Jump to content

da-7

Nariai
  • Pranešimai

    35
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius da-7

  1. Dekui Liutui uz pasakyma kur gauti asimina. O kaip po ziemos laikosi kiti Lietuvoje reti augalai? Pas mane Zizihus Jujube - apsalo I-metes sakos, bet augalas atrodo gyvas. Kada jis isleis naujus lapus? Pekano karija jau bando po truputi  skleisti pumpurus.  Kin. dekaisneja gavau nesenai , todel su lapais. Man sake, kad stirnos   megsta skabyti karijas, o kaip su kitais augalais, ar reikia saugoti nuo kiskiu ,stirnu ir t.t. Idomu butu suzinoti ir kitus pastebejimus ar apie kitus retus augalus.  

  2. Kur galima gauti silauogiu "Schandler" 1- 2 metu? Ar tikrai labai dideles uogos? Ar skonis geras? Pas mane dabar kelios lazdynu veisles zydi mot. ziedai, o vyriski arba zydejo vasario men. arba nusalo. Susiradau sakuciu su zirgineliais(kuriuos isgenejau ziema)kaip dabar padaryti, kad greiciau issiskleistu? Pamerkiau i vandeni, ka galima ideti i vandeni, kad pagreitinti zirgineliu dulkejima? Ar deti siltai ir sauleje?

  3. Pjuvenos  daug kartu geriau, negu plika zeme. Jeigu gali rinktis kokias pjuvenas , tai lapuoc. geriau (lazd.) As bandau dar viena varianta- seni, papuve siaudai. Ju pilni laukai, niekam nereikalingi.Bet mulcias eda azota, ka reikia deti, kad nereiketu trasu?

     

  4. Kokios pjuvenos geriau spyg. ar lapuociu? Pirkau kelis skiepytus lazd.Visi dar tik bando sprogti, o Sacharnyj jau  uzauges apie 10 cm, tai po salnos, virsunele  susiraite,galvojau nusale, bet siandien matau, kad atsigauna, vadinasi tikra ziemai atsparus (-42 C )  

  5. Radau info apie sakutes ilauzima, cituoju: lazd.labai daug energijos atiduoda I-meciams ugliams, todel stabdant ju augima, ilauziama sakele, kurios ilgis nuo 20 cm.(pas mane tokiu ilgu- mazai)Atzalos (jeigu leisciau) uzauga dideles.

     

  6. isigijau 5 naujas veisles, bet neturiu jokios informacijos apie jas , gal kas ka nors zino?1) Raudonas - ankstyvas (turiu ilgas -ankstyvas, bet tai- zalialapis) tai lenkiska veisle.2)Anna (riesutai- pailgi ) lenku .3),Bomba,- Azarbaidziano veisle, atspari salciui iki- 35 C. 4)Ennis-? 5)Garibaldi - turiu aprasyma. 

  7. Man patinka tavo mintys, gera logika, bet apie sakos ilauzima (inter. platybese)skaiciau senai, rimtuose straipsniuose. Todel galvoju, kad padarysiu taip: 3 vnt.vienos veisles, derantys krumai, 1-na nugenesiu, 2-ra ilausiu sakas, 3-cias kontrolinis. rudeni- atskymas, kur daugiausia riesutu .O lazd. krumai video, prastai priziureti, gal visai auga - laisvai, nes manau, kad turint n-kieki hektaru sodo, priziureti viska labai gerai- sunku. 

  8. On 2020-03-09 at 21:39, vk_ pranešimas:

    Anksti dar: 

    Siūlo šakeles įlaužinėti, bet kažkodėl manau, kad toks pats rezultatas būtų tinkamai lazdynus apgenint pavasarį ir dar vasarą prikerpant ūgliukus.Manau, kad rezultatas kitoks, nes ilauzinejant sakas- lapuose vistiek vyksta fotosinteze, gaminasi medziagos, bet jos negali nukeliauti i saknis.Man atrodo taip daryti verta. 

     

  9. Cituoti

     

    Keli lazdynai pasodinti siandien : po saknimis zeme is misko is po lazdyno , priristi , palieti ir apmulciuti . Priespaskutineje nuotraukoje - Tambovo velyvas , paskutine nuotr. isgenetas paprastas misko lazdynas . (riesutai nemazi )

    IMG_20200111_154917.jpg

    IMG_20200111_154927.jpg

    IMG_20200111_154938.jpg

    IMG_20200111_154950.jpg

    IMG_20200111_155007.jpg

    IMG_20200111_160013.jpg

    IMG_20200111_160027.jpg

  10. Kadangi E gyvatvore yra  sodo vakarine linija  , o lazd. salia  , jie gauna daug saules ( vejo maziau ). Dera gerai . Kurie pasodinti pievoje , mazi , todel negaliu palyginti kurie geriau, bet manau ,kad lazdynai sode duos riesutu daugiau .Siemet is sodo dideli lazdynai keliauja i pieva , o i ju vieta ivairiu veisliu kanadines medlevos .   

  11. On 2020-01-05 at 18:00, vk_ pranešimas:

    Dėl krūmo ar medelio formos, tai man atrodo, kad svarbiausia yra taip genėti, kad būtų daug šviesos ir neužtankėtų. Galima ir medelio formą apleisti ir ji užtankės. O galima krūmą gerai genėti ir bus tiek derliaus daug, tiek riešutai dideli. :)

    As irgi nematau skirtumo , kaip auginti,  medeliu ar krumu . Svarbiausia gerai , pastoviai geneti . Tavo buve krumai , dabar isgeneti  medeliu 2-ju kamienu , dar geriau uz 1 -na kamiena . Kadangi , stipriai  suzalojus  1-no kamieno medeli , stiebas pradeda puti , kazkada jis nulus  su visais riesutais , kol atsiauginsi is sakniniu atzalu , praeis maziausiai 4 metai be riesutu . 2-ju kamienu , viena nupjoviai , pakeitei genejima ,o riesutu vis tiek turi . As manau , kad pas tave blogai auga  lazd. , nes nera mikorizes ir per daug erdves .Paprasti lazdynai  auga misko trake  , po lazd, mazai zoles , bet daug lapu (mulcas ) . Saknys  yra susipynusios su ivairiais medziais  ( sudaro simbioze ). Geriausia pap.lazd. dera miske , kai plynai iskertamas miskas ( beveik visi medziai ir tikrai iskertami visi lazdynai ) Lazdynai greitai atauga , turi stiprias saknis , gauna daug saules , aplink misko atmosfera (vejo mazai ,  pavasariniu salnu nebuna , saule kaitina nevisa diena ) ,tada lazd . po 4-5 m. (gal po 3m. ) gausiai dera . Lazd. lauke ar pievoje yra ne savo teritorijoje " isprievartautas " , todel jam  reikia laistymo ,trasu .(gerai auga zole ) , o lazd.  tampa "darzove" , kuria labai megsta zverys , pelenai . Pievoje (zemeje) yra daug karkvabalio lervu  , o saknys daugiausia - lazdynu ir t.t . Kas parduoda lazd. rusiskas veisles , nezinau .As galiu is saknu atzalu atidalinti keleta Tambov velyvas . Pinigai nedomina ,gal turi koki idomu daigeli ? 

  12. Del mikorizes,  dabar galima pirkti tirpala is parduotuves. Lazdyna  , kuri siandien iskasiau , augo prie E gyvatvores , storas saknis kapojau E , todel galvoju , kad baltoji E neduoda lazdynui augti gylin . Butinai laistau tik pasodines ,pernai sode augancias nelaisciau .Visa vasara laisciau pievoje pasodintus lazdynus , nes buvo didele sausra  , o lazdynai pasodinti 2019m pavasari .Info is interneto -lazd. gerai auga su: egle , pusis , azuolas , obelis , kriause ir putinu . Megsta spygliuociu mulcia - zieve ,spygliai , konkoreziai . Pas mane tikrai gerai auga salia E ,geriau negu pasodinti vieni grynai sauleje .

  13. prieš 5 minutes , vk_ pranešimas:

    Dėl krūmo ar medelio formos, tai man atrodo, kad svarbiausia yra taip genėti, kad būtų daug šviesos ir neužtankėtų. Galima ir medelio formą apleisti ir ji užtankės. O galima krūmą gerai genėti ir bus tiek derliaus daug, tiek riešutai dideli. :)

    Tu esi teisus .Medelio formos lazd. irgi turi minusu. Todel yra dar vienas budas - stambas ,  skiepijant i turkini lazd. Pliusai nereika laistymo sistemos ,nes saknys stiprios , gylios  (labai gerai pernesa sausras). Galima pasiskiepyti kelias veisles i vieno medzio sakas . Galima padaryti zalia , raudona ir geltona .Minusai brangu , i turkini lazd. vienos veisles prigija gerai o kitos blogai . 

  14. Kur tu radai sniego ? As vakar pasodinau : pap. lazd. forma " Aurea" ir Maxima " Purpurea" ,tiksliau perkeliau i kita vieta , temp . +2C. Siandien   iskeliau dideli lazdyna  Katalonski  is sodo i lazdynu pieva. temp 0C (visos saknys 0 -10 cm.zemes gylyje.) Pas mane blogai auga tie lazdynai , kur zeme pavasari ilgai buna slapia . Bet as juos persodinau 2019m gruodzio men. i lazd. pieva. Tikiuosi gero rezultato , ruduo parodys .

  15. Man patiko vaizdo irasas is kompo apie Trapezund vesle (auginant krumu ) . Daug geru , protingu pamastymu . Bet as noreciau  pakomentuoti : Jis augina (kalba)  tik viena veisle , kuri labai gerai auga Kryme . Ar Lietuvoje taip bus , parodis ateitis .( Sia veisle auginant  stambu derlinga , gerai auga 5, 6, 7, 8  klimato zonose . Info is interneto ). As rasiau apie lazdyno auginima medeliu pliusus , turejau galvoje ivairias veisles .Lamberto baltas neduoda atzalu (info is interneto ) As daug metu auginu Lamberto raudonas . Tikrai yra mazai atzalu , palyginus su kitais (Barselona , Pervenec - ypac gausiai duoda atzalu, Tambov velyvas - daug atzalu  ir t.t).  Info is interneto -veisle Trapezund kilusi is Turkijos . Labai gerai auga , dera Kryme , todel ja gausiai augina ,platina  Kryme ,daug reklamos , ja smarkiai propaguoja rusu mokslininkai ir kiti zmones ,todel dabar daznai vadinama Krymo Trapezund .

  16. Na galima surasti geru savybiu H.milzinai - riesutu daug ,jie labai dideli ,kevalas storas , todel nepuola straubliukai, krumas turi daug vyr. zirgineliu , todel gausiai  barsto ziedadulkes. Rekomenduojamas sodinti salia kitu ( turinciu  daug mot. ziedu , bet  mazai zirgineliu) Barselona - riesutai grazus , apvalus , kekeje po 2 ar 3 ir daugiau ,krumas derlingas, anksti pradeda dereti . Su chemijos pagalba galima isspresti jo problemas . Parduodant riesutus  pats tas. Is  vieno ha. galima uzsiauginti daug daugiau  tonu riesutu nei auginant kitas veisles .

×
×
  • Create New...