Jump to content

Maaarka

Nariai
  • Pranešimai

    7
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Kaunas

Maaarka pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. Pažiūrėk į realius galingumus - truputį giriasi rašydami, kad 614 turi 165 Ag. Kad nebūtų - traktorius reikalingas būtent tokio galingumo, o kodėl nepaveža ?
  2. O detales tikiuosi ne iš Ivabaltės užsakinėjai? Kaune yra ZF atstovai - lyginant su Fendt atstovybe liberalesnis požiūris į kainą. Sankabėles teko keisti ar dar kažką papildomai? Širdelės detalės irgi ne kosmosą turėtų kainuoti - gi MAN kūrinys - visi sunkvežinių detalių pardavėjai gali pagelbėti - o čia jau platesni vandenys ir konkurencija gerokai didesnė - atitinkamai ir piniginei lengviau.
  3. Esi visiškai teisus, yra. Tiesiog vėžlio tokios lėtos pavaros, kad jų praktiškai netenka naudoti, nebent būtų laibai specifiniai darbai.
  4. Deja, kuro sąnaudų nerodo - nemanau, kad senesnis nei 2005 bet kuris modelis (bent jau Fendt atveju) galėtų rodyti. Variklio modelis, jei domina, tai stovi MAN D0826 - galingumai šio motoro sunkvežimiuose prasideda kažkas tai nuo 140 Ag. iki 260Ag. galingiausiose versijoje (Fendt 926).
  5. Pavarų dėžė, kaip ir minėjau, mechaninė 6 laipsnių .+ Ant paties "ričiago" stovi papildomas elektrinis jungtukas kur su nyksčiu junginėjame papildomas 4 pavaras (jungiamos be sankabos esant apkrovai ) Tų 4 hidraulinių pavarų pilnai pakanka dirbant lauke kada keičiasi apkrova ir yra noras pagreitėti arba sulėtėti. Taigi viso 6x4 pavaros pirmyn ir tas pats atgal. Reversas elektrinis - valdomas mygtuku prie vairo. Reversą galime paspausti bet kada, tačiau suveiks tik išmynus sankabą. Pajudėjimas iš vietos ar reversavimas vyksta labai minkstai, kadangi, kaip ir visi Fendai turi vadinamą turbo sankabą (paprastas bliudas užpildytas tepalu tarrp pavarų dėžės ir variklio) - jos paskirtis išvengti smūginių apkrovų tarp variklio ir dėžės. Skydelis tas pat kur ėjo (jei neklystu) visuose Fendt iki kokių 2005m. - Rodo oro slėgį sistemoje, voltmetras, tepalo lygį hidraulo sistemoje, Greitis, variklio apsukos, darbinio veleno apsukos...pasirinkta pavara...kuro lygis, lyg ir viskas, jei ko nepraleidau. Dėl kuro sąnaudų - pagal literatūrą rašo, kad tai ekonomiškiasias tų metų traktorius - 191 g/KW. Jei įdomu, gali paskambinti detaliau papsakosiu kas ir kaip. 861027230
  6. Kastuvas - pasirinkimas Fendt pakankamai logiskas. Turime ukyje 2 fend 816 ir 824. Identiski traktoriai, skiriasi tik galingumas - sunkvežimio MAN variklis su paprastu mechaniniu siurbliu ir paprastais mechaninias purkštukais. Pavarų dėžė - mechaninė 6 pavarų + kiekvienai pavarai 4 powershift pavarėlės ir elektrinis reversas (gamintojas ZF). Amortizuojantis priekinis tiltas bei kabina ant amortizatorių. Priekinė pakaba jau standarte. Atskiros hidraulo ir dėžės tepalo talpos. Pakankamai paprastas ir komfortiškas traktorius. Paties aprašytiems darbams 170 Ag būtų pats tas. Jei domina kokie klausimai būtent apie 8 serijos favorit modelius, klausk, papasakosiu. Beje vienas traktorius nebereikalingas - žemės per mažai, tad pasiruošęs išleisti į marčias...
×
×
  • Create New...