Jump to content

POLNET55

Nariai
  • Pranešimai

    30
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius POLNET55

  1. Aišku  :icon-mrgreen:  Sumanė nma lengvai prasisukt. Šiaip tai taisyklėse nėra, kad privalo būti ir el. versija (kas buvo anksčiau). Kadangi iš paraiškos duomenis nma privalo suvesti iš paraiškos į savo programą ir tai padaryti reikia savo baltomis rankytėmis....... Kam vargt? Pas mus Alytuje labai gražiai ir mandagiai paprašo "ar galite el. paštu atsiųsti elektroninę versiją". Bet prievolės tam nėra. Nes pvz jei darbuotoja registruodama paraišką elgtųsi arogantiškai ar nemandagiai, aš jai palikčiau galimybę padirbėti klaviatūra.

    pas mus Klaipedoje irgi praso atsiusti:)

  2. Prisijunkit prie nma portalo ir turite but gave rasta apie paraiska, o ten viskas aiskiai surasyta. Aš su 80 balu gavau kad mano paraiška atidėta ir nera vertinama del lesu trukumo, ir tai nera galutinis sprendimas del paraiskos. Inofrmuota bus veliau del 80balu paraisku. Paskui parasyta kad vertinamos paraiškos turincio >85 balu, kiek liks lesu ar kiek dar ju skirs, atomatiskai pagal paraisku kiek  proporcingai bus padalintos sumos. Tada pats spresi ar imsi ta parama su kazkiek procentu savo lesu ar ne. Taip pat tie kurie neuzdeklaruos automatiskai paraiskos atsimes. Taip mazuma paliks turinciu 80balu.

    Netikek naiviai, kad veliau atsiras lesu. Tiesiog malonus vilties suteikimas:)

  3. toks lesu neskaidrus lesu skirstymas garbes ZUM nedaro. Mazdaug mes cia paziurejome, daug paraisku, tai tai gyvuliai. Atleiskite, bet tai reikejo parasyti ir paraisku butu per pus maziau.  O dabar rodiklius pries ES parodys, ziurekite mes cia paskelbem ir pas mus 1300 paraisku, o mes kas desimta planuojame tenkinti. O zino, kad ES nepaklaus, kaip ten ir kas tu paraisku viduje ar tikrai liks jaunimas kaime? 

  4. Sveiki visi, skaitau skaitau....ir trumpai ir as pasisakysiu. (Esu prie tu verkianciu burio). Ejau su 70 balu i gyvulininkyste. Kas del kaltinimu, kad be investiciju norim gaut...nejuokinkit....musu ukio sriciai buvo reikalingi labai aukšti aplinkosaugos reikalavimai, taigi ir taip ieskojom vienkiemo metus laiko. Apie ieškojima dar ir nederlingose zemese net kalbos būti negalejo. Jau -15 :(

    Amžius, man 31....bet taip jau yra, nes žeme nupirko, ne tevai, ne seneliai paliko....teko padirbet, kad uzgyvent ta zemele... -5 o ir versla norisi pradeti šiek tiek paciupinejus tos srities, o ne "ala busiu ukininke" "visi taip daro" ir tt.  :(

    Ir išsilavinimas....kaip bebutu gaila, bet 20metis su profke yra kur kas auksciau, nei ekonominis aukštasis (ir ukininkam skaiciuot reikia moketi) ir darbo patirtis srityje kurioje bus kuriamas ukis -10 :( Neskaitant to, nes istojus i ASU (kaip kazkas minejo), vis tiek gautusi tik 80 balu....Jaunesne jau nepasidarysiu.

     

    Labai gaila del to, kad verslo plano niekas net i rankas nepaims....kuriame matoma, kad valstybe gaus daug mokesciu, bus sukurtos darbo vietos ir tt. Niekam neidomu....Nes man jau 31, o ne 29????

     

    O labiausia apmaudu del to, tai velniam tas paraiskas su verslo planais reikejo nest...sunesei paraiskas. atrinko...tada jau krapstyk pinigine ir nesk verslo plana.... kadangi musu verslo plano nejo padaryti pagal sablona, tai teko pakloti net 2000 eur....blyn zinokit gaila... visgi nemazi pinigai....

     

    Išsiliejau ir aš...Juk turiu tokia teise :)

     

    labai cia gerai pamineta del verslo plano, gal pirma ir uztektu paraiskos, jei butu atrinkta ruosk verslo plana, o dabar niekam nereikalinga apie 1000 verslo planu:( neprastai cia gaunasi valstybeje kuri sako, kad skatina versluma:)

  5. nebutinai kiekvienas ukininkas turi tureti 5 ha. Yra kaime veiklu ir be 5 ha ir galima sekmingai ukininkauti ir pradeti kaip jaunas ukininkas. o kad paziureta formaliai, kad tik mesa ir viskas tai cia valdzios problema. Kai prades ziureti i detales pamatys kokiu klaidu padare, bet jau bus velu. 

     

    Man tai atrodo paprasciausiai maziau verkit,kas jum trukde rinkt 85 balus ir daugiau. As pavyzdziui irgi neturiu tevu stambiu ukininku,bet nusipirkau zemes,susitvarkiau dokumentus ir renku 90 balu,tai kas jum trukde taip padaryt ar jus norit pasiimt pinigus nieko neinvestuojant? Ner cia ko verkt zmones ;)

  6. as tai jau planuoju straipsni rasyti i Ukininko patareja del dabartiniu paraisku ir verslo planu, nes tikrai ziurinti is zmoniskos puses reikia tureti daug ziniu ir tikrai ne vienas vadovelis sudetas;), tas pats pagrindimas del pagrindimo. Isnagrinejau Kaimo pletros programa, nuolat akcentuoajamas inovatyvumas, Siaip butu idomu paziureti koki inovatyvuma akcentavo konsultacines bendroves???

  7. man tai labai patiko NMA asmens kodų reikalavimas

    viena močiutė savo asmens koda padiktavo telefonu, po kurio laiko skambina persigandusi, sako tai tu anūkėli ant manęs paskolų prisiimsi :eusa-clap:

    aš jai sakau, tai kad banke ne bukapročiai dirba, tokiam amžiui nieks tau paskolų neduos, vos nuraminau

    pas kitą močiutę nuėjus, ji pareiškė kad asmens kodo niekam neduoda :icon-rolleyes: , senelio mirties liudyjimo neturi ir net nežino ar jis turėjo asmens kodą :eusa-think:

    vos susilaikiau neįrašęs Angelos Merkel ir Vladimiro Putino savo seneliais, manau koks klausimas, toks turėtų būti ir atsakymas

    reikalavimas tai topinis

     

    rasote mire arba nebendraujate. 

  8. Ryt ketinu ir aš priduot paraišką su 90 balu. Teikiant teikiamas verslo planas + paramai paraiškos forma+ visi pridedami dokumentai, ar dar kas nors papildoma? Nesinori antrą kart važiuot.

     

    Perbėgdamas dar kartą verslo planą užkliuvo akis už :

     

    Ar įsipareigojate investuoti ne mažiau kaip 80 proc. išmokėtos paramos sumos prieš pateikiant pirmąjį (tarpinį) mokėjimo prašymą?

    Pagal šį teiginį, jei imu 60 k paramą, tai , gavus 30k pradžioj, kad gaut sekančius 18 k (per 3 etapus) , man pradžioje reikia išnaudot gautus 24k ir galiu prašyt sekančių dar 18k .

    O man konsultantai sūdė į galvą ,kad reikia išnaudot visos 80% paramos, tai yra 45k eurus (kai gauti tik 30k +15k savu) , kad gauti sekancius po 30 k gautu, dar 18k. Tokiu būdu išsipūtė didelės skolintos lėšos...

    Tai kieno visgi teisybė? Be paskolų ramiau gyvent būtų :)

     

    neteisingai pakonsultavo jusu konsultantas:) reikia isnaudoti 24 k is pirmuju gautu 30k, tada galesite teikti mokejimo prasyma gauti antra dali.

×
×
  • Create New...