Jump to content

Uitva

Nariai
  • Pranešimai

    46
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Uitva paskelbtas turinys

  1. Uitva

    Mėsinė galvininkystė

    saunu kai abi pusese randa bendra kompromisa
  2. Uitva

    Mėsinė galvininkystė

    sveiki visi. as su tokiu gal ir kvailoku klausimu noriu nusipirkt 3 pienines telicaites ( jos pienines) ir is ju padaryti zindenes ar jos bus skaitomos kaip zindenes?
  3. Uitva

    Avininkystė.

    va pasgirsiu as is 6 erevedziu sulaukiau 12 eriuku tik 1 krito liko 11 tydb zesiu kap ce bus nes dar 6 turi eruotis.
  4. Uitva

    Avininkystė.

    VA KOKY STRAIPSNY RADAU! Bulgarijoje šernams nustatyta snukio ir nagų liga 2011-01-06 Vilnius, sausio 6 d. Lietuvą pasiekė naujos nerimą keliančios žinios apie pavojingas gyvūnų ligas Europos šalyse. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informavo, kad Bulgarijoje, Burgasi regione esančioje Malko Tarnovo apskrityje trims nušautiems šernams nustatyta snukio ir nagų liga. Šernai buvo nušauti 2 km nuo Turkijos sienos. Šios ligos tyrimas buvo atliktas, nes vienas iš nušautų šernų turėjo snukio ir nagų ligai būdingų ligos požymių. Tai pirmasis snukio ir nagų ligos atvejis Bulgarijoje per paskutiniuosius metus. Kompetentingos Bulgarijos institucijos teigia, jog ėmėsi visų reikalingų priemonių išvengti ligos paplitimo, be to, informavo, kad jokie gyvūnai ar jų produktai nebuvo išvežti į kitas šalis iš šio regiono. Pasak VMVT Skubios veiklos ir užkrečiamųjų ligų centro vedėjo Mindaugo Kašinsko, šiai ligai yra imlūs galvijai, avys, ožkos, kiaulės, visi laukiniai atrajotojai. Snukio ir nagų ligos virusas plinta tiesioginiu ir netiesioginiu būdu. Inkubacijos laikotarpis trunka 2-14 dienų. Sergantys gyvūnai karščiuoja, netenka apetito, sumažėja jų produktyvumas, pieno išmilžiai, jie čepsi lūpomis, griežia dantimis, šlubuoja, spardosi. Dažnai pažeidžiama burnos gleivinė dantenų srityje, kiaulėms pažeidžiamos kojos, paršeliai gaišta. VMVT informuoja, kad Lietuvoje vykdomas laukinių ir naminių gyvūnų snukio ir nagų ligos stebėjimas, kovai su šia liga yra atnaujintas snukio ir nagų ligos neatidėliotinų priemonių planas. Tai - ne pirmas pranešimas per pirmąsias 2011 m. dienas apie pavojingas ligas. Sausio 3 d. VMVT informavo, kad, pirminiais duomenimis, Rusijos Federacijos Leningrado srityje esančiame Lomonosovo rajone nustatytas Afrikinio kiaulių maro - pavojingos užkrečiamos ligos - atvejis. Remiantis Rusijos Federacijos atsakingų institucijų pateikta informacija, Afrikinis kiaulių maras nustatytas Leningrado apskrities veterinarijos laboratorijoje ištyrus nežinomų kiaulių gaišenų mėginius. Užkrėstos kiaulių gaišenos buvo rastos vienos paukščių fermos atliekų duobėje. Gaišenų kilmė kol kas nežinoma, atliekami tolimesni tyrimai. Atsakingos Rusijos Federacijos institucijos imasi visų priemonių Afrikinio kiaulių maro viruso židiniui nustatyti ir jį likviduoti, apie grėsmę informuojami aplinkiniai gyventojai bei prašoma atsiliepti užkrėstas kiaulių gaišenas išmetusius asmenis.
  5. Uitva

    Mėsinė galvininkystė

    VA KOKIOS PRASTOS NAUJIENOS!!!! Bulgarijoje šernams nustatyta snukio ir nagų liga 2011-01-06 Vilnius, sausio 6 d. Lietuvą pasiekė naujos nerimą keliančios žinios apie pavojingas gyvūnų ligas Europos šalyse. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informavo, kad Bulgarijoje, Burgasi regione esančioje Malko Tarnovo apskrityje trims nušautiems šernams nustatyta snukio ir nagų liga. Šernai buvo nušauti 2 km nuo Turkijos sienos. Šios ligos tyrimas buvo atliktas, nes vienas iš nušautų šernų turėjo snukio ir nagų ligai būdingų ligos požymių. Tai pirmasis snukio ir nagų ligos atvejis Bulgarijoje per paskutiniuosius metus. Kompetentingos Bulgarijos institucijos teigia, jog ėmėsi visų reikalingų priemonių išvengti ligos paplitimo, be to, informavo, kad jokie gyvūnai ar jų produktai nebuvo išvežti į kitas šalis iš šio regiono. Pasak VMVT Skubios veiklos ir užkrečiamųjų ligų centro vedėjo Mindaugo Kašinsko, šiai ligai yra imlūs galvijai, avys, ožkos, kiaulės, visi laukiniai atrajotojai. Snukio ir nagų ligos virusas plinta tiesioginiu ir netiesioginiu būdu. Inkubacijos laikotarpis trunka 2-14 dienų. Sergantys gyvūnai karščiuoja, netenka apetito, sumažėja jų produktyvumas, pieno išmilžiai, jie čepsi lūpomis, griežia dantimis, šlubuoja, spardosi. Dažnai pažeidžiama burnos gleivinė dantenų srityje, kiaulėms pažeidžiamos kojos, paršeliai gaišta. VMVT informuoja, kad Lietuvoje vykdomas laukinių ir naminių gyvūnų snukio ir nagų ligos stebėjimas, kovai su šia liga yra atnaujintas snukio ir nagų ligos neatidėliotinų priemonių planas. Tai - ne pirmas pranešimas per pirmąsias 2011 m. dienas apie pavojingas ligas. Sausio 3 d. VMVT informavo, kad, pirminiais duomenimis, Rusijos Federacijos Leningrado srityje esančiame Lomonosovo rajone nustatytas Afrikinio kiaulių maro - pavojingos užkrečiamos ligos - atvejis. Remiantis Rusijos Federacijos atsakingų institucijų pateikta informacija, Afrikinis kiaulių maras nustatytas Leningrado apskrities veterinarijos laboratorijoje ištyrus nežinomų kiaulių gaišenų mėginius. Užkrėstos kiaulių gaišenos buvo rastos vienos paukščių fermos atliekų duobėje. Gaišenų kilmė kol kas nežinoma, atliekami tolimesni tyrimai. Atsakingos Rusijos Federacijos institucijos imasi visų priemonių Afrikinio kiaulių maro viruso židiniui nustatyti ir jį likviduoti, apie grėsmę informuojami aplinkiniai gyventojai bei prašoma atsiliepti užkrėstas kiaulių gaišenas išmetusius asmenis.
  6. Uitva

    Avininkystė.

    valio as jau sulaukaiu 5 eriuku ,4 baronai ir 1 avyte atsivede, gal ryt jei netingesiu imesiu foto dar turi 2 ant dienu siuksevilnes eruotis.
  7. Uitva

    forumieciu amzius

    16m ir laikau 20 aviu 1 arkliuka 30 ivairiu pauksciu:D
  8. atsiminkit toky dalyka kad vistos visus metus nededa kiausiniu kai dienos trumpeja kokiam spali rugseji vistos pradeda sertis ir vaiksto visos kai mumijos:D nes jom ziema poilsio laikas o kai atsiranda sviesos jau daugiau tada vel deda dabar pas mane neivienas paukstis nebededa. krome muskusiniu anciu:D
  9. Uitva

    Mėsinė galvininkystė

    dar iskilo klausimas pas mane fermos nemazos ten seniau buvo arklides irten iri tokie kambariukai kitaip pasakius gardai dabar ju ira dar laisvu kokiu 27 ty ziemaj suvarius geriau gal butu atskirai po viena uzdaryt?. p.s. ryt idesiu foto fermu.
  10. Uitva

    Avininkystė.

    pas mane 2 romanoves jau manau 1-2 savaiciu begija turetu eruotis. nes vakar visutesmenis tikrinau tai kai kuriu atsoke tiktai o kitu dar nieko nera o tu 2 romanoviu tai jau kaip reikalas tesmenys jau manau ten pienas kaupesi:D
  11. Uitva

    Avininkystė.

    na loreta kaip jusu avys ar padidinot banda?
  12. Uitva

    Avininkystė.

    kaip prisijunkt pre tos vic.lt?
  13. Uitva

    Avininkystė.

    na avininkai ar jau turite eriuku?
  14. na sveiki gyvi galvoju prie topacio ir as po truputi isijunkti i zindeniu laikyma gal galit kas tiksliau ka? kiek moka siupsidiju ir pan dekoju labai laukiu jus atsakimu.
  15. Uitva

    Avininkystė.

    na pasmane ferma plytine balto muro pavasary anksiau seme bet dabar viskas ok. numeleravom ps ten kokie geri 2 m po zeme nes langai tai islinde tik kad is pozemiu is lauko ziurint
  16. Uitva

    Avininkystė.

    apie sita ir buvau apgalvojas as tjuriu nemaza lauka dobilu tai naktipecem as joms duodavau nemazai.
  17. Uitva

    Avininkystė.

    o as avytes visalaika nakcei varau nes man dauk ramiau tada. net vasara varaiu nes kai buvo karscei lbai gyvulius nualindavo per diena. tai musu ferma rusio tipo tai vasara ten lb vesu o ziema silta
  18. Uitva

    Avininkystė.

    sveiki pas mane pastebejau viena avele pradejo koseti nuo sieno negali nes as visalaika pres duodamas siena gerai ji ispurtau ir iskedenu gal tai peteliskes? gal galit kas daugiau ka apie se liga? dekoju.
  19. Uitva

    Avininkystė.

    sveiki pas mane pastebejau viena avele pradejo koseti nuo sieno negali nes as visalaika pres duodamas siena gerai ji ispurtau ir iskedenu gal tai peteliskes? gal galit kas daugiau ka apie se liga? dekoju.
  20. Uitva

    Avininkystė.

    Sveiki turim 7 aveles ir norim suzenklint kur kreiptis? kiek kainuoja mazdauk dekoju:D
  21. Uitva

    vistos

    Taip,Rudaminoj turgus buna tik sestadieni. pl pl pl as gyvenu antelgeje juk leliunuose jokio paukstino nera. o vistos stambios? jai taip tai manau galejo jus apgauti. nes ira tik antalges paukstinas ir ten pardavineja baltas pusiau broilerines vistas o ju kaina 8 lt vieneto.
  22. Uitva

    vistos

    taigi gali irenkti vistide ukineme pastate. o broileriukai labai retas kuris nakti miega ant laktos paprasiausi susirenka i kruva susiglaudze ir miega, dedekles gali laikit su visciukas tik reik kai nusiperki juos tik tada ileist kai jie gerokai uktels.
  23. bejokios abejone ti kiek zinau jei nori perinti visciukus ir kalakuciukus ti vistos kiausinius reik det veliau nes kalakute peri jai neklistu beveik 1men tikliau 4 sav o vista tik 21 para arba 3 sav.
  24. na. kaic pamenu tai buvo susidejusi apie 23 kiausinius ir visus gerai isperejo o pakalakute galima net 2 vadas is peret visciuku bet neapsimoka nes labai nusilpsta ir ... o utenos turgui dar karta sakau kad suaugusiu ir nebuna kaimisku vistu pirkt tik pavasari kaimisku visciuku:D
  25. jokios problemos ce net ner as kiek pamenu kai laikem tai pradeda peret kai vistos pradeda. o geriause jei nori tokiu vistu kurios peretu tai nuvazuok pavasary i ukninku turgu ir nusipirk kaimisku visciuku uzauge vistites garantuoju peres:D ir bus kokiu tik nori pspalvu:F
×
×
  • Create New...