Jump to content

ūkismo

Nariai
  • Pranešimai

    3
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    ūkismo reacted to kverneland83 in Ūkio modelis   
    Čia jie tiek siūlo, pradžioje po du tūkstančius siūlė kai kam pasisekė ir šešis gauti tas pats ir su apsaugine zona siūlo du šimtus,bet gauna ir keturis šimtus, viskas gerai, bet kaip bus viskas po kokių  10 metų kai statanti įmonė nuspręs parduoti savo parką elektros, sutartyje minima tik apie nuomotojo įsipareigojimus, bet niekur nerašo, kad pasikeitus naujam savininkui neprivalu jam laikytis nurodytų kainų, tai kas gali paneigti jok įsigijęs naujas savininkas neatsiųs naujos sutarties su papildymais jok tokios kainos jis nemokės, sankcijų jokių nenumatyta. Žinant mūsų Lietuvos teisinę sistemą nieko toks variantas nenustebintų, reikėjo galvoti prieš pasirašant, tuo labiau kad viską stengiasi daryti ant nuomos sutarties kodėl ne perka žemės kai jiems pasiūlai: duodat jūs man už 12a penkis tūkstančius nuomos tai pirkit sklypą už 20tūks. ne atsakymas, kai pagalvoji čia pigesnis variantas nei kasmet mokėti tokią nuomą priverčia susimąstyti, nežinau čia tik žmogiški eilinio mirtingojo pamąstymai:)))
  2. Patinka
    ūkismo reacted to u.k aurimas in Ūkio modelis   
    100 ha isnuomoji po 210 eu gaino 21k ir guli bamba uzvertes ? tu galvoji gryno pelno is ukio pakelsi 21k euru ?  galiu tave nuvilt 95% kad neuzdirbsi nes noresi to pirkt ano pirkt ir viska istaskysi  taip kad sekmes.
  3. Patinka
    ūkismo reacted to grazbek in Žalinimo programa.Kokia jūsų nuomonė apie šį išmislą?   
    Aš tai šiandien važiuodamas pagalvojau ku kaimynas darys prisigriebes dgp ir išardes ne viena ha šiemet ...Gaila jaunas vyras akys didelės turės ka veikti jei reiks pievom atsėti.
  4. Patinka
    ūkismo got a reaction from Gintas. in Žalinimo programa.Kokia jūsų nuomonė apie šį išmislą?   
    Aš pritariu dėl dgp atstatymo, jau seniai buvo kalbėta ir rašomą ,kad stipriai mažėja pievų, ir šito reikėjo tikėtis. Žinoma , teisingiausiai būtų ,kad turėtu atstatyti tie, kurie jas išarė , stambieji ūkiai ir vidutiniai, kurie lipo per galvas ir atiminėjo smulkių ūkių (gyvulininkų, ar kurie jau norėdavo numesti) arba tų ,kurie mulčiuodavo. Pievų plotas labai sumažėjo  , bet kiek jų buvo dar išarta šį rudenį prie tokių grūdų kainų, pasimatys per deklaravimą, todėl šį problema dar bus ne vienus metus į priekį. Aš taip pat išariau keletą daugiamečių pievų , ganyklų kurios jau per 5 metus buvo dgp. Tad šis sumanymas žum gana protingas, nes reikės vėl atstatyti, o jau buvo planuota eiti link grūdų auginimo, tad teks toliau auginti gyvulius, o Lietuvoje gyvuliu ūkių kiekis mažėja, tad šis sprendimas daugeliui neleis tiesiog pereiti ant grūdų bet toliau teks auginti gyvulius. Be to manau , kiekvienas ūkis rastu blogų/šlapių laukų, ar palei kanalus ,kuriuos tiesiog užsėtų pievą ir būtų galima atiduoti žolė gyvulininkui ar numulčiuoti , būtų ,kaip žalinimo programa ,kažkuriam plotui , kuris pailsintu žemė, o vėliau vėl sėti javus ar ką, o kitus laukus vėl parinkti pievai.
     
×
×
  • Create New...