  6. prieš 20 minutes , manttys pranešimas:

    Nauda ne tik per baudas, bet ir per baimę. Bijodami pakliųt į reidą daug žmonių legalizuojasi ir valstybė naudą pradeda gauti per mokesčius. Viena iš baudų yra beakcizio kuro konfiskavimas. O gal bus sankcija, kad už pagautą su žaliu kuru mašinoj netenki viso žalio kuro kvotos kitiems metams. Čia tik fantazijos reikalas, kaip padaryt, kad nebesinorėtų rizikuot 

    Mokesčiai,mokesčiai,o kiek naujų,bepradedančių ūkininkų pasitrauks iš to verslo tai dzin. Čia,tik pradedantiems kurie skaičiuoja kiekvieną centą dar viena plyta po kaklu. Aš pats skaičiavau daržininkystę,tarkim atidaryti parduotuvę Kaune,ir supranti,kad...yra lengviau uždirbamų. Jau ką galima smaugti,tik ne ūkininkus,jie sau užsidirba netingedami.... Jau berods 

  7. prieš 3 minutes , Inžinierius pranešimas:

    Štai ir paimkime dabar. Data pasirinkta labai bloga, daugelis miesčionių net nesupras prie ko čia tie laužai. Ar čia kas pernykštes šiūkšles degina, ar kas gal anksčiau Sausio 11 sugalvojo paminėt. 

    Bendro šūkio kaip ir nėra, kad visur vienodai būtų.

    Aš neagituoju prieš, bet noriu atkreip dėmesį ir gal būt dar kažką galima pataisyt. Kaip ir nebuvo galima leidimų piketams išsiimt, nes tarpušvenčiu dauguma valdininkų jau atostogavo, o po Naujųjų jau per vėlu.

    Taigi čia kaip šachmatuose, reik dar penkis žingsnius į priekį apgalvot, o ne tik galvą pametus bėgt ir rėkt.

    Reikia rinkti priežastis už,o ne prieš. Ar bus šūkiai ar nebus tas protestas bus eilinis. Tik nuo masiškumo priklausys ar atkreips demesį ar išjuoks.  Kitas prieš rinkimus pažadų pasirinkimui. Ir sekantis rinkimų rezultatai. Jei dabartiniai mažai bus ,,apkarpyti,,tai reikš,kad ūkininkai balsavo susiskaldę. Jei bus skaudžiai nušluoti,tai reiškia,kad atsirado nauja jėga su kuria reikia skaitytis. Ūkininkai su šeimos nariais yra galinga jėga.

  8. Prieš 11 valandų, AG Paulius pranešimas:

    Atsipeikek nuo tos valdžios. Mūsų valdžia tik mokeščius administruoja, ir bando biudžeto skyles kaišioti naujais mokesčiais. Aš politikų asmeniškai klausiau kodėl valstybėje nėra ūkiško požiūrio, kodėl valstybė neveikia kaip verslas bandydamas apginti savo interesą, gavau atsakymą, kad politikai tik politika formuoja, dėl trumpos kadencijos neverta nieko pradėti nes kiti tik ant to gėrio gyvens. Valstybe verslo nedaro. Kaip pvz. Techninių pažiūrų veiklą, valstybės monopolis, nešantis pastovias pajamas į biudžetą, valstybei nereikalingas eina į privačias rankas. Kitas topikas prie manęs baisiai norėjo nulaužti ekoagros, kad sertifikavimo veikla kuri neša pajamas būtų liberalizuota ir privatizuota. O kontrolės mechanizmas liktų valstybės interesas, kur nėra jokių pajamų tik išlaidos dengiamos mokeščių mokėtojų pinigais. Tas pats su pieno tyrimais ir t.t. ....

    Valio,parašėt teisybę,o nuo to  valdžios tingulio geriausias receptas yra protestas! Milžiniškas! Jei ne, pakartojimas prieš pat rinkimus 😄.  Ir tada bus pažadų iš kitų patijų,o pažadai jau yra koziris. Tikiuosi,kad kiti ūkininkai bus aktyvesni,nei forumiečiai....

  9. prieš 5 minutes , AG Paulius pranešimas:

    🤭 Dar nepastebėjai kaip remia, viskas brangsta kas metai po 5 proc. Ir skubina kuo greičiau įsigyti sėklų,trašų,pesticidų nes poreikį palaiko deficitinį. L

    Tai kodėl valdžia nepritraukia naujų bankų,įmonių į labai pelningas šakas?Ne tik,kad nepritraukia,bet,net nesistengia....

  10. prieš 49 minutes , manttys pranešimas:

    Kad sitas dejavimas is esmes yra nuolatinis..juk.kasmst antrastes laikrasciuose, kad per sausa ar per slapia, ar kainos blogos. Tai jau suformavo verksniu ivaizdi ir tikrai ne per trumpa laika jis gales but pakeistas.

    Del pieno.Ne zaliavos supirkejas esme, o de facto karteliniai susitarimai. Jei butu reali konkurencija, ukininkai tikrai migruotu pas kitu, bet supirkejai vieningumu nesizkundzia, todel turime ka turime.

    Kita vertus, turime prisiimti ir atsakomybe, kad iki siol didzioji pieno dalis superkama ne per koperatyvus, todel realiu derybiniu galiu net teoriskai neimanoma turet

    Kiek yra Lietuvoje pasirašyta susitarimų tarp partijų?,tik gynyboje daugiau šnipštas.Nėra susitarimų,nėra tąsos,nėra aiškumo ateityje. Viskas yra suverčiama ES,niekas nekalba apie derybas su ES vienu ar kitu klausimu. Pvz. Skvernelis nepasirašė mobilumo paketo,o derėjosi ir ką? Šimonytė po pusmečio pasirašė nesiderėjusi. Spausi valdžią ji bus priversta spausti ir Briuselį,gal nusiimkit rožinius akinius,kad kažkas pergyvena dėl jūsų, visiems svarbiausia,,ištempti,,kadenciją ir good by. Ž. Ūkis nera atskiras individas,sakykim produktai nevažiuoja į China ir ką? Gerai ar blogai

  11. prieš valandą, manttys pranešimas:

    deja šitoj vietoj sunku atrodyt prastai. Dažnas traktorius kainuoja daugiau nei miesto žmogaus butas, tai apie ką gali jam papasakot. Kad labai blogai? Deja ūkininkai yra kaip obuoliai vienoj pintinėj su Plangos verslininkais.

    Aš asmeniškai matau bėda tik Navicko asmenyje ir jo arogancijoje. Kadangi nuo ten klausimai nejuda, tai visa kita tik pasekmė.

    Todėl vienoj pintinej su Palangos verslu,kad ankstesni oratoriai neturėdavo ką pasakyti prieš kameras, reikia aiškinti,kad yra paskolos,kad paramos yra su sąlygom,o ne už dyką.... Dabartiniai oratoriai iš jaunimo labai konkrečiai su konkrečiais pavyzdžiais labai puikiai išaiškino, aš nežiūriu vien tik į Navicką,pvz brangsta naftos dujos,Vilkyškiai investuos,bet investicijos turi atsipirkti....arba per galutinį vartotoją arba per darbuotojus arba per žaliavos pardavėją?😉 

     

  12. Prieš 1 valandų, AG Paulius pranešimas:

    Sveikintina žemdirbių iniciatyva, bet vien abstrakčių reikalavimų nepakanka. Kiekvienas punktas turi būti detalizuotas labai konkrečiai įvardijant problemą ir siekius. Reikalavimai be pasiūlymų tai pokalbis apie nieką. Pridedu keletą savo pastebėjimų: 

    Kodėl protestuojame (preliminari informacija, konkretūs tikslai ir reikalavimai ruošiami):
    1. Privačiai nuosavybei kyla grėsmė. Plečiamos saugotinos teritorijos nesuderinus tinkamai su savininkais ir specialiųjų žemės naudojimo sąlygų įstatymas apriboja laisvai naudotis savo turtu o tai daugeliu atveju prilygsta nusavinimui. Išplėstos vandens telkinių apsaugos zonos neleis visiškai naudotis savo žeme be jokio atlygio. Saugotinų teritorijų plėtrą vykdyti, tik tinkamai suderinus su žemių savininkais.
    • NT mokestis, jo dydis Ūkininko turtui kuris yra suvažytas tam tikrų reikalavimų. (Spec. sąlygos, daugiametės pievos, apsaugos zonos ir juostos.)
    • Poveikio vertinimas, ūkių gyvibingumui ir pajamingumui priimant valstybės keliamus reikalavimus dėl daugiamečių pievų atstatytmo, spec salygų uždėjimo, apsaugos zonų praplėtimo ir kita. 
    • Spec salygų uždėjimas privačiam turtui tik sutarus dėl turto išpirkimo, pagal rinkos vertę.

    Šeip šio klausimo turinys pagrinde yra AM rankose.  

    2. Neišspręsta biurokratų sukurta daugiamečių pievų problema, pievų "pagaminta" iki 700 tūkst., kai realus referencinis dydis turėtų būti apie 400 tūkst.
    • Kelti reikalavimą pateikti skaičius, koks bus poveikis žemės ūkio ekonomikai iš gamybos išėmus planuojamą užsėti daugiamėtėmis žolėmis plotą. Kiek bus prarasta pajamų, kaip tai atsilieps kaimo gyvibingumui, regioninei politikai, ir visai žemės ūkio vertės grandinei.  Koks yra prarastų pajamų ir kompensacijų dydžio palyginimas. 
    3. Pieno krizė vis dar neišspręsta, o iki tol skirstyta menka pagalba neatitiko žemdirbių lūkesčių. Pieno gamintojai ptyrė 160 mln. nuostolių, o perdirbėjai ir prekybininkai skaičiavo rekordinius pelnus.
    • Čia kalba eina apie verslo santykius,  Perdirbėjas - Ūkininkas, nei valstybė nei ŽŪM pieno neperka, ir negali priimti sprendimų įtakojančių tarptautinio verslo konkurencingumą. Šeip šis klausimas apie nieką. 
    4. Rusiškų grūdų importas ne tik pažeidžiami moraliniai principai, daro žalą Lietuvos ūkininkams, bet ir kelia grėsmę nacionaliniam saugumui.
    • Rusiški grūdai nėra įtraukti į sankcijų paketą. O jei kažkas ir veža grūdus tai čia tik verslas nieko asmeniško. Svarbiausia keliant šį klausimą turėtį įrodymų, kad ištikro yra vežami rusiški grūdai per LT uostus ne šeip Fake News
    5. Deklaravimas visiškai neatitiko suplanuotų rezultatų ir Strateginiame plane iškeltų tikslų. Žemės ūkio ministerija, sukėlusi žemdirbių lūkesčius išmokų dydžiais už papildomą ekologinę veiklą, žemdirbius paprasčiausiai apgavo, žadėto atlygio dydžio žemdirbiai negaus. Apie tokį galimą scenarijų žemdirbių organizacijos buvo įspėjusios ne kartą, tačiau jau įprasta, tampa, kad ŽŪM į įspėjimus nekreipia dėmesio.
    • reikia įvardinti konkrečiai kas buvo žadėta ir ko žemdirbiai negavo kurioje vietoje buvo apgauti. Čia ŽUM akivaizdžios klaidos. 
    6. Strateginio plano problemos, aukštesni nei ES reikalavimai. 
    • Strateginis planas keičiamas, čia kalbama, kad dar vis reikalavimai lieka aukštesni po siūlomų pakeitimų ? jei taip reikia konkrečiai kas yra aukščiau nei ES reikalavimai. 
    7. Jokios vertės nekurianti perteklinė administracinė našta (AAP ir trąšų žurnalai, jie reikalingi tik nuo 2030 ir daug paprastesni)
    • Čia klausimas apie nieką, reikalavimas susietas su aiškia pesticidų apskaita kuri bus reikalinga dėl pesticidų sumažinimo kiekvienai ES nariai. 
    8. Tręšimu mėšlu ir srutomis metai iš metų tos pačios problemos. Dvigubi standartai. Dėl perteklinių kritulių Kretingoje nevalytas nuotekas leido išleisti tiesiog į vandens telkinius, o žemdirbiams kai pagal gamtos sąlygas galima būtų tręšti laukus nepratęsė termino.
    • Klausimas AM  Susietas su nitratų direktyva, tik AM gali parodyti ES stebėdamas paviršutinius vandenis, kad šalyje mažėja nitratų kiekis vandenyje ir tik tada kažkas galėtų įvyktį. Rimčiausia problema ta, kad Lietuva prisiimdama nitratų direktyvą parodė šulinio vandens kokybę, ir kas 4 - 5 metus teikia atasaktą ES del nitratų kiekio pokyčio vandenyse. Nitratų skaičius šimtosiomis dalimis vis padidėja ir tai nelaidžia švelninti šio reikalavimo prisiimtų įsipareigojimų, juokingiausia, kad nuo ES vidurkio mūsų vanduo yra beveik 10 kartų mažiau užterštas.  ech tas šulinio vanduo, pakišo koją. 
    9. Pinigų taškymas pridėtinės vertės nekuriantiems projektams, studijoms, politikų perkamas jiems palankus "mokslas" (pelkininkystė, numatomos išmokos pelkininkystei, krizių valdymo studija, nendrinukė, akmenys grioviuose, AM pinigai skleisti dezinformaciją apie neva žemės ūkio žalą.
    • Klausimas apie nieką.  Geriau paklaustumėte kodėl Vilniaus stadijonui jau išleista 150 mln. eur. o aikštelėje vis dar traktoriai ir stumdomas smėlis iš vienos vietos į kitą. Kai Kauno žalgirio arena buvo pastatyta už  40 mln. 
    10. Žemės ūkio ministerijos kuriamos finansinės priemonės neveikia, o Lietuvos žemės ūkis tuo tarpu praranda konkurencingumą."
    •  Kurios finansinės priemonės, ŽŪPG, palūkanų kompensavimas, subsidijos, projektai, kas konkrečiai neveikia ? 

    Nebūkim naivūs,Sėkmė priklauso ne nuo klausimų formuluočių,o nuo ,,šaršalo,dydžio ir kaip giliai ūkininkai sugebės,,įstrigti,,kitiems tautiečiams į širdį,pagrįstai iskomunikuoti savo bėdas. Kiti pagalvos va mokytojai streikuoja,ūkininkai streikuoja gal tikrai valdžia nekokia.? Tos minties labiausiai bijo,o kad pradėtų su ūkininkais skaitytis turi visų pirma parodyti rinkimų rezultatai....

  13. prieš 13 minutes , Inžinierius pranešimas:

    Na kaip ir narys, kaip ir aktyvus. Ir prieš Šventes visa mūsų valdyba susirinkom ir diskutavom, bet nei vienas nepamatėm reikalavimų. Apart, kad ministrą atstatydint, tai jau jam ir taip keli mėnesiai teliko.

    Jei ūkininkai nesusivienys tai ir kita valdžia maudys. Politikus reikia PRIVERSTI dirbti,o dabar yra gera proga. Prieš keletą dienų kalbejo lyg Kelmes ūkininkų sąjungos pirmininkas iš jaunimo tai buvo įvardintos ir perteklines aplinkosaugos problemos. Ankščiau atsistodavo koks tai gėda būdavo klausyti.

  14. prieš 13 minutes , Inžinierius pranešimas:

    Na kaip ir narys, kaip ir aktyvus. Ir prieš Šventes visa mūsų valdyba susirinkom ir diskutavom, bet nei vienas nepamatėm reikalavimų. Apart, kad ministrą atstatydint, tai jau jam ir taip keli mėnesiai teliko.

    Jei ūkininkai nesusivienys tai ir kita valdžia maudys. Politikus reikia PRIVERSTI dirbti,o dabar yra gera proga. Prieš keletą dienų kalbejo lyg Kelmes ūkininkų sąjungos pirmininkas iš jaunimo tai buvo įvardintos ir perteklines aplinkosaugos problemos. Ankščiau atsistodavo koks tai gėda būdavo klausyti.

  15. prieš valandą, lietulka pranešimas:

    keles minutes padirba  sumazeja iki min bet kai uzsuki propke zarnos palieka kietos 

    Sunku atspėti todėl,kad kažkoks spaudimas turi būti aušinimo sistemoje ir dabar atspek ar jis per didelis. Aš daryciau taip: atlaisvinčiau propkę ir dirbčiau,jei tarpine ar galva antifrizą išvarys, 

  16. Prieš 11 valandų, nerijus69 pranešimas:

    Tai va ir sprendžiu kurį imt, nes neretai 480 pigesnis. Hektarų tai tik šimtas, bet prie to neprisirišu, nes kombainą planuoju įsigyt ilgam.

    Pagrindinis  rotorinių vengimas yra baimė su detalėm ir pripratimas prie anų. Class,MF daugmaž detalių yra,kiek suprantu.

  17. On 2023-09-06 at 07:48, UK. POVILAS pranešimas:

    Horch pronto dc4 ar vaderstad spirit 400s kuri pranašesnė kalba eina apie dėvėta kur silpnos vietos, ir koks minimalus galios poreikis vienai ir kitai

    Vederio silpnos dirbimo diskų kojos, šiaip pagal konstrukciją tai Horsh Pronto labai stipriai padaryta. Horsh 4 DC, min 150 AG, .Dar reikia lyginti dylančių dalių kainas.

  18. prieš 56 minutes , AG Paulius pranešimas:

    Labas, nori pasakyti kad valstybė už viską turį sumokėti. Valstybės biudžeto išlaidų didinimas ir daugiau jokių pasiūlymų ?  Atvirai pasakysiu čia yra bukiausias kelias kuris veda į nieku, biudžeto išlaidų didinimas veda prie naujų mokeščių. Kai Valstybė moka už viską, verslas ir toliau lobsta Jūsų sąskaitą. Džiovinimas, valmas, "Formulė" , resursai  - šie dalykai yra nekontroliuojami apie ką aš JUMS pastoviai aiškinu. 

    PT - kiekvienais metais kainuoja apie 3,5 mln/eur. Bet. pieno kaina dėl to nekyla pieno supirkimo ir perdirbimo įmonėms taip yra sukuriama papildoma komforto zona. Ūkininkų kiekvienais metais mažėja, laiko klausimas kada pieno tyrimai bus privatizuoti. 

    Valstybės išlaidų didinimas  yra kelias į niekur? Tai va verslas nebelobsta,bedarbių daugėja,pienininkai irgi nyksta,nebelobsta, ir paklauskit bet kokio paslaugos teikėjo,visi pasakys,kad žmones taupo šią vasarą,o toliau pats žinai,vartojimo mažejimas,biudžeto deficitas ir t.t. Tai gal nėra taip blogai padėti ūkininkams,verslininkams,nes jie tada susirinks į darbo biržą,žiūriu konservatorių mąstymas nesikeičia.

×
×
  • Create New...