Jump to content

mimuliuke

Nariai
  • Pranešimai

    11
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    mimuliuke reacted to Malina in šinšilai   
    Gal kas galėtų pasidalinti įspūdžiais iš atvirų durų dienos?
  2. Patinka
    mimuliuke reacted to aauuddrriiuuss in šinšilai   
    Nesusigundukit burejom normalus augintojai ori pamatyt uki o ne sedimu vietu skaiciu
  3. Patinka
    mimuliuke reacted to Vanagas in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Kaip klausiau, man atsakė, kad ne, nes tu įsipareigoji įvykdyt verslo planą tokį, kokį suplanavai, juk gavęs paramą tada galėtum neaišku kokių nesamonių prisipirkt ir bankrutuot. Neįgyvendinus paramos, laukia sankcijos, neišmokama likusi dalis paramos, arba paprasčiausias prašymas gražinti visą išmokėtą sumą, nors tai tik ekstremaliais atvejais manau. Beto pakeitęs pirkinius po paramos gavimo tampi jau nebelygus prieš kitus prašiusius bet negavusius paramos, nes vėlgi prisipirkęs nesamonių, galbūt sukursi naudos mažiau negu būtų kitas sukūręs.
     
    Deja ne, taisyklėse yra nurodyta, kad gauni 50% paramos dalies iškart paprašius išmokos , o įgyvendinus 80% visos paramos gauni likusi1 50% proc, tai vadinasi tik tas, kad reikės savom lėšom padengti tą tarpą nuo 50 iki 80 % proc, o vėliau atgausit. Žinoma, jei perkat pvz traktorių, imat per banką sutartį ir lizingą, Kuomet jau bankas sumoka pardavėjui o jūs bankui, tik jei gerai pamenu, ES parama nefinansuoja banko išlaidų, tai yra palūkanų, tad jas iš savos kišenės tektų mokėt, kasmet po 5-10k lt. (2,5-5%) maksimaliai, žinoma gali būt gerokai mažiau. Taip pat gerai nepamenu, ar banko garantą reikia pateikti teikiant paraišką, ar tiesiog prašant pirmos išmokos. Žinoma galima nurodyt , kad trūkstamas lėšas finansuosi savo lėšomis kurias turi banko sąsk, arba skolinsies, nors tai atrodo gerokai abstrakčiau.
    Na ir taip , pvmą dengti gali preireikt apyvartinių lėšų, nors jei prieš periodo pabaigą perki prekę, tai labai greit ir susigražinsi, čia turint omeny, kad visi gi ir bus pvm mokėtojai.
     
  4. Patinka
    mimuliuke reacted to jezusLT in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Nenusisnekek! Kai tik patvirina tavo projekta, gauni iskart puse sumos, antra puse gauni igyvendines projekta ir pasiekes savo planuojama ved.
×
×
  • Create New...