Jump to content

artistam

Nariai
  • Pranešimai

    23
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario artistam paskelbtas turinys

  1. Ir tas buvęs LŽŪU, dabartinis Stulginskio universitetas, kepa miškininkus kaip bandeles. O miškininkų kasta labai savita, jei neturi dėdės urėdo, į valdiškus miškus papult mažai šansų. Jei ir dirbsi ten, alga ne stebuklai, darbas gan juodas, kai su guminiais karštą vasaros dieną matuoji mišką (dažnai kokią pelkę) aplipęs uodais, tuomet ir pagalvoji, kad ne tokia ir romantiška profesija. Privatus sektorius irgi nelaukia išskėstomis rankomis žalių miškininkų. Visur reikia brautis. Pusė kursiokų baigusių 2003 tikrai nedirba to, ką mokėsi.
  2. ir kaip sekesi pasikonsultuot, jei ne paslaptis?
  3. artistam

    Naujas zemesukis

    http://www.agroakademija.lt/miskininkyste/?SId=507 platesnis aprašymas.
  4. artistam

    Naujas zemesukis

    Jei planuoji tik dabarsodinti ir bandyti sulaukti finansinės grąžos, rizikinga. Hibridines drebules galėsi kirsti tik po 20 metu, jei tai ne biokuro plantacija. Kiek žinau ES moka už 1ha 10739,59lt, bet čia jei sodinižemės ūkio paskirties, ar apleistoje žemėje. jei pirksi miško paskirties žemę, nelabai leis tau sodinti kas hibridines pagal miškotvarką.
  5. Nu ten Mizaras nusisnekejo apie tas kainas... Ne pats jis tas kainas sugalvojo, jos indeksuojamos ministerijos: http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaiesk ... y=&p_tr2=2
  6. Įdomu būtų sužinot kaip baigėsi šiam miškotvarkininkui Jei nenori labai daug duot uždirbt perpardavėjams, visad reikia susimatuot prieš parduodant. Kartais nepagailėjus kelių šimtų, laimimi keli tūkstančiai. Tie, kas perka, niekad neperka be pelno stačio miško. O ir miškotvarką siūlosi patys atlikt už pusę kainos. Va tada tai žalias pardavėjas išvis nebežino kiek kūbų buvo. pora vertingų nuorodų, jei kažkas taip pat planuoja kirst savo mišką: http://www.agroakademija.lt/miskininkyste/?SId=604 http://www.agroakademija.lt/miskininkyste/?SId=714 o jei reiks pamatuot, kreipkitės http://www.facebook.com/pages/Nepriklau ... 182?ref=hl
  7. artistam

    Kalėdų eglutės.

    galiu uždėti ir miške, ir namie, kaip tik pirkėjui patogiau. tinklo savikaina 300m- 60lt tik pirkit eglutę paprastai supakavimas pardavimo vietoje pas mus net nekainuoja
  8. Pagal šia priemonę kompensuojamos išlaidos sodinimo darbams atlikti, ar išmokos tiesioginės priklausomai nuo sodinamų medžių rūšies?
  9. klausimas gal ir ne visai šitai temai, bet planuoju dar spėt į Jaunųjų ūkininkų traukinuką iki 2013m. norėjau paklaust dirbančiųjų JŪ, kaip su mokesčiais? ar nenuskaičiuoja po to darbovietėj valstybė dvigubai, lyg dirbtum antrą darbą? dėkui už trumpą ir konkretų ats, be sarkazmo
  10. as manau, kad naturalu, kad dvieju zuikiu iskart nenusausi, palauk iki kitos JU paraiskos, tada matysi ar viskas yra gerai, kazkaip grinas europos melzimas nera teisingas... toks tas melžimas, jei jau duoda prioritetą tiems, kas perima ūkius pagal ankstyvą pasitraukimą, tai galėtų tais pačiais metais leist susitvarkyt. o tai po metu žėk jau ir ūkis registruotas bus per senai ir vėl paramos nuplaukia šiaip gi man iš to jokios naudos, kad perėmiau ūkį iš tėvų. na ta prasme jokių išmokų už tai man nemoka. tad ir nepavadinčiau to europos melžimu
  11. ir kas sugalvojo sugrūst į krūvą "ankstyvo pasitraukimo iš prekinės žemdirbystės" ir "JŪ" paraiškų teikimą. Dabar tėvai pasitraukė pagal pirmąją programą, ir tenka laukti ats, ar viskas gerai praeis. Ant savęs nei žemės persirašyt galiu, nei paraiškos pagal "JŪ" teikt, nes jei kas negerai, tai ir tėvų pasitraukimas nuplauks, nes aš žemę jau persirašęs būsiu ir kitais metais jie pakartot paraiškos pataisę negalės, o ir man prioritetas nuplauks, jei jie neišeis pagal tą paramą... žodžiu užburtas ratas, o balandžio 30 artėja ir labai greit... kažin vienam man čia tokia problema iškilo?
  12. Kiek galimi nukrypimai nuo verslo plano, po sutarties pasirašymo? jei mišraus ūkio verslo plane įrašysiu 10 galvijų, o dėl kokios nenumatytos ligos jų gale metų liks tik 9, sankcijų nesulauksiu? Ar būtina konkrečiai pildyti ūkio plėtros punktus paraiškoje, jei jai neprašau paramos? gal pakanka tik bendrais bruožais?
  13. Rašydami projektą, ilgalaikį turto nusidėvėjimą tikriausiai skaičiavot pagal tiesinį metodą, Taikant tiesiogiai proporcingą (tiesinį) metodą, metinė nusidėvėjimo suma apskaičiuojama pagal formulę: N =(V1 – V2)/T, kur N – metinė nusidėvėjimo suma; V1 – ilgalaikio materialiojo turto įsigijimo vertė (pasigaminimo savikaina); V2 – ilgalaikio materialiojo turto likvidacinė vertė; T – naudingo tarnavimo laikas metais. O iš kur paimt tarnavimo laiką metais? ar tai reglamentuota pagal kažkurį įstatymą, ar kaip įmonėje tarnavimo laiką nusistatote patys?
  14. gal kas žinot ar teko susidurt, pagal JU programą kompensuojamos išlaidos už artezinio gręžinio įrengimą. Bet nerandu niekur, ar pakanka leidimo iš savivaldybės tam gręžiniui įrengti, ar prieš teikiant paraišką reikia ir projektą pasidaryti? Taip pat dėl komercinio pasiūlymo formos perkant techniką ir paslaugas. Jis turi būti su konkrečiais mano rekvizitais, ar pakanka bendra forma? ar segant į paraišką jis turi būti antspauduotas? dėkui iš anksto už ats
  15. sveiki, gal yra žinių kaip su mokėjimais pasitraukus pagal šia programą? teko girdėt gandų, kad pasitraukt pasitraukė, o žadėtų išmokų iš ES dar nesulaukė gal yra kas turi konkretesnių žinių apie pastaruosius metus/
  16. Gyvybingumo rodikliai yra bendri visiems, o ne atskiri gyvulininkystei ar sodininkystei. Ir pagal taisykles JŪ grynasis pelningumas skaičiuojamas tik 4 ir 5 metams. Vadinasi jau tais metais tai tikrai turi būti grynojo pelno pliusas. Bet nepamiršk, kad grynasis pelnas ne tik pajamos iš ūkio veiklos, bet ir įvairios gaunamos išmokos. bet JŪ įsikūrimo paramos negalima priskirti prie pajamų. Sakykim gauni tą paramą apie 80 t. dar plius sakykim 20t. visos kitos išlaidos. tai po 5 metų pelno turėtum būt uždirbęs 100t. su trupučiu, kad būtum gyvybingas?
  17. O toliau kreipiesi modernizavimo paramos. Jei rimtai, tai mokėjimo prašymas, galutinė ataskaita, o po to kas metai iki vasario pabaigos metinė ataskaita ir balansas su pelno ataskaita. O tarp ataskaitų šiaip tai dirbti reiktų. o praeis projektas, jei sodininkystės verslo plane pirmas rimtesnis pelnas planuojamas tik po 4 ar 5 metų? ar pagas ekonominį gyvybingumą kasmet turi būt pliusas?
  18. Uztenka dabar ir supaprastintos buhalterijos.Bet rekomenduoju dviguba.Nesunkiai ismokstama.Panaudos sutartys panaikins kelis nma klaustukus.O tobulinti zinias reiks isipareigoti (kompetencijos ugdymas arba aukstesnysis arba aukstoji (LZUU arba veterinarijos)). o jei jau turi aukstaji LZUU issilavinima? negi dar kazka reiks tobulintis?
  19. gal kam teko po sutarties įgyvendinimo susidurt ir su ekonominio gyvybingumo vertinimu? pagal įstatymą ilgiausias laikotarpis nuo sutarties pasirašymo iki paskutinio vertinimo kiek tą sutartį įgyvendinai yra 8m, ar klįstu?
  20. tai jau geriau lai atskaito, bet kompensuoja, nei iš savos kišenės dabartines palūkanas kompensuot.
  21. "Teikiant paramą pagal šią priemonę ir kompensuojant palūkanas bendra paramos suma negali viršyti 241 696 " Ar gerai supratau, kad paėmus paskolą iš banko, palūkanos gali būti kompensuojamos iš paramos?
  22. Sveiki, smalsu, niekam nekilo problemų įrodant ekonominį ūkio gyvybingumą? pagal šį įstatymą: http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaiesk ... _id=294205 ar tokio poskyrio naujoj JU įsikūrimo redakcijoj nebeliko, kažkodėl neberandu trečią kartą versdamas planuoju užsiimt sodininkyste ir realus pelnas pradės plaukti tik penktaisiais paramos gavimo metais, todėl ši skiltis išties aktuali. gal kam teko susidurti?
×
×
  • Create New...