Jump to content

darius09

Nariai
  • Pranešimai

    31
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario darius09 paskelbtas turinys

  1. darius09

    mtz elektra

    Gedimas pašalintas. Pasirodo kaltas elektroninis masės įjungėjas
  2. darius09

    mtz elektra

    Dėkui. Reikės peržiūrėt.
  3. darius09

    mtz elektra

    Kolegos , reikia jūsų pagalbos. MTZ 952.4 sudurniavo elektra. Neprasuka starteris. Akumai geri. Maniau, kad bėda starteryje, bet reikalas tas, kad pasukus raktelį į degimo padėtį visiškai niekas nereguoja, neužsidega jokios lemputės. Užtraukus, užsikuria, ir visi davikliai veikia, bet užgesini, nei degimo nei masės vėl nebegali įjungt. Kame čia gali būti bėda?
  4. MTZ 952.4 vandens pompa leidžia antifrizą. Nusprendžiau pakeisti kitą. bet senesnio modelio pompa su vienu išėjimu, o maniškė su dviem. Ar kam nors yra tekę susidurt ?
  5. darius09

    Česnaku auginimas

    Sveiki česnakų augintojai. Kol kas juos auginu tik mėgėjiškai - keletą arų. Pradėjau galvoti apie didesnius plotus ir kiekius, tad žinių sėmiausi jūsų forume, kurį perskaičiau nuo pirmo iki paskutinio posto. Jei pradžioje tikri česnakų profesoriai buvo AG Paulius ir Staskestas, tai dabar jais tapo beveik visi senesni forumo dalyviai. Skaičiau ir žavėjausi jūsų darbu, užaugintu derliumi., kaip pradėjote nuo kelių arų, o dabar plotus jau hektarais skaičiuojate. Buvo kalbų kažką panašaus į kooperatyvą, tai nežinau ar pavyko įgyvendint ar ne? Šiek tiek pasidomėjau 2016 metų česnakų rinka Lietuvoje . Kas įdomiausia, kad pagrindinis importuotojas yra Olandija, nuo 50 iki 100 tonų per mėnesį. Iš Kinijos nebuvo importuota nei vieno kg., nors parduotuvėse kilmės šalis nurodyta Kinija. Toliau nemažai importo buvo iš Ispanijos, Italijos. Kaina maždaug 2,5-2,8 euro už kg. 5 tonos buvo įvežta iš braliukų Latvių. Tiesa iš Latvijos jie buvo brangesni - virš 3 eurų už kg. Exportas buvo labai minimalus. Taip , kad rinka laisva. kas liečia pristatymo Į prekybos centrus, griežčiausi reikalavimai taikomi Maximos ir Norfos PC, liberaliau žiūri Rimi ir iki PC. Kitas dalykas, kas man neduoda ramybės, tai technikos pritaikymas visame šiame procese. Jei kalba eina apie keletą ir daugiau ha, be technikos būtų labai sunku. Jei sodinamąsias gali gan nebrangiai įsigyti (Lenkijoje padėvėtą galima rasti nuo 100 eurų už 4 vagų sodinamąją, naujos - apie 700-1500 eurų), tai rūšiavimo, sandėliavimo technika tikrai brangi. Čia kažkuris forumietis skundėsi nugaros skausmais po 10 arų žiedstiebių skabymo, o ką kalbėti apie keletą ha. Tai tokios mintys apie čenakų auginimą. Dabar dar laukia vienas darbas, kurį turiu padaryti, tai dirvožemio tyrimas. ir ieškot būdų, kaip česnakų auginimą padaryt lengvesnį su kuo mažiau rankų darbo.
  6. Man tiesiog atsiuntė oficialų raštą, kad pašalinčiau visus medžius, kurie yra arčiau kaip 1,5 m nuo elektros linijos.
  7. jei neklystu, 1025 hidraulinė pakaba tokia pati kaip ir 952.4. korpusų vartomo plūgo tikrai nekabinčiau. Tokiu atveju geriau 4 korpusų nevartomas.
  8. darius09

    Kombaino pasirinkimas

    Kas per gedimas dominatoriui buvo ?
  9. Iš trijų siūlių, tik viena normali gavosi...
  10. Foto įmesiu. Reikalas tas kad virinu metalinio sandelio konstrukcijas ir kai kurias siūles tenka virinti po 2-3 kartus. Darbas atsakingas. paprasta horizontali siūlė gaunasi įdealiai. O vidinis kampas - problema. naudoju apie 120 A 3 mm metalui. "saulutės" ar "eglutės" principas netinka. Kiek geriau gaunasi "gremštukas" mačiau Youtubėj. Bet tai irgi nėra įdealu. Kaip minėjo Renatas88 reikės pabandyt jo minėtus elektrodus.
  11. darius09

    Kombaino pasirinkimas

    Pavasarinis kombaino pirkimas - pliusas tas, kad tu praktiškai turi galimybę visą perpurtyt, bet tu nežinai kaip jis dirbs prie apkrovos. Nupirkęs rudenį, gali patikrint kaip jis dirba , ar neskaldo grūdų ir pan, bet minusas tas, kad prarandi sezoną.
  12. Įsigijau inverterį Boxer lenkiškas. Reikėjo kai ką persidaryt, bet dirba gan padoriai. Problema yra, kai reikia suvirint vidinį kampą. Metalo storis 3mm elektrodai 3,2 magmavelt berods. Kartais išeina gražiai suvirint, bet kokia 80 proc. šlakas subėga į sujungimo siūlę ir kvit. Žiūrėjau youtubej, bandžiau keletą variantų, bet... Sakau gal patarsit. Ar aparatas blogas, ar elektrodai, ar tarpinė tarp metalo ir suvirinimo aparato
  13. darius09

    zetor

    Pas mane 952.4 . 1000 motovalandų dirba visus darbus. Rimto remonto nebuvo. Per visą tą laiką pakeičiau kompresoriaus dirželio įtempęją. Visa kita - priežiūros darbai filtrai, tepalai. Kol kas tfu tfu manęs nepavedė.
  14. darius09

    Pliurpalas

    Ne , nepasikeis. Drįstu teigti, kad daugelio žmonių mentalitetas nėra tokio lygio, kad jie būtų laimingi. Tegu valdžia atlyginimus ir pensijas padidina tris ar keturis kartus, vistiek žmogus niurzgės ir bus nepatenkintas , kad kaimynas gauna daugiau. Kol populiariausios tv laidos bus tokios kaip 24 val. , tv pagalba, ir panašus mėšlas, tol niekas nepasikeis. Paprasčiausiai įsijunkit žinias - negatyvo gal 90 proc. Kodėl? ogi todėl kad mums patinka kaip kitam blogai. Esam per daug pikti ir niurzgaliai. Palyginkit kokios populiariausios tv laidos skandinavijoje, vokietijoje ar kitose vakarų šalyse ir suprasite, kaip toli mums iki jų. O mūsų valdžia juk atėjo iš to pačio mentaliteto. Tiesiog reikia laukti naujos kartos su kitu požiūriu, logika ir mąstymu.
  15. darius09

    Kombaino pasirinkimas

    ar kartais Laverda ir MF ne jo prototipas?
  16. darius09

    Kombaino pasirinkimas

    Koks pjaunamosios plotis?
  17. darius09

    Kombaino pasirinkimas

    Simai, jei yra galimybė siūlau sezoną kitą palaukti. Pas mane lygiai ta pati situacija, tik neturiu nei kombaino, nei transporto nei sandėlio. Susidėliojau prioritetus ir šiemet iki derliaus nuėmimo stovės sandėlys. Viską darau pats. Ką tik ir sunkvežimį įsigijau. O dėl kombaino, tai irgi mąsčiau apie nivą, Bet įsigijęs nivą tolesnis jos likimas aiškus - metalo laužas. Kitas aspektas, man tiesiog sunku būtų morališkai jį remontuoti, dėti į jį geras detales vien dėl to, kad parduoti jį kaip kombainą kuo vėliau tuo bus sunkiau. Ir pagaliau papildomas uždarbiavimas. Kaip tu manau, ką žmogus norės samdyti nivą ar vakarietį? Įžiūriu tik vieną pliusą - pigu. Pigesnės detalės. Bet su laiku ir tų pačių neliks, o naujas dėt ranka nekils.
  18. darius09

    zieminis rapsas

    Aš pabandysiu nulėkt į lauką, išsikast ir persivežt namo. Padėsiu ant palangės ir bus matyt - gyvi jie ar ne.
  19. darius09

    Supirkėjų įžūlumas

    Žinai, man visai patiko tavo mintis su tuo alaus bokalu Tik jei per dieną jų kelios, gali tapt nekilnojamas turtas O jei rimtai, tai kiek man yra tekę susidurt su netesybom dėl planuoto kiekio nepristatymo, tai visada pavykdavo susitart, kad kitais metais pristatysiu, arba iš jų imsiu trąšas ar chemiją.
  20. darius09

    Supirkėjų įžūlumas

    Per sezoną tų sutarčių visa krūva susidaro, jeigu visas sutartis atidžiai studijuotum, tai nebebūtų laiko kada dirbt. Sutarties esmę ir jos niuansus paprastai pasako pats vadybininkas, tik reikia pasiteirauti. Jeigu tau pasako vieną, o daroma kitą, tai čia kita kalba.
  21. darius09

    MAZ

    Pas mane šeši ratai :). Dėkui labai už atsakymus, pastebėjimus ir pamokymus.
  22. darius09

    MAZ

    Kaip patikrint ratų guolius? Ar būtina nuimt stebulę, ar užtektų ratą ar būgną paklibint, nes jei pastrigtų, gali daug bėdos pridaryt.
  23. darius09

    MAZ

    Kiek žiūrėjau gan tvarkingas. tepalo slėgis 4-5, nesupuvęs, matosi, kad buvo prižiūrėtas, tik tiek, kad keletą metų nebuvo eksploatuotas. Iš kažkokios estų firmos. Oro sistema nesandari, kažkur leidžia. Kai pažiūrėjau detalių kainas, tai baika. Tik neaišku dėl oro daviklio - viršutinis ir apatinis. vienas turėtų rodyt galą , kitas priekį tik nežinau kuris kurį rodo. Viršutinis pakyla iki 6 atm, o apatinis nekyla.
  24. Niekur neradau apie šiuos auto, tai gal moderatoriai nesupyks dėl šios naujos temos. Įsigijau MAZ 5551 su jamz 236 varikliu. Tai pirmas mano sunkvežimis, todėl norėčiau paklausti gal iš forumiečių tokius naudoja. Į ką reikėtų atkreipti dėmesį, kokios eksploatavimo ypatybės ir niuansai. žodžiu domina viskas.
  25. darius09

    žiemkenčių buklė

    Jei klausi apie kviečius, tai tik salietra 100 kg/ha, bet prieš tai ten buvo žirniai, tai azoto dar iš jų turėtų būti.
×
×
  • Create New...