Jump to content

Eleo

Nariai
  • Pranešimai

    65
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    2

Visas nario Eleo paskelbtas turinys

  1. Eleo

    šinšilai

    Smagaus pasizaidimo http://www.playbuzz.com/chinchillasr10/can-you-correctly-identify-the-genders-of-these-11-images?utm_source=facebook.com&utm_medium=ff&utm_campaign=ff
  2. Eleo

    šinšilai

    Parduodame panaudota dvieju aukštų ( 4+1 ) pilnai sukomplektuota spinta ( pirkome nauja ). Narvo matmenys:aukštis 40cm,plotis 40cm,ilgis 50cm. Pardavimo priežastis - pereiname prie 6+1 šeimų, gaminames narvus jau patys pagal savo poreikius. Jei ka sudomis, del kainos ir kitos info brukstelkite i az. Spinta - Palangoje.
  3. Eleo

    šinšilai

    Kiekvienam savo. Jei vienam marazmai, tai kitam normalus ziniu pasidalinimas. Naujokas naujokui nelygus, kaip ir senasis augintojas senajam augintojui. Kiekvienas lai atsirenka i koki klausima atsakys, o kuri praleis, su kuo bendraus, o kurio vengs.
  4. Eleo

    šinšilai

    ko jūs čia ant tų naujokų burnojat . Apie šinšilus geriau rašykite, diskutuokite, patirtimi dalinkites. Koks jums skirtumas kaip koks naujokas gyvena, dirba, uzdirba. Gi su jumis nieko bendro tai neturi. p.s. mes patys vis dar esame naujokai, darom klaidas, is ju mokinames ir zingniuojam toliau.
  5. Eleo

    šinšilai

    gal ir klystu ( lai pataisys kiti): veislines bandos 1 patelei skiriama 0,2 m2 , jaunikliui ( max dviems ) - 0,14 m2. Tai va ir pasiskaiciuokite, nes seima seimai nelygi. Vieni augina 4+1, kiti 6+1 ir t.t. Be to, neaisku ir kokio aukscio patalpos pas jus ir keliais aukstais auginsit.
  6. Eleo

    šinšilai

    Taip. Gal devinti ar desimti metai uziima sinsilu auginimu.
  7. Eleo

    šinšilai

    vasario menesio vertinimai
  8. Eleo

    šinšilai

    Sausio menesio vertinimai
  9. Eleo

    šinšilai

    Iš seniau bendraujame. Parodoje jo nesutikome.
  10. Eleo

    šinšilai

    Šiek tiek akimirkų iš parodos.
  11. Eleo

    šinšilai

    Vėl praūžė kasmetinė "Kopenhagen fur" paroda. Lankomės antrus metus iš eilės, tad ir įspūdžiai palyginamieji tik už minėtą laikotarpį. Be abejonės, 90 % parodos skirta tikslinei auditorijai - audinių augintojams. Paslaugų ir produkcijos pasiūla antrus metus ta pati. Kažko naujo nepastebėjome, nebent tai buvo kažkas specializuota ir žinoma tik tiems, kas konkrečiai kažko ieškojo. Deja, šinšilams neradome nieko, kas būtų pravertę. Leidome sau pasvarstyti, kad lietuvių meistreliai su savo gamybos narvais tikrai galėjo pasidemonstruoti, nes parodoje puikavosi tik narvai audinėms. Gal pasiteiravus ir būtumėm radę, kas gamintų pagal spec užsakymą, bet atvykus į parodą, norisi matyti pasiūlą, o ne ieškoti. Lankytojai kaip ir praėjusiais metais, taip ir šiemet- be vietinių danų , gan nemažai lietuvių ir slavų kilmės atstovų. Tad gal prasilenkėme ir su forumiečiais . Kailiai. Jų šiemet būta įvairesnių, užmatyta naujų mutacijos būdu išvestų audinių kailių. Nustebino lapių kailių įvairovė. Kiekis nedidelis, bet kokybė ir grožis tikrai spindėjo. Daugumoje šių lapių kailių augintojai iš Norvegijos, tad ir pagrindiniai prizai iškeliavo ten. Šinšilų kailių stalas šiemet buvo nežymiai , bet gausesnis. Suprantama, kad danai nepralenkiami, visi trys "Standart'ų" pagrindiniai laimėtojai šiemet ( kaip ir praėjusiais metais) - danų augintojai. Nustebino vokiečių augintojų aktyvumas ir puikūs jų augintinių kailių ivertinimai, matėsi kažkiek lenkiškų pavardžių ir vienas mūsų tautietis, bet gyvenantis ir turintis savo ūkį Danijoje, Labai dažnai Lietuvoje minimas Bering ūkis, nei šiemet , nei praėjusiais metais nepateko tarp lyderių ( nors jis būtent taip pristatomas ir reklamuojamas Lietuvoje) . Tai dar labai "jaunas" ūkis ir kad pasiekti reikiamus rezultatus - reikia laiko ir patirties. Bering ūkis ją tik kaupia, tad iki lyderių dar jiems tolokai. Nebent lyderiauja savo gyvūnėlių pardavimu lietuviams Vėliau įkelsiu nuotraukų
  12. Eleo

    šinšilai

    dar karta dekoju. Panasu, kad padejo. Pradzioje, negaudama maisto, atsisake ir sieno. Tad praktiskai pabadavo. Trecios paros nelaukiau, kad neuzsibadautu. Siandien pirma diena , kai be sieno daviau nedideli kieki pasaru. Viduriavimo per ta laika nebuvo. Pliusas dar ir tas, kad gauta pirmaji maisto davini neismete taip, kaip anksciau ismetydavo.
  13. Eleo

    šinšilai

    aciu, vien tik apie siena nepagalvojau. Butinai isbandysiu, nes vis tiek bandymu periode vis dar gyvename.
  14. Eleo

    šinšilai

    jau pasiruosiau popkornu Smagiai cia jus O jei rimtai, na baikit kandziotis, kiekvienas turite tos patirties, ji gal skirtinga, bet savaip isgyventa. Ar cia pas jus tokia taktika, atbaidant naujokus Geriau patarkite, jei galite. Viena patele viduriuoja jau gerokus du menesius. Suprantama, kad kailio "grozis" ne koks. Siuo metu laikau ja "ant dietos" ( pasarai daniski, sienas lietuviskas ir labai nedideliu kiekiu.) Aciu dideliausias is anksto
  15. Eleo

    šinšilai

    gal kas pasidalintu patirtimi ar patarimais : kada anksciausiai atskiriate jauniklius nuo pateles ? Literaturoje anksciau nei 8 savaite neuzsimenama. Bet pastebejau, jog patele savo jauniklius varo salin, jie ja kazko erzina. . Jaunikliams tuoj 7 savaites ir labai aktyvus. Aciu uz mintis .
  16. Eleo

    šinšilai

    Kažkas buvo minėjęs, kad reikia saugoti jauniklius kad šie neišropotų pas kitą patelę, nes ši galinti juos ar tai suėsti, ar tai kažkaip kitaip nuskriausti, o čia siūloma patiems perkelti. patys dar nesusidureme ir neisbandeme, bet pas viena sena augintoja teko girdeti, kad perkeliant jaunikli pas kita patele, uztenka ji siek tiek patrinti tos pateles slapimu. Ji tada priima kaip sava.
  17. Eleo

    šinšilai

    tai, kad lyg ir nerašėme, kad įsikibę į daniškas veisles. Klausė kažkas dėl sąrašų, tad ir atsakėm . Mielai ieškotumėm senų augintojų/"kaimynų". Tad jei kas iš Vakarų Lietuvos, labai lauktumėm bent kokių kontaktų. Galiausiai jei nenorite viešai, parašykite į až.. Dėkui ir gero vakaro
  18. Eleo

    šinšilai

    Pabandykite skambtelti pagal šį http://www.skelbiu.lt/skelbimai/narvai-sinsiloms-20459913.html arba šį skelbimą http://www.skelbimai.lt/skelbimas/seimyniniai-ir-vaikiski-sinsilu-narvai-5827929/?ref_query=sinsila
  19. Eleo

    šinšilai

    Esame is "naujokų" kartos ( kadangi čia labai jau mėgstama skirstyti, tad iškart save pastatėm į vietą ). Jei nors vienas senas augintojas mažiau bambėtų, o draugiškai/kolegiškai pasikviestų į savo ūkelį atvirai diskusijai, patirties šlakelio pasidalinimui, tai manau, kad ne vienas naujokas dar ir pats savos kavos, ar net šašlykų atsivežtų maloniam pasibuvimui. Apart bambėjimų kol kas, mielieji, ne kažką pasidalinate. Tad ką jūsų manymu tiems naujokams daryti ? Kita vertus, na nesame ir "kūdikiai", puikiai daugelis moka atskirti kas yra kas, kad iš dangaus "pelnai" nebyra, gi ne iš vieno pavyzdžio kuriamas veislynas ir pats verslas. Danijos augintojų stiprybė ta, kad jie būtent bendruomenė, tarpusavyje besidalinanti savo žiniomis, patirtimi, nes suinteresuoti išlikti lyderiais ( kas jiems itin sekasi ). Neabejoju,kad net ir mums jie informacijos neskūpėtų. Pas mus priešingai, jei kažkas pradeda kažką panašaus daryti, iškarto ižvelgiama neaiški grėsmė, pavojus ir pan. Na, manau, kiekvienas lai atsirinks kur nori būti ir su kuo. Naujokai gal ir nežino kažkokių niuansų, bet sužinosime su laiku, netgi klaidų darymas - jau yra patirtis. Jus gi irgi jas darėte ? Išties niekaip nesuvokiu, ką jums ta asociacija blogo padarė, nes konkretumo nebuvo. Žmonės apgaudinėja ? Na, bet sutikite, kad jei tai tiesa, visa tai atsisuks prieš juos pačius, net ir be jūsų pastangų. Konkurencijos šiame versle nėra, nes ne tėviškėje apsirėdę kailiais puikuosimės vienas prieš kitą. Mums kur kas mieliau būtų žinoti savus kolegas, nei Danijos augintojų sąrašus turėti. Nors jei kam reikia, mielai pasidalinsime savo turimais. Kiek domėjomės "Standarto" šeimos kainos vidurkis -5000 kr. ( apytiksliai 670 eurų ). Su dokumentais. Gal nuo didesnio kiekio ir jūsų sugebėjimo dėrėtis kaina kistų. Bet čia jau individualu. Tiesa, tai kainos lyderiaujančių ūkių, besilaikančių TOP'e jau ne vienerius metus. Kol kas nesame asociacijos nariais, nes nėra būtinybės, o ir ūkis mūsų mažutis, pratinamės, mokinamės. Didelio ūkio neplanuojame, nes turime savus pagrindinius darbus ( nors laikas gal pakoreguos ) . Tad kol esame "maži", mums tikrai norisi kooperuotis, norisi bendrauti. Dideliais kiekiais perkant - pigiau, bet mes nesunaudotumėm. Mes mielai pirktumėm iš didesnių ūkių. Tad čia ir klausimas - prie kurios grupelės šlietis ? Senieji augintojai, patarkite . Tik prašymas, negalvokite, kad naujokai visiškai žali ir jiems, pasinaudojus proga, galima parduoti bet ką ir už solidžią sumą. Mes irgi skaičiuojame, o ir jūs gero vardo irgi nenorėsite prarasti, nebent jis jums visai nesvarbus . Na, metas pas savo pūkuočius, kažko prieš pilnatį suaktyvėję. Bet bus malonu, grįžus čia, rasti bent kiek mažiau pagiežos, o daugiau draugiškumo. Gi jis nekainuoja, tiesa ?
  20. Eleo

    šinšilai

    O gal pavyktų pasiorganizuoti grupinę kelionę į parodą Lenkijoje ? Neabejočiau, kad ten bus ir Lenkijos šinšilų augintojai su savo parodiniais ir veislniais gyvūnais. Kam kontaktai, kam šeimų tiesioginiai pirkimo aptarimai būtų ne pro šalį. Apie parodą radau TAGAVA puslapyje. " 2015 m. gegužės 15-17 d. - Lenkijos ūkinių gyvūnų paroda. Adresas: Tarptautiniai Poznanės Parodų pavilionai, ul. Glogowskiej 14, Poznan, Lenkija."
  21. Eleo

    šinšilai

    Gal kam pravers ši info, gauta per atvirų durų dieną : Turint iki 50 šinšilų - jokių reikalavimų; virš 50 - jau būtina registruoti veterinarinėje tarnyboje. Tad jei kas nori pasibandymui, geriau pradėti su keletu šeimų, turint mintyje apie prieauglį ir ar jis neviršys numatyti limito.
  22. Eleo

    šinšilai

    Apie vieną iš augintojų, kalbėjusių apie savo ūkį atvirų durų dienoje http://ukininkopatarejas.lt/sinsilos-verslininkui-padeda-uzdirbti-milijona/ .Pavadinimas gan sensacingas ir popsinis, bet pačiame straipsnyje galima atrasti ir reikiamos info.
  23. Eleo

    šinšilai

    Įspūdžiai iš atvirų durų dienos geri, tiek vaizdinė medžiaga padalinta, tiek individualiai klausimai atsakyti. Nešykštėta informacijos, kas tikrai džiugino. Į asociaciją stoti niekas neagitavo, tai laisvas kiekvieno apsisprendimas . Manau, kad tiek tokių renginių, tiek mokamų seminarų, tiek grupinių išvykų į įvairias parodas tikrai reiktų kartas nuo karto. Ar net kooperuotis perkant ir vežantis didesnius kiekius priežiūros reikmių.
  24. Eleo

    šinšilai

    Ar bus vaziuojanciu is Klaipedos i Tagavos rengiama atviru duru diena Utenos ukyje ? Mielai kooperuociausi
×
×
  • Create New...