Jump to content

benspa

Nariai
  • Pranešimai

    172
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    1

Atsakymai kurių autorius benspa

  1. Gal padės:

     

    prieš valandą, Razed pranešimas:

    Sveiki, prasileidau su trąšu žurnalu rudenį, atrodo skaičiau, kad iki gruodžio 1d. reikia užpylditi, bet dabar skaitau, kad 20d po panaudojimo…

    Bet yra kitas klausimas, kaip jį reikia užpildyti, jeigu metus duoda 2023 pasirinkti, o pvz ten buvo rapsai ir tokia kultūra ir rodo, nors dabar ten žieminiai kviečiai ir rudeni buvo panaudotos NPK. Kaip taisyklingai užpildyti? Nes dabar pasirinksiu, kad vėl nukultus rapsus trešiu NPK. Ačiū. 

  2. kas blogai su armani, kad kitiems metams nepasiliksi?

     

    On 2023-06-29 at 22:41, Mantas2342 pranešimas:

    Nežinau bent pas mane rapsas atrodo taip kaip pernai,o gal net ir geriau tai tikiuosi 3.5 vidurkio ir sėsiu kitą met. Šiems metams turiu tą patį adelmo kws , duplo ir armani. Kitiems ir bus duplo , adelmo kws ir matysiu ką dar sugalvosiu. Rapsas dar su lapais.

  3. Ar žiūrėjai movas, kurios jungia hidromotorą su sparnuotę (turėtų būti virš to atšvaito)? Galėjo abidvi nueiti, čia jų silpna vieta - kai kada prieina pelų ir prasuka jas, dažniausiai, kai atjungi smulkintuvą, bet neatjungi pelų skleistuvo.

     

    On 2023-06-29 at 20:17, salmas_11 pranešimas:

    Sveiki, nutiko beda kad nebeveikia pelu pustuvai NH cx8070 kombainui, elektromagnetas geras, uzmaitinus atskiru jungtuku viskas ok, veikia. Varciau manuala, ten pagal ta durna vertima niekaip nesuprantu kuri rele ar saugiklis uz tai atsakingas, o gal beda kazkur rimciau? Gal kas susiduret ir turesit pasiulymu? Servisas nezinia kada gales atvaziuot, o mieziu kulimas jau ant nosies, zinoma blogiusiu atveju nuo atskiro jungiklio pasidarysiu tam kartui. Aciu uz nuomones.

     

  4. Gerai būtų patikrinti ar siurblio guoliavietės neišsiplakusios. Čia senesnių siurblių tokia kaip ir liga... Bet jei slėgis viskas gerai, tai problema ateičiai nusikelia.

     

    Prieš 14 valandų, panther102 pranešimas:

    Sveiki,

    Prasivaliau filtrus dar kartą, pasikeičiau siurblio membranas ir su slėgiu viskas gerai. Keisdamas membranas pastebėjau, jog kai kurie siurblio švaistikliai, jeigu galima taip pasakyti, labai laisvi. Kiti laisvumo neturi. Nesu giliau tokio siurblio ardęs, Ar tai gali būti kokia problema? Aišku daiktas ne naujas, ir bala žino iš kokių komponentų surinktas. Originalios membranos buvo ne iš pigiųjų.

  5. Ar nebūtų geriau dėl azoto naudoti yara atfarm ar kažką panašų?

    Dėl piktžolių tai ten turbūt tik marketinginė informacija, nes viskas turėtų veikti labai greitai ir tiksliai...

     

    Prieš 16 valandų, Duncia pranešimas:

    Atnaujinu temą. Kaip tie azoto sensoriai? Pasiteisina, naudojat kas? Rezultatai pagal Agrokoncerna iki 12 % sumazintos trasos, iki 5 proc. padidejes derlius. Maciau youtubej net pikzoles yra skenuoja ir purksia tik ten kur reikia. Pas mane zemes labai skirtingos tai gal dar labiau pasiteisintu. 

     

  6. Dėdavom neoriginalius. Po metų apversdavom, po dviejų išmesdavom. Nebent pinigai labai smarkiai spaudžia kišenę, tai gali dėti originalius.

    https://lytagra.lt/z-u-technikos-dalys/javu-kombainu-atsargines-dalys/smulkintuvo-dalys/smulkinimo-peiliukas-173x50x18x5-new-holland-84437624

     

    prieš 20 minutes , u.k aurimas pranešimas:

     

     

  7. Su cemosu geriau. Anglijoje, man rodos, 90% kombainų su jais eina. Jis pastoviai reguliuoja kombainą, kad gautųsi geriausias kūlimo rezultatas. Ir galima bet kada jį atjungti, kad nereguliuotų būgno, sietų, rotorių ir t.t. Su ranka nesusireguliuos kaip su cemosu. Pavyzdžiui, jei kuliant vakare pradeda užsikišinėti sietai, jis juos automatiškai atidarinėja. Kai apatinis sietas atidarytas kokius 15mm, jau žinai, kad reikia eiti krapštyti :)

     

    On 2022-10-29 at 15:36, Gytis924 pranešimas:

    Sveiki kolegos bendraminciai. kas dirbat su lexion ir cemos automatic. yra koks skirtumas nuo to kaip pats reguliuojies ir kaip jis pats susireguliuoja? nasume tarkim:)

     

  8. Veislės parametrai neblogi. Derlius ~ 7t/ha, glitimas net 32 buvo. Bet reikia prieš lietus nuimti, nes tais metais(2021) kai auginome, tai buvo nemažai sudygusių.

     

    Prieš 11 valandų, Dainius48 pranešimas:

    Kokia vasariniu kvieciu veisle patartumet augint nelabai nasiose dirvose? Po zirniu nespejau vieno gabalo paset zieminiais, dabar gal jau veloka. Tad pavasari vasarinius reiks paset. Gal kas augint bandet daugana veisles kvietukus? Aprassymas tai grazus. Veislė tolerantiška sausrai, mažesnio našumo dirvoms bei nepalankios klimato sąlygoms. 

  9. Šiuo metu čia yra naujausias trendas. Pats gali modifikuoti lauko genetines savybes. Tarkim, sumaišai skagen su etana, gauni didesnį derlių su mažesniu išgulimu, pridedi akuotų kviečių, jau šernai nepuola, pridedi ligoms atsparią veislę, tai mažiau purški nuo ligų ir t.t. Manau rezultatas bus tikrai geras.

    Prieš 8 valandas, Tomas01 pranešimas:

    Būna ir taip. Pasėji sertifikuotą sėklą, užauga 5 skirtingos veislės. 

     

     

  10. Minimalus kiekis - 50 t. Bent jau anksčiau taip būdavo.

    Tik va pažiūrėjus į laukus neaišku, kas ramiau miega, ar tie kurie fiksavo, ar nefiksavo. Jeigu dar taip kelias dienas po 60mm palis, tai įdomu, kaip tuos kontraktus, bent jau 4 klases, reikės įvykdyti...

     

    prieš valandą, Mantas2342 pranešimas:

    Bet minimum 100t ar ne saugo?

  11. Faktas lieka faktu. Aš irgi žinau faktą, kad, kai atėjo laikas mokėti, tai pasirodo turėjo omenyje šią sumą mokėti už du metus. Paūkininkavo du metus be npk trąšų, po javapjūtės šiaudus išsivežė ir atidavė kitam.

     

    prieš 25 minutes , Ukis200 pranešimas:

    Vilkaviškyje žinau faktą, kad jaunimas perėmė žemę po 350 eur už/ha nu ką darysi sėkmės tokiems kaip sakoma visiems uždirbsi tik ne sau

×
×
  • Create New...