Jump to content

UkininkasTomas

Nariai
  • Pranešimai

    15
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Vilnius

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

UkininkasTomas pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. o po metų baigimo jau bus galima pretenduoti į tuos 10 papildomų balų?
  2. agronomjos pagrindai įgaunami ūkininkų kursuose, o jus baigt privalom visi. taip, kad baigęs ūkininkavimo kursus, verslo išsilavinimą tikrai nesijaučiu silpnesnis už agronomą. žinoma, yra niuansų, kuriuos agronomas išmano labiasu, bet lygiai taip pat yra aspektų, kur aš būsiu pranašesnis. tai all in all, nesutinku, kad agronomas gauna 10 balų daugiau už mane.
  3. o galvoji prekyboj paskaičiuoji su mašinėle ir viskas, verslas sukasi?
  4. sudėtinga tavo mintį sekti, bet kaip suprantu turi omeny, kad ši parama skirta senų ūkininkų vaikams? jeigu mintis tokia - su ja kardinaliai nesutinku. tik šviežias požiūris, galų gale iš kitų verslo sričių perėjimas ir žinių pritaikymas žemės ūkį gali, o ir privalo kelti į kitą lygį. žinoma, kad ne studentai kuria įstatymą, tačiau manau, kad yra nemažai dalykų, į kuriuos nėra atsižvelgiama. kad ir tas pats išsilavinimas: jeigu turiu du magistrus verslo srityje ir baigau ūkininko kursus, suprask, prasčiau tvarkysiuos negu (čia tik pavyzdys), labai vidutiniškais įvertinimais žemkę pasibaigęs jaunuolis, kuris stojo ten, nes niekur kitur nepriėmė? nemanau. o va paramą gauti jis turi daugiau galimybių. kitas aspektas: verslo plano įgyvendinimas per tris metus. apskritai niekas, kurdamas verslą nesitiki rezultatų per tokį laikotarpį, o čia kalbam apie JAUNUOSIUS ūkininkus. plius jeigu planuoji auginti krūmus, medžius tai apskritai su logika kertasi. vienintėlis būdas yra pardavinėti sodinukus? kaip ir ok, pelną gali turėti, bet čia kertasi su bendra logika - turi pardavinėti savo potencialią ateities produkciją vien tam, kad įvykdytum reikalavimus.tai alegorija tokia: kuriu buhalterinę įmonę, susirenku studentus, juos išmokau dirbt ir po to perleidžiu kitoms bendrovėms...
  5. skambinau, tikrai maloniai klaba, bet dėl konkursinių balų nelabai gali padėt. tai aaš ir galvoju, ar aš kažko nematau, ar tikrai taip padaryta, kad tiesiog bičas, įkurdamas naują ūkį neturi galimybių gaut paramos? (kas sunkiai suvokiama, kai parama jaunųjų ūkių ĮSIKŪRIMUI). nebent būčiau žemkę baigęs ar pan. arba gal kas žinot kas užsiima paraiškų rašymu? gal su jais būtų galima pasikonsultuot, žinoma ne už ačiū.
  6. išsiauškinau: negalima. bet arba aš kažko nesuprantu, bet nebaigus žemkės praktiškai neįmanoma gaut papramos. tarkim: noriu augint sausmedžius. mano įmanomi balai: 8 už planuojamas pajamas 15k, 15 už uogininkystę 20 už maksimaliai susimažintą paramos dydį viso 43. iš kur gaut papildomus? nebent planuot maksimalias pajamas ir gaut ne 8, o 16 balų? bet jei augini sausmedžius, tai pajamų nebus tuos tris metelius ir taip daug. Viską apibendrinus, mano klausimas toks: ar kažkur prasileidžiu ir nematau, kur dar man priklauso balų, ar tikrai nelabai įmanoma?
  7. gal kas žinot ar įmanoma lygiai pusę ūkio turėt uogininkystės ir likusią pusę bitininkystės? ar tokiu būdu būtų galima gauti po 15 balų iš abiejų?
  8. Gal galime tuomet susirašyti per fb, ar pan?
  9. o gal kas iš jau gavusių norėtų pasidalinti parašytu projektu? kad žinoti kaip rašomi, į ką atkrept dėmesį ir pan. ar čia komercinė paslaptis?
  10. tylu iš NMA. negi taip ir nepaleis jaunųjų ūkininkų rėmimo programos..?
  11. aaa,ačiū. Jo, duonos neauginsiu o šiaip labai sudėtinga gauti? nes pagal ankstesnius metus tai susidarė įspūdis, kad turi žemės, turi ūkininko pažymėjimą, esi sugalvojęs ką auginsi ir prašau, štai pinigai. Tik kažkaip nesinori tikėt, kad taip paprasta viskas
  12. o tai kas tada yra augalininkyste? jeigu sausmedis cia nepatenka?
  13. jo, iš ES turėjau omeny. o kodėl be gyvulių sunku? Aš galvoju valgomuosius sausmedžius augint. Anksčiau duodavo ne tik karvėms augint, kiek teko girdėt...
  14. lankiau Vilniaus kolegijoj ukininkavimo pradmenis. gavau ukininko pzymejima, turiu zemes, verslo plana ir dabar tik laukiu ar galima pagalbos tiketis is tevynes
  15. Sveiki. Skaičiau, kad pratęsė paramą ES, bet apie paramą jauniesiems ūkininkams tylu. tai reiškia, kad šiais metais jau nieko nbegalima gauti įkuriant naują ūkį jauniems ūkininkams? Ar dar reikia laukti? pernai lankiau kursus, bet dėl covid nutraukė, tai kaip ir negalėjau kreiptis, dabar jau viską užbaigiau, bet panašu, kad viską vien iš savo pinigų reiks daryt?
×
×
  • Create New...