Jump to content

Vygandas

Nariai
  • Pranešimai

    94
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

Vygandas pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

0

Reputacija

  1. Vygandas

    PLŪGAI

    Ten, jeigu ką, tai ne apie peilius po kaltu Čia skirtingi dalykai su skirtingomis funkcijomis. Čia kalba apie Manau, kad jie visiskai nereikalingi. Plugui reik priesplugiu, nes kamporaiziai tik optine apgaule, mano nuomone. Prie priesplugiu dar atpjovimo diskai ir tada tu gali "karaliauti" laukuose. Atpjovimo diskai mazina tikimybe susmaukti. O sitie peiliai jeigu yra varpucio tai tu ta visa varputi velki kaip su kokiu pagaliu, ypac po kokiu 40 ha nusidevejimo. Taip, kad geriau ieskok priesplugiu ir atpjovimo disku ir bus viskas OK. ps. ariu i metus ne viena ir ne du simtus, tai manau mano nuomone yra siek tiek pagrista....
  2. O as galiu pasakyti skandinavu poziuri i traktoriaus moto valandas. Traktorius virs 6000h moto valandu turi but keiciamas nauju. Nes jie skaiciuoja, kad iki 6000h jis eina be gedimu, o po to GALI pradeti gesti, o gali ir ne. Tie kas neturi savo serviso arba meistru ir yra tik vartotojai, jiem pigiau pakeisti nauju. Be to, kadangi mums lietuviams kaip ir kitoms salims pvz lenkams arba suomiams 6000h nera itin didelis rodiklis ir skaiciuojame kaip nedaug dirbusiu, tai su tokiomis valandomis nera sunku parduoti ta traktoriu. O jeigu skandinavas padirbetu iki 10 000h tamptu du kart sunkiau parduoti toki traktoriu, nes skandinavas nelabai linkes i atsukinejima valandu - nes jiems tai negarbinga. Na mazdaug taip butu..
  3. Vygandas

    Naujieji lexion kombainai

    Na va, o as imsiu nauja kombaina. Ir man spalvos realiai pofik tik idomu jo kainos ir kokybes santykis. Kadangi turiu du claasus, kad ir ne naujus, jie man ispudi tikrai palike nebloga. Tai mintis buvo ir rinktis arba claas lexion kazka is stambesniu modeliu arba NH 9090 ar koks ten yra, nu irgi is stambesniu modeliu. Case nzn, siaip vienas zmogelis nauja case turi cia zemaitijoj, toks prancuzas, tai jau pirmus metus sake vede ne nuo spyneles, o nuo laidu trumpinimo ir siaip visokiu daug smulkmenu lindo jau pirmais metais.. Saulinis cia juos agituoja kiek maciau Tai pakuomentuos manau tikrai, kaip kur ir kas. Butu idomu isgirst ir nesiremti vienu pasitaikiusiu kombainu. APie JD isvis nieko nezinau ir neturiu ne vieno jo aparato. Plius dar tie visi navarotai kaip vario pjaunamoji ? ar jie tikrai verti demesio dalykai, nebus taip kad po penkiu metu bus sugedusi problema ? Kitaip tariant pries einant sneketis i atstovybes noriu zinot komplektacija kokia reiketu minimum susideti. Lauksiu komentaru.
  4. Na pailsejau, dabar pradedu krapstyt visus galus. Pas mane ant kverneland ES 80 yra panasios bedos kaip kad ir jus cia rasot. Plugas yra su reguliuojamu uzgriebiu. Ir kai ispleti ji kiek imanoma, paari koki 250 m. ir jau ziurek jis bus susiskleides siek tiek, o per kokius 1000m jis beveik visai susiskleis. Siaip buvau prikabines prie visai naujo traktoriaus ir buvo tas pats, tai traktoriaus paskirstytojas cia ne priciom. Be to neseniai buvo uzejus ta beda kad nebenoredavo persiversti. tai man kyla dvi mintys: pirma, kadangi tepalai niekur nebega tai gali buti srauto paskirstymo voztuvas, arba kazkur cilindre kiaurai praeina tas tepalas. Viens is dvieju, na bet tie cilindrai buvo perrinkti neperseniausiai. Gal kas susidures? Kaip atpazinti, kad butent paskirstymo dezute sugedus ? Nes ji nepigi, nusipirkes ir isbandes atgal negrazinsi Todel noreciau zinoti 100 % pries pirkdamas ja nauja.
  5. Vygandas

    Dubliai

    tai kur ja gaut ?
  6. Vygandas

    Dubliai

    Sveiki, kiek ziurejau tai tokiu atsakymu kaip ir nebuvo. Vienu zodziu nusprendziau paleist ir t150 i darba. Mintis kad tures tampyt kultivatoriu 8m. Tai sugalvojau jam uzdeti ir dublius. Ratus su diskais turiu beliko tik pamastyti apie kelis dalykus, kurie man dar nera aiskus. 1. Ziedai i tarpa. Kokio storio skardos minimum jie turi buti ? Ar turi buti ta skarda privirinta prie dubliuojancio disko su padanga? 2. Tarpas tarp dvieju sudubliuotu padangu. Pas mane ant vakarietiskos technikos ziurejau eina apie 5 - 7cm. Bet esu mates internete kad kiti daro kokia 10-15cm, tam kad padanga ale turetu kur smukti ir "nemuiluotu" jeigu yra slapoka. Pats nesu nei bandes nei mates su dideliu tarpu savo akimis dirovje. Ar yra kas su tuo susidures? Jeigu kas turi pasidares dublius ant t150 mielai noreciau pamatyti foto:) Tikiuosi atsakymu is tu, kurie yra isbande ir zino kaip tai veikia praktikoje (ypac su tarpu tarp dubliu). dekui
  7. Vygandas

    Apklausa, padekit :)

    ....įkyšiu ir savo trigrąšį ..taigis ,taip ,matau prošvaistę su sąlygą ,kad parama bus nutraukta visai ES .....grubiai primetu .ūkininkauju apie 20m. ,išmokos pradėjo tik šitam amžiuj mokėt ir tai nei pusės to , išgyvenau ...,nesiskundžiu , o jei bučiau "penimas" išmokom ,kaip koks prancūzas , tai šiandie ,nahrien man būt reikalingi tie mordenizavimo projektai ...taip kad manau ,lietuviai - ūkininkai ,konkuruot nebijo ,bet suteikim sąlygas vienodas visiems ...vat tada tai pažėtume ,ane Nu matai, lietuvoj pradejo moketi tas ismokas tik siam amziuj, bet ES ukininkai nuo 57m. vienu ar kitu budu buvo palaikomi... pats galvoju, kad butu sudetinga su nauja technika ir t.t. Arba ukiskai tariant, dar butume like visi prie bielkiu ir T150. atnaujinu
  8. Vygandas

    Apklausa, padekit :)

    ....įkyšiu ir savo trigrąšį ..taigis ,taip ,matau prošvaistę su sąlygą ,kad parama bus nutraukta visai ES .....grubiai primetu .ūkininkauju apie 20m. ,išmokos pradėjo tik šitam amžiuj mokėt ir tai nei pusės to , išgyvenau ...,nesiskundžiu , o jei bučiau "penimas" išmokom ,kaip koks prancūzas , tai šiandie ,nahrien man būt reikalingi tie mordenizavimo projektai ...taip kad manau ,lietuviai - ūkininkai ,konkuruot nebijo ,bet suteikim sąlygas vienodas visiems ...vat tada tai pažėtume ,ane Nu matai, lietuvoj pradejo moketi tas ismokas tik siam amziuj, bet ES ukininkai nuo 57m. vienu ar kitu budu buvo palaikomi... pats galvoju, kad butu sudetinga su nauja technika ir t.t. Arba ukiskai tariant, dar butume like visi prie bielkiu ir T150.
  9. Vygandas

    Apklausa, padekit :)

    Be to, idomu kaip pasisuks klausimas del 2014 - 2020 metu biudzeto....
  10. Vygandas

    Apklausa, padekit :)

    Paskubetai parasiau, bet esme ta ar matote perspektyva zemes ukyje, jeigu ES parama nutruktu ?
  11. Pagelbekit, reikia siek tiek pagalbos su bakalauru.
  12. Vygandas

    Rūkymas

    turiu paradoksa! nerukau - labai labai noriu rukyt! rukau - labai labai blogai jauciuos.. pavarges, issekes ir t.t. ka daryt
  13. Vygandas

    Visureigis prie ukio

    Važinėju frontera trys metai,perdaug blogo nieko negaliu pasakyt.Na tai nėra tikras džipas,bet jeigu eksploatuojant kaip vieną mašiną,neblogas variantas.Palyginti ekonomiška,važiuojant visur,(turiu galvoj laukais ir keliais)degina apie 10 ltr dyzelio žiemą,vasarą apie 9.Šita naujesnio modelio turėtų būt ekonomiškesnė.keliu važiuot smagi,nedaug skirias nuo lengvos,ko nepasakysi pvz.apie patrulį,ten jau sunkvežimis,bet aišku ir pravažumai jau kiti. o kaip masinos elektrine dalis laiko?prietaisu skydelis negrybauja? na jei apie eletrine dali prabilom galiu ir as pasidalinti.. Taigi as savo ukyje lauzau Nissan Patrol 2001 gr 3 litru diseliuka.. tai kol kas galiu pasiskusti tik gan gerokai grybaujancia elektrine dalimi. Na bet jei zmoniu smulkmenos nenervuoja (tokie dalykai, kaip pastringantis skydelis, ar visokios check engine klaidos) tai tada masina tikrai nebloga. Vaizuokle neuzmusama palygint ka jei tenka iskesti. Variklis tfu tfu kol kas nekelia bedu irgi. AI, tiesa, sios masinos nera paruostos pries korozija, tai visos masinos apie 10 metu senumo yra gan gerokai parudijusios po apacia, neisimtis ne vienam patruliui. (Jei netikit nusiimkit apsaugines plastmases ) na o saleros ji irgi valgo sociai sakyciau apie 11 - 13 litru tam tarpe..
  14. Vygandas

    Visureigis prie ukio

    kiek skaiciau tai jie stipriai brangesni.. Bent jau vokietijoj pigiausias 100k litu. rusyne 96k litu. Jei taip tai jis ant kokiu 15k litu brangesnis nei hiluxas... seno-naujo jis argentinoj jau puse metu kaip yra, ten ji ir gamina... kol kas galima uzsisakyt tik 2,0 TDi varikliu ir mechanine deze... jau kauno jutoj galima uzsisakyt ir kokia kaina kazi lyginant su navara ar hiliux?
  15. Vygandas

    Visureigis prie ukio

    ei, as ziurejau ziurejau, bet niekaip nematydavau wranglerio dyzelio ?? Ar cia pats dejai, ar cia paprasciausiai sunku rasti juos dyzelinius ?
×
×
  • Create New...