Jump to content

extrymazs

Nariai
  • Pranešimai

    63
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    p-k

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

extrymazs pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

0

Reputacija

  1. Jei kalbi apie skirtinga normą į abi puses barstant pagal žemėlapius, tai jie skaičiuoja vidurki. Kvernelandas turės nauja barstyklę, tai toji pasak turimų duomenų jau gebės barstyti skirtinga normą į abi puses. Čia patikslinsiu, kad po to neužsišauktu kasnors. Kalbu apie trešimą skirtinga normą į abi puses dirbant su derlingumo žemėlapiais pilnu darbiniu pločiu. Kai suvažiuoji į trikampį, tai jos visos ir sekciją uždaro ir normą pritaiko tam trikampiui.
  2. Man atrodo, kad hidro nevertas tiek pinigų, bent jau mano atveju. Aš pasidomėčiau dar Sulky Econovus naujuoju. Jie vieninteliai kol kas man patvirtino ir įrodė (su kaikuriais niuansais) dėl trešimo tikslumo pagal žemėlapius. Jų barstytuvas gali numesti skirtingas normas į skirtingas puses. Ko nepadaro kiti (veda vidurki). Rauch/Kuhn teoriškai turi galimybe tą daryti, bet negavau įrodymų. Jie valdo atskirai sklendes užsikimšimo variantu ar tarkim kai vienoje pusėje sausos, o kitoje drėgnos trąšos. Bet ar skaičiuoja skirtinga normą į atskiras puses pagal žemėlapius nepatvirtino šiai dienai. O kas dėl hidro varikliu...kad tiksliau tai faktas, bet nemanau jog atsipirktu. Jei kardaninės išviso nedarinėtų sekcijų, tada taip, atsipirktu.
  3. O S serija ir variklis ir transmisija tapati? Nes S su AGCO diesel (buvusiu SISU) ir Vario budavo, o Fendas su Vario ir DF varikliu. O kad panaseja tai manau naturalu, visgi taspats koncernas.
  4. Sutinku, lauko darbams ziureti reikia tik vardine ir butinai sulyginti matavimo standartus, o ne vieno galinguma ziureti pagal ISO, o kito pvz pagal DIN, nors niekas pas mus nepateikineja pagal si matavima. Bet reikia nepamirsti greiciu dezes...cia itaka galutiniam galingumui yra gan didele. (aisku ir nustatymai ir padangos lemia nemazai). Bet uztenka palyginti ta pati modeli tik su skirtingom dezem, tarkimsu bepakope ir mechanine. Su mechanine jausite geresne trauka. Kodel? Todel kad dauguma rinkoje esanciu bepakopiu deziu neleidzia "pjauti" variklio. Su bepakope variklis dazniausiai max APKROVA pasiekia 95%, o su mechanine galite pasiekti ir 140% . Plius prisideda dezes nuostoliai kuriuos turi visos dezes tik didziausi ju yra (bent jau buvo) hidrofikuotose transmisijose. Cia ne is pirsto ar nuogirdu laustas parasymas, o is praktikos. (na cia kritikams nes situo netikinciu yra daug)
  5. Sis klaidos kodas apima daug su kuro sistema susijusiu gedimu, priezasciu, ispejimu. Pirma pakeisk kuro filtrus, visus ir stambaus valymo ir smulkaus ir nusodintuvo...jei ne, bake patikrink isiurbima, gali ten buti uzsikise. Jei sitie nepadeda tai kviesk konekesko, patikrins purkstuku darba, reilo slegi ir scv siurblio voztuveli ir t.t..Jei neras salutiniu bedu, tai siurblys kiek pamenu apie ~5t. Nelinksma, bet cia JD varikliu bedos...
  6. palygink specifikacijas, sietų plotus, kratukus, galingumą, pačią konstrukciją... Kokybė surinkimo žinoma JD naudai, bet parametrai ir kaina .... Cia pilnai sutinku su jusu nuomone. na as vistiek linkes geriau brangiau bet kokybiska daikta Kuria prasme kokybiska? As taipogi sutinku, kad geriau brangiau bet kokybiskiau... Taip, JD tikrai kokybiskiau nei DON, surinkimo klausimu... Bet argi tau nesvarbu kuro sanaudos, nasumas, grudu barstymas, kulimo kokybe ir t.t? Cia as nesakau kad Donas geriau, tiesiog yra nemazai kitu markiu siame segmente kurios yra tikrai geresnis pasirinkimas. Turbut nemaza dalis giliau besidominciu kombainais sutiktu su manimi.
  7. 100% tiesa. Jei paskaiciuotu tie kurie nesutinka su siuo teiginiu, tai manau suprastu kiek pasiplonina kisene nepalankiais javapjutei metais ir netik, jei kombainas mazas ir dar perkrautas dirba tai velgi nuostoliai nemenki. Teoriskai pas mane beveik 2 kartus nasesnis kombainas nei turetu buti pagal uki, bet as tuo labai dziaugiuosi ir neatsisakyciau truputi nasesnio. Kai paskaiciuoju ir palyginu su tuo laiku kada kuldavome su atitinkanciu kombainu ukio dydi...na baisu tada budavo.
  8. kdl? palygink specifikacijas, sietų plotus, kratukus, galingumą, pačią konstrukciją... Kokybė surinkimo žinoma JD naudai, bet parametrai ir kaina .... Cia pilnai sutinku su jusu nuomone.
  9. 320 tucano, praso 410+PVM . Tai manyciau m200 kaina panasi, mazesne gal truputi, o bugno skersmuo didesnis,tai teoriskai ir pobugnio plotas didesnis. Kiek zinau kratikliu kaskados didesnes, kampas kratikliu didesnis. Visa tai salygoja nasuma ir kulimo kokybe manau... Vat 420 Tucano tai jau APS turi, manau iskulimas geresnis butu, bet ir kaina jau bus kita jei tucano 320 410lt nori...
  10. Jei as klausciau taip: Kas geriau naujas acros ar devetas vakarietiskas panasaus galingumo? As pasirinkciau vakarietiska. Kadangi pats domiuosi po truputi intensyviau (arteja laikas permainoms ) rinka, tai galima surasti variantu pradirbusiu nedaug ir priklausomai nuo galingumo uz 300-450lt. Aisku cia pats tiesiogiai perki, nes jei jau gryzusius cia ziuri tai nesupranti zmogus kaip jie gali gauti tokiu variantu ale su mazom m/h ir daznai dydzia dalim pigesniu ir kaskaip itartinai daug padilusiom dalim. Parduoda kaip 1500h, o vaizdas vidaus kaip 5000h
  11. Įdomu, tikrai, kas ten per kitas pardavėjas;)? Nes lytagra už 5070 365+pvm prašo Reikės labiau pasidomėt deuthz farais. Kitas pardavėjas yra http://WWW.AUDROKESTA.LT Siaip tai DF man perkulimo sistema nepatinka ir nereikia pamirsti apie serviso paslaugas nauja perkant... NH TC 5070 gal ir nieko...bet as kaskaip vertinu toje salyje gamintas bulvesodes ir t.t juokauju. Man labai keista kai Lytagra sako, kad TC taspats kaip CX (CX 5080 lietuvoje nepardavineja), jis gamintas ne Lenkijoje, kabina kitokia, komfortas kitoks ir...kaina kosmine. Tai negi imanoma kad toki kainu skirtuma sudarytu tik pigesne lenku darbo jega? As kiek bandziau dometis supratau kad ne. Tai as asmeniskai ziureciau m200 (arba Fend,analogiskai tiepatys kombainai ir kaina kai nori gera buna..). Ir idomu dar kiek uz Claas Tucano 320 ir 420praso? Na jie ikrenta i ta pati segmenta. Na o Vektorius pagal kaina gerai, bet zinau didesniu ukiu kurie pries keleta metu nusipirke sake liux kombainas ir pigiai, o dabar zvalgosi jau i vakarietiska, nes pradejo byreti ir pamate darbo kokybe.
  12. Jei is tavo isvardintu, tai rinkciausi M200. Pagal parametrus, kaina ir daroma darba manau protingiausia butu. O Avero...na geriau jau pasisamdyti is darbo birzos keleta ranku ir tegu eina su spragilais per luka. :DD juokauju, geras tas Avero, tik pagal kaina ir parametrus as nzn kas ji pirkti gali. O kodel tu manai, kad didesnis kombainas neturetu ka veikti pas jus? As kulu dabar 150ha su Mega218. Sekantis kombainas bus arba naujas truputi nasesnis arba devetas ir stipriai nasesnis. Na pvz as nenusiteikes kombaine prasedeti visa gyvenima. Neskubedamas, palaukdamas kol bus sausi arba bent jau sausesni grudai, isleidinedamas sustojes per diena (apie 9h) prikulu 120tonu. Kai orai neleidzia dykineti per ta pati laika dar su protingais nuostoliai (bet jau virsutine riba, jei taip galima issireiksti) prikulu apie 180tonu. Tai manau atsarga gedos nedaro kaip sako, cia kombaino nasumui.
  13. Siulyciau ziureti nuo 2009m. Po tu metu visiems axionams buvo padaryti pakeitimai elektros pravotkes isvedziojime, sujungime, kontroleriuose kaikuriuose, hidraulikoje. Pats turiu 840, pirkau deveta. Tai pokolkas nesiskundziu.
  14. Mes is santechnikos vamzdzius perkam ir antgalius. Juos su klijais priklijuoji ir fsio. (nepamenu pavadinimo, tokie kaip epoksidiniai, reikia laukti 24val. kad sudziutu, bet pilnai pakanka ir pusvalandio) Nu dar skylutes isgrezi purkstukam. Jau nevienerius metus taip darome ir jokiu bedu.
  15. Sveiki kolegos, turiu klausima tiems kas naudojate KAS-32. Pas mane v.rapsas jau sudygo, kaikuriems yra ir 1-2 tikrieji lapeliai. Ar galiu purksti kasa su rukiniais purkstukais ir kokia norma (jei galima purksti), kad nenudeginti? Pats asmeniskai kasa naudoju tik kvieciams ir v.kvieciams pirmam tresimui. O gal reikia pirktis ciurkslinius ar zarneles (lazdeles), kad rapsuose galeciau naudoti? Nes cia agronomai man kaip susitare atsako jog negalima...Taipat sake ir del v.kvieciu.., o pasirodo nedegina, bent jau pradzioje. Aciu uz atsakymus.
×
×
  • Create New...