Jump to content

sonatakap

Nariai
  • Pranešimai

    33
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario sonatakap paskelbtas turinys

  1. Mes gruodi jau gavom .Siemet teko girdeti tokiam seminare ,kad uz visas mesines registruotas bus mokamos ismokos -pernai tik uz eriavedes.
  2. Aš bandžiau jungtis tai ir man neveikia
  3. sonatakap

    ROMANOVU aviu auginimas...

    MES DAŽNAI Į LENKIJĄ VAŽIUOJAM ,ĮDOMU KUR TOKIŲ DALYKŲ KAIP TINKLAI VISOKI ,PIEMENYS BŪTŲ GALIMA RASTI .KAS ŽINO TEGU PARAŠO.MES TAI TURGUI ŽIŪRĖJOM ,ŪKINĖSE TEKO BŪTI ,BET NETEKO NIEKUR MATYT.
  4. sonatakap

    ROMANOVU aviu auginimas...

    O,kodėl elektriniu piemeniu neganai?
  5. sonatakap

    ROMANOVU aviu auginimas...

    Mums tai daugiausiai teko parduoti skerdieną-taip pageidavo klientai-tai sverdavo apie 20 kg.Teko parduoti gyvus ,bet buvom kainas sutare tai nesvėrėm. romanovus augini? Taip romanovus ,bet tokioj vietovėj kur aš gyvenu abejoju ar daugiau ką ir paauginsi-vienkiemis ,šlapios pievos ,pamiškė,aplink krūmai šabakšlynai visoki,normali avis iš liūdesio numirtų ,romanovai tokie ,kad jiems viskas iki kelių
  6. Sveiki ,gal kas nori keistis ožiukais .Turime 2 zaaneno ožiukus ir 1 ožkytę.Keistume į bet kokius kitokius ,ta prasme spalvotus .Mums jie reikalingi dėl įvairovės ir kad graužtų krūmus .Mano vyras daro parką ir ožkos tam idealiai tinka,galėtume ir parduoti nebrangiai.Ožiukai nuo veislinio ožio .Jei kam reikia gero ožio tai pats tas.Keisti galėtume faktiškai į bet ką-į nemelžiamas ožkas ,į nepieningas ar katrų pienas smirda mums tas pats ,kad tik būtų ne balti.Daug kas pataria papjauti,bet mes negalime ir nenorime,gali būti mažos ožkytės ar vyresnės tinka visi variantai,tik ne pieningi ir ne balti.Pernai kiek turėjome baltų visus taip ir iškeitėme.Dabar liko 2 pernykščios baltos ,1 juoda ir 1 marga.ir zaneną pakeitėme į baltą raguotą Edcką,kurį laikysime ilgai-labai gražūs ragai.Na šiemet dar atsirado 1 balta tokia netikusi ,bet su juoda nosim ,tai tą atkutinom irgi pasiliksim,nes labai jau daug meilės jai atiduota.O tuos normalius tai norėtumėm ar iškeisti ,kad žmogui naudą duotų,ar parduoti ,bent už simbolinę kainą.JEI KAS SUSIDOMĖTŲ TEL.860128684.
  7. sonatakap

    ROMANOVU aviu auginimas...

    šiaip subproduktus aš pridedu kaip ir nemokamai ,bet aš gaunu 20 lt už kg erienos,ir 15 už avieną
  8. sonatakap

    ROMANOVU aviu auginimas...

    Mums tai daugiausiai teko parduoti skerdieną-taip pageidavo klientai-tai sverdavo apie 20 kg.Teko parduoti gyvus ,bet buvom kainas sutare tai nesvėrėm.
  9. sonatakap

    PAMASTYMAI

    O jūs ,kaip prižiūrite savo gyvulius ,ar savo jėgom ar samdot ką nors?Įdomu būtų sužinoti ,kiek avių be pagalbos iš šalies įmanoma išlaikyti,visviena reik ganyti ,kad ir su elektriniu piemeniu-visvien tai prarauna kur tai tvert reikia,o šienas dar?Pasidalinkit kasdieniais rūpesčiais ir darbais.
  10. sonatakap

    ROMANOVU aviu auginimas...

    KAŽKAIP PATYS PRADEDA IŠ KIBIRO GERT ,O PO TO VANDENĮ TAI PIENĄ IR NUTRAUKIAM ,KAD JO PO DAUG PRADEDA REIKĖT.ČIA KAIP SAKANT ANT VAIZDO PASIMATO IKI KIEK.
  11. Tai va visos ožkos susiožiavo,netgi oželius pasidalino ,nes vienos vaikas pas mus namie,o tvarte liko jo mama su visu pienu ,tai draugė jai paskolino savo vaiką ir dabar visos laimingos.Kad taip avys rūpintusi savo vaikais -tai visi gyvi būtų.
  12. sonatakap

    ROMANOVU aviu auginimas...

    Mes kai pradėjom laikyti aveles tai pirmais metais kiek atsivesdavo tiek palikdavom prie avių,tai jei būdavo daugiau negu 2 tai mažai,tokių užaugdavo.Paauga kokį mėnesį visi,o po to 1 ar net keli iružsidaro kokie 2 .Matyt pradžioj pieno pakanka visiems ,vėliau silpnesni nedapuola laiku po truputi silpsta,nes dydžiu kaip ir nesiskirdavo nuo kitų, bet pagaišę būdavo lengvi ,matyt išsekdavo.Tai dabar jei daugiau negu 2 nors ir rūpinasi ,tai 2 paliekam ,o kitus mažiausius paimam maitinti.Galbūt labai gerai šeriamos avys ir išmaitintų,bet kaip mes paprastai šeriam-šienas,vanduo ir grūdai ar ten koks runkelis tai visgi matyt mažai.Matyt reiktų subalansuoti pašarus tada kažkaip.
  13. sonatakap

    ROMANOVU aviu auginimas...

    O tai jei iš šilto kambario išnešt į vėsų tvartą kažin kokio plaučių uždegimo negaus- jie gi lauko nematę.Ta prasme avis tai jų gal ir nepriims ,bet į kokį atskirą gardelį,mes patys juos maitintume toliau ,nes tie kur atsiradę 17 dieną tai iš ėriukų į velniukus jau pavirto,o tvartas mūrinis ,tai sienos apšerkšnijusios,lyg ir pilna gyvulių ,bet toks vaizdas ,kad mūras tą šaltį traukia į save.Ankščiau laikėm 3 karves ,prieauglio kokio ten ,tai taip šalta nebuvo niekada.Dabar 23 avys ,6 ožkos ,karvė ir šalčiau.Vakar vėl viena turėjo ,bet negyvi abu,bet man rodos per anksti gimė ,tokie maži kažkokie.O rytą šendien ožka turėjo tai nieko -žinda sau,bet ožkos pačios kažkaip daugiau žiūri ir oželiai stipresni gimsta.
  14. Pasirodo ten 2 ožkos vienu metu ožiavosi.Vienos oželiai stiprūs ir sveiki tai pas mamą palikom nakčiai .Naktį pas mus buvo 30 šalčio.tvarte kokie 5 gal, bet vyras vakar staigiai sukalė tokį gardą ,aš grįžusi iš darbo su vaikais apšaudėm paltais visokiais ,tai šendien dar gyvi tai gal ir gyvens jau. O kitos ožkos tai netikęs oželis labai ,kojos kokios tai sulankstytos tai tą vyras atnešė namo tai irgi gyvas ,šendien viena koja jau išsitiesino normaliai ,okita tai dar tokia pusiau gyva ,gal dar pasitaisys.Toks vaizdas ,kad raiščiai silpni ar kažkoks dalinis paralyžius ,kažkaip lyg vilko galines kojeles,bet rytą viena nieko jau.oželius mačiau pirmą kartą ,tie man pasirodė stipresni už ėriukus.Šendien viena avis ėriavosi -vienas negyvas kitas namie jau,nes sušaltų tikriausiai.Namie viso jau 5 naujagimiai .Tuoj nesuprasim ar mes avidėj,ar avys kambary,gerai ,kad nesmirda dar kol kas.
  15. sonatakap

    ROMANOVU aviu auginimas...

    Tai ,kad sakyčiau saikas ir yra svarbiausia.Mes šiemet jau tokį silpnutį iš 3 turėjom ,mažutis visai ,net gimęs nebandė stotis ,avis visai nežiurėjo ,bandėm dar prievartauti ,bet veltui ,tai dabar šustresnis už tuos 2 didesniusBet 2 kartus pradžiai daviau krekenų, o po to grynu pienu karvės,pradėjau nuo 25 ml,o kai pradeda žysti jau tai atrodo ,kad per mažai ,tada vat svarbu ir nepadauginti.Tokiu būdu teko jau ne vieną užauginti. taip pilnai pritariu svarbiausia saikas. Beje ar daug aviu auginate? Šiemet 20mamyčių turėtų būti.Šendien 3-čia apsiėriavo 1 negyvas 1 namie jau .Pas mus rytą buvo30 šalčio,tvarte kokių 5 šalčio .Vakar 2 ožkos turėjo.3 oželiai buvo,2 prie mamos 1 namie netikęs toks.Kai pirkom avytes visos sukergtos buvo tai dabar veda kas 2 dieną.Daugiau niekada žiemai prieauglio nedarysim,nes jei neneštumėm namo tai galas visiems būtų.Vyras tokį gardą sukalė virtuvėj taidabar nesuprasi ar mes avidėj ar avys namie.Kol kas tai gražiai atrodo kaip kokia prakartėlė,na dar nesmirda kol kas,bet turbūt be pavasario neišnešim į tvartą,nes iš šilumos į šaltį būtų galas turbūt.Ta kur šendien turėjo tai dabotų savo ėriukus ,bet kas iš to vienas sušalo ,kitą namo tada parnešėm.Nuosavos rudenį susiėriavo,tai jau nemaži ir nieko.
  16. MŪSŲ OŽKA TRYNUKŲ KĄ TIK SUSILAUKĖ.REIK KAIP TAI NUO ŠALČIO GELBĖT
  17. sonatakap

    PAMASTYMAI

    Kad ta pauglystė jau prasidėjusi ir ne jam viemam.Jie yra 3 pametiniai broliai,bet jau tokie skirtingi . Raigardas pirmas pradėjo avis laikyti ,tada Augustas ožkų užsimanė .Tai dabar bando vienas kitam įrodyti kuo avys ar ožkos geresnės ,bet Augustas kažkaip nesieja savo planų su kaimu .Jam daugiau tai hobis skirtingai negu Raigai,jis tikriausiai mane į avį iškeistų.Geriausiai tai Juventui .Jis nelaiko jokių gyvūnų ,sakė norėtų driežo ,kuris pats sau maisto susiranda,bet jis neturėtų kada ir rūpintis,nes vienu metu 3 vietose gali būti.Kad hormonų audros nesiaustų ir nesukeltų nepatogumų visi lanko muzikalkę ,groja pianinu ,taip pat solfedį ir chorą ,tai kas antrą dieną grįžta 5 namo ,tada šeriasi ,tada pamokos, malkos ,tada tėvas grįžta iš darbo .Su tuo pabendrauja ,kartais pasipeša visi tada gauna nuo manęs ir vakaras ateina.Krūvis toks dėl to, kad mūsų nuomone ,jei jaunas žmogus nedaro vieno tai būtinai daro kitą.Jei nebus vienoj vietoj ,tai atsiras kitoj, o ta kita vieta ne visada būna tinkama būti.
  18. sonatakap

    ROMANOVU aviu auginimas...

    Tai ,kad sakyčiau saikas ir yra svarbiausia.Mes šiemet jau tokį silpnutį iš 3 turėjom ,mažutis visai ,net gimęs nebandė stotis ,avis visai nežiurėjo ,bandėm dar prievartauti ,bet veltui ,tai dabar šustresnis už tuos 2 didesniusBet 2 kartus pradžiai daviau krekenų, o po to grynu pienu karvės,pradėjau nuo 25 ml,o kai pradeda žysti jau tai atrodo ,kad per mažai ,tada vat svarbu ir nepadauginti.Tokiu būdu teko jau ne vieną užauginti.
  19. Mūsų ožkyte tik kovo pabaigoje tures.Ir niekada nekergiam anksti.Kad ir tvarte šilta. Avis kai pirkom tai visos susikergusios buvo ,nuosavos tai spaly jau turėjo tai tiems nieko,o ožkoms tai tokį oželį padovanojo atrodė jaunas ir mažas buvo a pasirodo šelmis .
  20. Įtariu ,kad sušalo ,o dar avių kiek ėringų .siaubas kažkoks tas šaltis.Visų į kambarį nesuneši.Daugiau niekada nedarysime taip ,kad prieauglis atsirastų žiemą.Tai labai skaudi pamoka.Tvartas mūsų mūrinis,nors jos ant ,gilaus kraiko,bet mažiems per šalta būna kai tokie šalčiai.
  21. Šendien naktį ožkavosi mūsų gražioji ožka ir 2 oželiai nebegyvi.
  22. sonatakap

    ROMANOVU aviu auginimas...

    Pas mus 17 dieną gimė trynukai .Avis nežiūrėjo ,nelaižė ,mušė .Tai parnešėm namo.Pamelžiau krekenų sudaviau 2 kartus ,o po to karvės pieno kas 3 valandas po 30 ml.Šedien gyvi dar .Vienas jau šokinėja.Vienas buvo labai mažas ir silpnas ,bet ir tas atsigavęs .Pernai vieną taip auginom,šiemet vieną pražudėm su pieno milteliais,turbūt .Kol davem karvės pieno tai buvo viskas gerai po to vyras nupirko tų miltelių tai naktį po pamaitinimo pagaišo.
  23. sonatakap

    Avininkystė.

    Jei atsiranda daugiau kaip 2 tai pirmom dienom dar to pieno dažniausiai užtenka.Po to vėliau koks vienas pradeda silpt mažiau dapuola arba dapuola kada nieko nėra.pradeda atsilikti ūgiu gali ir nebliauti paima ir užsidaro netikėtai.Tada pamatai ,kad jis lengvas tai reiškia ,kad išsekęs.
  24. sonatakap

    PAMASTYMAI

    Na aš pati tai nežinau ar norėčiau kad mano vaikai liktų kaime.pati mindau molį visą gyvenimą žinau skonį.Gerai kai pasiseka ,bet būna ir kitaip kartais.Mano sesuo patekėjo į Vilnių iš kaimo -vargo nemato.Raigardas šaunus vaikis lanko muzikos mokyklą -turi absoliučią klausą-mokosi neprastai.Vakar turėjome tokį atsitikimą.ėriavosi viena naujokė ir nepripažino savo ėriukų .Bandėm visaip ,bet net laižyti nėjo jau matėsi ,kad nežiūrės.Tai Raigis juos surinko į dėžę -namo .Aš tą avį pamelžiau ,sudavėm krekenų -nu gyvi dar šendien.Stebėjau kaip jis elgiasi-pas jį nėra nei pasibjaurėjimo jokio -juk ta avis buvo ką tik apsiėriavusi.be to šalta ,kiti vaikai namie ir nesuko galvos ,o tas ten lakstė kas pusė valandos žiūrėt kas vyksta.Sakau gal jo čia ir arkliukas-visgi jau treti metai taip ir dar nenusibodo.
  25. Mes nerišam.Kol kas su avimis kartu elektriniam piemeny ganosi.Tik toks pastebėjimas ,kad ožkos žymiai gudresnės už avis,o avys klauso ožkų,bet avys krūmų nelabai graužia,o ožkom tai labai patinka tai kartu ir ganosi.Namie turi atskirą tvartuką.Ožkoms ten yra tokie paaukštinimai palei sienas ,jos mėgsta truputi aukščiau palipti.Kol kas melžiamų nėra ,bet laukiasi 4 .Ožiukų mažų nemačiusi dar ,nežinau kaip seksis auginti.Turime 2 baltas vieną juodą ,kuri visus be išimties sutvarko ir į vietą pastato.Pati tai 4 dienas su piemeniu kovojo ,bandė net graužti.,nu paskui pasidavė,bet su žmonėmis tai draugiška be galo ,tik labai smalsi,osu savo draugėm ir avim tai tik tiek kad jai viskas kas skaniausia turi jai atitekti ir dėmesys tai irgi jai -pavydi jei kitas kalbini.Turim 1labai gražią-sidabro spalvos irgi jauki ir laukiasi. O mane kaimynai iškart įspėjo, kad ožkos su avytėm nedraugauja, ožka bado avytes. Bet kai laisvai laksto, gal ožka ir nebelenda prie jų? Nu ,labai tai nedraugauja ,bet ir nesipyksta perdaug ,tik kai reikia kokius skanėstus pasidalint tai aytės nukenčia ,nes ožkos naglesnės.Bet vasarą nakčiai į tvartą kartu ginėm tai be problemų.Kad skriaustų tai tikrai ne,o aptvare tai vaikšto kartu bet ožkos sau,o avys sau būreliais.
×
×
  • Create New...