Jump to content

joy

Nariai
  • Pranešimai

    19
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    joy got a reaction from POLNET55 in Verslo planų es paramai gauti rašymo kainos 2015- 2020   
    Inovatyvumo reikalavimas "pareina" iš ES. Jei paskaitysit bet kurią kitą programą, tai ten kas antras žodis bus "sumaniosios technologijos" ir panašūs dalykai. Įdomiau, kaip ŽŪM supranta tą inovatyvumą. Tam yra parengta visa Inovatyvumo metodika. O esmė paprasta - jei perkamas traktorius sutaupo kuro, tai jis į aplinką išmeta mažiau teršalų lyginant su senuoju trakoriuku. Tai jau laikoma inovacija.
    Bet sutinku, kad sistema nėra tobula. Smulkiesiems tikrai turi būti teikiama pagalba seniūnijų ar konsultavimo tarnybų specialistų. O ir tie specialistai turi būti apmokyti ir patys motyvuoti žmogui paaiškinti ir už jį tuos duomenis supildyti, o ne patarti žilagalvei močiutei pasiieškoti info internete (nors šiais laikais dar ir kokių pasikausčiusių močiučių būna. Pagarba joms!). O rimti ūkininkai, kurie tikrai dirba ir uždirba, turi įsivertinti, ar geriau savo laiką skirti tiesioginiam darbui ir dalį uždirbtų pinigų sumokėti specialistui, ar per tą laiką pačiam skaityti krūvą dokumentų ir pildyti paraiškas. Mano nuomone, didysis darbas yra ne pats paraiškos pildymas ar verslo plano parengimas, bet visų taisyklių žinojimas ir gebėjimas surasti reikiamą informaciją per trumpiausią laiką. Šiuo atveju tik tuo konsultantas yra pranašesnis už tą, kuris pirmą kartą imasi tokio darbo.
  2. Patinka
    joy got a reaction from POLNET55 in Verslo planų es paramai gauti rašymo kainos 2015- 2020   
    Nežinau, ar visur taip yra, bet bent jau aš sėkmės mokestį imu tada, kai pinigai "įkrenta" į kliento sąskaitą. Kitaip sakant, visi konkursai, mokėjimo prašymai, užklausimai ir papildomos info teikimai NMA yra tas darbas, už kurį apmokama sėkmės mokesčiu. Tokiu atveju konsultantas tiesiogiai suinteresuotas, kad visi paskirti pinigai pasiektų kliento sąskaitą. Ir motyvacija čia tikrai nemenka... Neabejoju, kad iš vykdžiusių sudėtingesnius nei technikos pirkimas projektus, ne vienas ir ne du gavo kokį 60-70% nuo paskirtos paramos sumos. Ir tik dėl nevykusio projekto administravimo.
    Na, kai perkamas koks traktorius ar kombainas, tai to projekto administravimo kaip ir nėra (ypač jei taikomi nustatyti įkainiai). Bet jei vykdomos sudėtingos statybos arba daromi ne investiciniai projektai, o "minkštieji" projektai (dirbu ne tik su NMA, bet ir su LVPA, CPVA), tai paraiškos parengimo ir "poparaiškinio" darbo santykis maždaug 30:70.
    Žinoma, galima taikyti ir valandį projekto administravimo mokestį. Tik tam reikia tarpusavio pasitikėjimo ir supratimo, kad tas popierėlių parengimas taip pat yra darbas, atimantis laiko ir reikalaujantis žinių, jei jį tikrai sąžiningai atlieki. Todėl toks būdas geriausiai tinka dirbant su nuolatiniais (kaip vadinu "sapardiniais") klientais.
    Kiekvienas renkasi tai, kas jam atrodo naudingiausia ir teisingiausia. Bet paraiškos parengimas ir pateikimas tai tik vienas žingsnis, o ne galutinio tikslo pasiekimas.
  3. Patinka
    joy got a reaction from Betygala in ES parama 2014-2020 m. Investicijos į materialųjį turtą   
    Ačiū už paraiškos citatą. Iki šios vietos dar nebuvau priėjusi. 
    Vis tiek nesuprantu, koks NMA tikslas skelbti tokį klaidinantį kvietimo tekstą.
×
×
  • Create New...