Jump to content

Deilu

Nariai
  • Pranešimai

    8
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    Deilu reacted to vk_ in Šilauogės   
    Na va, kai pateikei daugiau informacijos, tai ima aiškėti lapų parausvėjimo priežastis - tai ne tręšimas, o perlaistymas. Tai galima lengvai praktiškai patikrinti - ranka atkasi substrato prie krūmo, suimi saują ir suspaudi - jei vanduo lašės, tai substratas per šlapias.
    Pas mane paskutiniu metu tokie orai, kad net visai nelaistant substratas per šlapias, o tu gretimame regione duodi net 60 litrų per savaitę! Labai gali būti permirkęs substratas, tikrai daug nepanaudoto perteklinio vandens turi nubėgti žemyn, o jei jis gerai nenubėga ir užsilaiko - tada dar blogiau.
    Nesimato, ar pas tave apmulčiuota. Realiai šilauogės gali daug vandens išgarinti tik tada, kai yra karšta ir maža santykinė oro drėgmė. Šiemet buvo truputį karščių, bet tada ir oras buvo drėgnas, todėl poreikio lieti daug vandens nebuvo. Siūlyčiau pabandyti mažiau laistyti, o kai palyja ar nekaršta - išvis nelaistyti. Ir gerai apmulčiuoti, jei tai dar nepadaryta.
  2. Patinka
    Deilu reacted to vk_ in Obelų skiepijimas...   
    Šitas tavo klausimas labai geras, bet jis neturi lengvo atsakymo. Skiepijant reikia galvoti kaip toliau leisi augti savo medžiui, kaip formuosi jo skeletą, kas bus po 5 ir 10 metų.
    Grįžtant prie to mano priskiepyto medžio, kur fotkė įdėta, tai priaugo ten priskiepytų šakų, užtankėjo ir šiemet teko jį rimtai pragenėti realiai pusę įskiepytų šakų iškerpant ir išmetant. Jei turi gerą įskiepį, tai manau, kad geriausia, paprasčiausia ir patikimiausia būtų ne žaisti su šakų perskiepijimu, o pilnai pakeisti visą medį, kad iš įskiepio gautųsi kamienas ir viskas viršuje.
    Pradžiai, kol nesi tikra skiepijimo rezultatu, gali palikti poskiepio šakų, bet jei gerai prigis, tai geriausia būtų viską nereikalingo nukirpti ir palikti tik tavo įskiepytą dalį.
  3. Patinka
    Deilu reacted to vk_ in Obelų skiepijimas...   
    Mano supratimu, gali obelyje priskiepyti kiek nori šakų. Aš vienoje didelėje obelyje įskiepijau 10 šakų, vėliau po 2 metų pernai nupjoviau likusias dideles neperskiepytas šakas ir suskiepijau dar apie 33 šakeles iš kelių skirtingų obelų (žr. foto). Dabar juk populiarios "šeimos obelys", kuriose į vieną medelį suskiepytos kelios veislės. Teoriškai medeliui gali būti sunkiau, jei į jį suskiepysi labai skirtingas, tai yra ankstyvas ir vėlyvas veisles. Dėl derėjimo, tai gali įskiepyti šakelę su žiedais ir jau šiemet sulaukti pirmų obuoliukų ant jos. 

  4. Patinka
    Deilu reacted to vk_ in Šilauogės   
    Į savo gretas su džiaugsmu priimame visus, kas tik domisi šilauogėmis.
    Nupirkai puikias veisles, nepergyvenk. O jei nori ilgiau valgyti šilauoges, tai geriausias sprendimas dar pasisodinti kitų veislių.
    Bluecrop yra šilauogių klasika ir auksinis standartas, Toro yra naujesnė veislė, kuri galbūt dalinai pakeis Bluecropą versliniuose soduose. Toro uogos didesnės, jos sunoksta per trumpesnį laiką (laikoma, kad versliniame sode galima visas nuskinti per du kartus), bet Toro reiklesnė teisingam auginimui. Man jos abi reikalingos ir viena kitos nepakeičia. Paskaityk šią temą atgal ir rasi abiejų veislių nuotraukų.
     
  5. Patinka
    Deilu reacted to vk_ in Obelų skiepijimas...   
    Visos normalios obelys Lietuvoje auga įskiepytos į kažkokius poskiepius. Senos didelės obelys taip pat auga ne savo šaknimis, o įskiepytos į sėklinius (aukštaūgius) poskiepius. Todėl ir tavo motininė obelis auga įskiepyta. Poskiepis veikia medžio augumą, didumą, derėjimo pradžią, bet obuolių skonis priklauso nuo įskiepio (įskiepytos šakelės). Manau, kad tavo obuolių skonis nepasikeis, o obuolių didumas ir gerumas priklausys ne nuo poskiepio, o nuo to, kaip tu prižiūrėsi savo medį. Jei genėsi, patręši - tai obuoliai augs puikūs, jei apleisi, tai obuoliai nusmulkės.
  6. Patinka
    Deilu reacted to vk_ in Šilauogės   
    Gal ne visi matėte kaip natūraliai auga laukinės šilauogės. Beje, pas mus augantys vaivorai yra giminingi šilauogėms. 
    https://youtu.be/h0tgDlOLGf0
×
×
  • Create New...