Jump to content

rabbirroger

Nariai
  • Pranešimai

    115
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

rabbirroger pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

0

Reputacija

  1. rabbirroger

    Triušių auginimas

    Mano nuomone, jei jau vienas triusis susirgo, tai ir visi kiti uzsikrete. Pats tepiau tris kartus kas savaite. be to, butu gerai ir narva dezinfekuoti. Bet mano pazistamui uzsiveise erkuciu, tai veterinaras kazko suleido, is karto dingo jos. kazin ka galejo suleisti? Gavou atsakima is VVT apie erkiu galima gidima nuroditose budose ira ir injekcija kam idomu paskaitikit. Gydymas ir profilaktika. Prieš gydymą pažeistas ausis reikia kruopščiai išvalyti akaricidiniais preparatais suvilgytu vatos tamponu. Po to ausis galima patepti gydomaisiais preparatais. Nuo psoroptozės efektyvus 1 procento injekcinis invermektino tirpalas, kurio dozė triušiams yra 0,4 mg ∕ kg kūno svorio, švirkščiama po oda arba sugirdoma. Gydymas kartojamas 2-3 kartus su 14 dienų pertrauka. ,,Stronghold“ preparatas užlašinamas triušiams ant odos po 18 mg ∕ kg kūno svorio ir pakartojamas po 30 dienų. Ausyse atsiradus pūlių reikėtų lašinti antibiotikus. Niežų gydymui taip pat efektyvu vartoti šiuos akaricidinius preparatus: ,,Stomozaną“ vandeninį tirpalą 1:200, ,,Butoks“ 0,0025% vandeninė emulsija, ,,Neocidol“ 1:1000 amitrazės preparatai 8 ml 2 litrams vandens. Permitrino emulsija užlašinama ant odos 10 mg / kg 1-2 kartus per savaitę. Į fermas įvežami nauji gyvūnai turi būti karantinuojami ir tiriami ar neužsikrėtę niežais. Įtariami gyvūnai profilaktiškai gydomi akaricidiniais preparatais. prirasyt daug ka galima, tik klausimas ar strongholdas nekainuos daugiau nei pats triusis vertas as naudoju purskaliuka biokill ir labai gerai veikia.
  2. Pastebejimas, Agility toks sportas kuri gali sportuoti, bet kas, ir pasiekt geresnius ar nelabai gerus rezultatus. Jei kalbam apie DARBA, (ganymas, medziokle, policija ar pan ) tam reikalingi sunys, su atatinkamais draivais ir su tinkama psichika ir tvirtais nervais. Kitasi zodziais, jei neturi gero molio, puodo nenulipdysi. Taip ir be gero suns, nieko gero nenuveiksi. Tuo ir baigiam plestis
  3. Grynaveislį vokiečių aviganį turi Na kadangi pats esu kinologas ir dirbu su darbiniais sunimis, pasakysiu pora zodziu. Pirmiausia reiktu visiems suprasti, kad kaip ir bet kokios karves negausit gero priemilzio taip ir is bet kokio suns nepadarysit aviganio. Pats faktas kad daugelis veisliu vis dar vadinami AVIGANIAIS, jie daugiau primena avigalvius, o ne aviganius. Jie jau daugeli metu veisti graziai atrodyti parodose, ir visai nekreipiamas demesys i darbines savybes. Taigi pirmiausia riektu gauti tinkama suni. Tada jau darbas, zinios. Paciam teko kalbetis su keleta aviganiu (zmoniu) tai gana specifine dresura, ir jauna suni ideliausia mokyti jau su patyrusio suns pagalba. Drasiai galiu pasakyt, kad Lietuvoje dresuotoju suprantanciu apie sia dresura nera. Jei klystu, buciau maloniai nustebintas. Pats asmeniskai, turedamas galimybes bandyciau padirbeti, vien tik is idomumo. Ateities ir poreikio tam nera.
  4. rabbirroger

    Triušių auginimas

    Paprastai kai patele rujoja, ji kelia uodega, ir patina prisileidzia. Ir susikergia gana greit. Ilgam palikti pas patina nepatarciau, todel, kad taip ir nezinosi, susikerge ta patele ar ne. Geriau jau kiekviena diena bandyti imesti patele pas patina ir stebeti. Jei ilgai nerujoja, itakos gali tureti sviesos trukumas. Is savo menkos patirties, galiu pasakyt, kad su Flandrais pastoviai didesnes problemos del kergimosi, nei kad su broileriniais. Nors pats siuo metu turiu kalifornu patele, kuri jau antra menesi niekaip nesukergiama, ir neturiu jokio paaiskinimo kodel. Reiks brokuot. Turiu ir aš patelę , rujoja iki pamėlynavimo, o nesileidžia nors tu ką. Bet čia priėjo mano žmona... Trūko jai kantrybė ir ileidus patelę pas patina tiesiog ikišo ranką ir pakėlė uodega, o tada jau patinas padarė ką turėjo padaryt... Va taip kartais būna... Ką be tų žmonų darytume... Taip galima padaryti, ir as kartais taip darydavau, bet tada didele galimybe, kad patele bus tuscia. Nes sukergus patele kuri nerujoja, daugiau sansu, kad kad tusciai praleisit menesi ir tiek naudos.
  5. rabbirroger

    Triušių auginimas

    Paprastai kai patele rujoja, ji kelia uodega, ir patina prisileidzia. Ir susikergia gana greit. Ilgam palikti pas patina nepatarciau, todel, kad taip ir nezinosi, susikerge ta patele ar ne. Geriau jau kiekviena diena bandyti imesti patele pas patina ir stebeti. Jei ilgai nerujoja, itakos gali tureti sviesos trukumas. Is savo menkos patirties, galiu pasakyt, kad su Flandrais pastoviai didesnes problemos del kergimosi, nei kad su broileriniais. Nors pats siuo metu turiu kalifornu patele, kuri jau antra menesi niekaip nesukergiama, ir neturiu jokio paaiskinimo kodel. Reiks brokuot.
  6. rabbirroger

    Triušių auginimas

    o kodel ne 5 ar 15 ka >? o jei tu ryte su zmonele, viena karta, kodel vakare dar 3 nedadurus >?
  7. rabbirroger

    Triušių auginimas

    Tai vat, kad staiga putimas, viduriavimas ir ,ir bendram kontekste nurašom natūraliai atrankai. Išlieka stipriausieji, nes mano atveju gerokai skurdesni ir buvo lyginant su kitais iš tos pačios vados. nu nesuprantu kas ten pas jus, pas mane is 50 koks 1-2 uzlinksta, o visi kiti kaip ant mieliu:). Pritariu. Kažką darote ne taip. Lengviausia nurašyti viską karščiui ar pūtimui. Specialiai paskaičiavau, šiais metais pas mane, po nujunkymo nekrito nei vienas triušis. Aišku ne iš tukstančiu,iš 110 vienetu. O iki nujunkymo 5, bet ir tai tik tie, kurie gime silpni.. Praėjusiais metais panašiai, neskaičiuojant miksomatozes
  8. rabbirroger

    Triušių auginimas

    Tai vat, kad staiga putimas, viduriavimas ir ,ir bendram kontekste nurašom natūraliai atrankai. Išlieka stipriausieji, nes mano atveju gerokai skurdesni ir buvo lyginant su kitais iš tos pačios vados. nu nesuprantu kas ten pas jus, pas mane is 50 koks 1-2 uzlinksta, o visi kiti kaip ant mieliu:). Pritariu. Kažką darote ne taip. Lengviausia nurašyti viską karščiui ar pūtimui. Specialiai paskaičiavau, šiais metais pas mane, po nujunkymo nekrito nei vienas triušis. Aišku ne iš tukstančiu,iš 110 vienetu. O iki nujunkymo 5, bet ir tai tik tie, kurie gime silpni.. Praėjusiais metais panašiai, neskaičiuojant miksomatozes
  9. rabbirroger

    Triušių auginimas

    Skėpėti nelabai apsimoka, nes nieks neapmoka. Bet skiepyti vertėtų.
  10. rabbirroger

    Triušių auginimas

    Taip teisybe. Tai jau senai aptarta ir siame forume. O negalima todel, kad ju svoris per didelis ir nutrina koju paduskeles. Ant tinklo gali but, bet tada turi but pakreigta siaudu ar pan.
  11. rabbirroger

    Triušių auginimas

    greičiausiai papildomas pajamų šaltinis , ir per tokius mėgėjus žlunga didesnieji triušininkai , kadangi mažiukai augina tol kol atsibosta , arba kol galimybes yra ir verčiasi be didesnių investicijų , o tie kurie augina tūkstančiais ir kur investuoja dešimtimis tūkstančių privalo bankrutuoti nes mažiukai kainas kerta , aš pvz kad ir sutartys sudaręs esu , tai gaunu pagal sutarties kainas dar , o jau kitai sutarčiai , manau kad taipogi mažiau gausiu nei dabar . Na bet čia juk verslas Tai išeina, kad mažiukai negali nieko parduoti, kad didesniems lengviau būtų? Jei augini tūkstančiais, tai gal nesunku pasikooperuot su keliais panašiais ir į prekybcentrius statyt? Aš myliu triušius ir man būtinai reikia auginti, o jei per metus kokį šimtą aplinkiniams ir prastumsiu, tai tavo daugiatūstantinis verslas nenukentė. tegu pardavinėja į valias , bet tegu kainų nemuša , o dabar kainų nežino ir iš vis nieko nežinodami prekiauja triušiais , tai yra kiek jiems pasiūlo tiek ir pakaks (nes juk vienetus telaiko) , o per juos ir didesnieji triušininkai kenčia kur tikrai net šimtais tūkstančių investavę yra , kadangi supirkėjas mažiukams mokėdamas mažiau , gauna tokia pačia produkcija kaip ir iš didžiųjų tai ko jam kainos nemušti, todel ir sakau kad geriau mokesčius moketi , kadangi mažiukams iki kokių 50 vnt laikant triušius neapsimokės verslas , nes jo nebus , kadangi paskaičiavus samatinę verte ypač kas maitina triušius kombikorma nuo triušio lieka 5-8(skaičiuojant nuo 3 kg svorio) lt viska atskaičiavus , o didesnieji triušininkai investave tokius pinigus vėl stabilizuotu rinka, kuria sugadino mėgejai Jūs jau nepykit, bet čia kažkokie kliedesiai. Matyt toliau triušio uodegos ir nematot, jei nesuprantat elementarių ekonomikos dėsnių. Pirmiausia GAMINANT didelius kiekius triušienos išlaidos yra stipriai optimatizuojamos ir apie bet kokią mažiukų konkurenciją neturėtumėt sukt galvos. Kadangi pagaminti kilogramą triušienos jums kainuos dvigubai mažiau. Tai kokia gali būt konkurencija. O kaina 8lt /kg manau tikrai gera ir ilgai nesilaikys.
  12. rabbirroger

    Triušių auginimas

    Pirmiausia ką reiškia BŪDOJ ? jei tai atskiros lizdavietės, tai greičiausiai, vienas lizdas maitinamas normaliai ir triušiukai gauna pakankamai pieno, o kitoj arba iš vis nemaitinami ir greit mirs arba maitinami nepakankamai. Ir tikėdamasis atsakymo turėtum užduoti klausimą tinkamai su visomis detalėmis. Kokio amžiaus lizdai, ar pirmi lizdai triušėm, kokio amžiaus triušiukai ir pan.
  13. rabbirroger

    Triušių auginimas

    būna Linai ir nuo karščio triušiai dvesia , pas mane visi kaip lavonai guli , bet aš tokiomis dienomis pora kartų per diena praeinu narvus visus ir įdedu į vandenį po pora gabaliuko ledo , o patelems dar šdedu ir po bambalį sušaldyto vandens į gulyklai skirta patalpa , tai atvesinu temperatūra iki +20/+22 Na as pasidejau purkstuva su vandeniu, ir retkarciais apipurskiu vandeniu. Paprasta ir efektinga, ir narvai aisku pavesyje, jei bus ant tiesiogines saules per tokius karscius, nenusaugosi.
  14. rabbirroger

    Triušių auginimas

    Na pirmiausia, jei nori sukergti, tai nerekomenduojama palikti pas patina. kaip zinopsi ar susikerge ar ne >? Jei patele nerujoja, nesvarbu kuriam laikui paliksi, vistiek nesusikergs. Ir tik be reikalo gaisite laika. laukdami mazuju, kai ju ir neturi buti. Bent jau as, idedu patele, jei patele rujoja, tai uztrunka ne daugiau minutes, tada uz keliu vlandu sukergiu pakartotinai. Uzsirasai data, i po 28 dienu dedi lizdaviete, ir paprastai 32 ra diena sulauki mazyliu.
  15. neblogas narvas. Erdvus, grazus. Bet as matau kelis trukumus. Siokias tokias detales, kurios nera esmines, bet patogumo delei reik atkreipt demesi. Pvz visos konstrukcijos vidineje puseje, jungiancios lenteles ir pan, o tai is kart bus grauziama, nes jos issikisusios, arba grindyse kampuose lenteles eina viduje, meslas kaupsis kampuose, sunku isvalyti. Ir jei neklystu yra kantelis, ir valant mesla bus labai nepatogu, geriau, kai lugu ir galima lengvai viska istraukti.
×
×
  • Create New...