Jump to content

duncis

Nariai
  • Pranešimai

    22
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    duncis got a reaction from Linuxx in Šilauogės   
    Pavasarį praretinsiu ir aš krumus,tik gal ne taip drastiškai kaip video.Reiks vidurį krūmo prašviesint ir visas nulinkusias šakas iškarpit,nes labai susmulkėja uogos,o norisi didelių
  2. Patinka
    duncis got a reaction from vk_ in Šilauogės   
  3. Patinka
    duncis got a reaction from Ricci in Šilauogės   
  4. Patinka
    duncis got a reaction from Remse in Šilauogės   
  5. Patinka
    duncis reacted to vk_ in Šilauogės   
    Tinka labai daug kas, pavyzdžiui, tranšėjų apačioje tinka įvairių rūšių medžių rąsteliai bei šakos. Lapuočių pjuvenas tikrai daug kas naudoja, drąsiai gali jas naudoti. Ar tikrai pjuvenos užsiteršia pjaunant pjūklu? Nemanau, kad pastebėtum to poveikį krūmams, bet jei matai kažkokią taršą, tai spręsk pats, ar po to norėsi valgyti tokiose pjuvenose užaugintas uogas.
    Pušų žievės šiaip puikiai tinka, bet jų problema ta, kad jų didesnius gabalus sunku susmulkinti ir jie ilgai nesupūna. O nesupuvę dideli gabalai gali trukdyti augti šaknims, jei bus netoli jų. Todėl pušų žievės gabalai tinkami arba tranšėjų dugne, arba mulčiavimui viršuje, o įmaišymui į substratą gerai tinka tik susmulkinta žievė. Aš seniau rinkdavau żieves miške, bet ateityje neberinksiu, paprasčiau ir geriau bus atsivežti pjuvenų.
    Kalbant apie pjuvenas reikia suprasti, kad jų naudojimas atitinka du tikslus:
    1) šilauogių patręšimas ir šilauogėms reikalingo humuso susidarymas supuvus pjuvenoms;
    2) šilauogių paviršinių šaknų apsauga nuo didelių temperatūros svyravimų, drėgmės palaikymas, pH palaikymas, kova su piktžolėmis, biologiškai aktyvaus sluoksnio palaikymas ir panašiai, kai pjuvenos naudojamos kaip mulčias.
    Todėl, pavyzdžiui, būtų galima atskiroje krūvoje pjuvenas supūdyti ar kompostuoti, kol jos virs humusu ir tuo gautu humusu puikiai patręšti šilauoges. Bet kas tada saugos šilauoges nuo temperatūros svyravimų ir palaikys drėgmę?! Todėl labai normalu ir teisinga, kai šilauogės mulčiuojamos neperpuvusiomis organinėmis medžiagomis ir tas mulčias pūna vietoje po truputį tręšdamas šilauoges. O kad šviežios pjuvenos pūdamos iš substrato nepaimtų azoto ir neprasidėtų augalų azotinis badavimas, jas reikia papildomai patręšti azotinėmis trąšomis. Pjuvenos azotą iš aplinkos ima tik puvimo pradžioje, o joms supuvus azotas grįžta atgal. Todėl manau, kad jei kasmet šviežiomis pjuvenomis papildyti mulčią, tai gausiau azotinėmis trąšomis reikėtų patręšti tik pirmais metais, o vėliau užtektų įprastinio saikingo tręšimo arba net galima išvis netręšti mineralinėmis trąšomis.
  6. Patinka
    duncis got a reaction from kubota 22 in japoniski traktoriukai   
    Aš kubotai filtrus visus gavau Litagroi,kuriu nebuvo vietoje užsake ir per kelias dienas atvežė.Tik reikia nusivežti pavizdi, arba viska išsimatuoti.O mokėjau gal po 6 eurus, čia prieš metus.
  7. Patinka
    duncis reacted to Sharas in japoniski traktoriukai   
    elektrinis voztuvas stringa , ir kaip visada nuleidimo, reik ardyt valyt bloka kuris po sparnu vidinei pusei arba gale , link sedynes , ten mygtukai yra ant jo, su ranka galima pamaigyt gal prasimaigys , tik aisku atsargiai ant dirbancio, kad neutraiskytu
  8. Patinka
    duncis reacted to vaidass11 in japoniski traktoriukai   
    nepatiko salt tai susikonstravau kabina

×
×
  • Create New...