Jump to content

Rita1

Nariai
  • Pranešimai

    36
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Alytus

Paskutiniai lankytojai

1095 profilio peržiūros

Rita1 pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

3

Reputacija

  1. Rita1

    Apleistu zemiu sutvarkymas

    Su buldozeriutai seip gera mintis bet va kada savo neturi tai samdyti kazka kazin kiek nulupt gali aisku cia jau ne vienam kartuj..Nes tuos skruzdelynus su rotacine tokiu didziuliu neiveiks tikrai medzius tas sapsinges iskirtsi imanoma ispjauti bet kad blin nors butu ne kalnai ir be to nuo praeitu metu stovi zoles aisku ten tos zoles augimas menkas manau... Yra va zemes o is jos naudos jokios praktiskai nes piemeni gyvuliu nutraukines ar sernai ar stirnos vel aisku kokiu mesiniu galviju gal but ir butu jiems ten gerai bet kadangi pas mane avys tai tinka tik stacionari tvora o ja tverti ne savo laukus ir nu nepigumelis...
  2. Sveiki gal gali kas pasidalinti mintimis kaip tvarko ir ar tvarko tokius zemes plotus...Kuriuose kalnuotos vietoves,yra nelygumu,dideli seni skruzdelynai,priauge yra tu digliuotu medziu,bei dar surause sernai,yra kaip kur slapyniu ir prie visa to akmenu gali buti. Zodziu visko ten yra bet plotas 17h.Nepaminejau jau apaugimo kaip kur dideliais medziais bet ten jau daugiau po tokius plotus kartu jie. Kaip imanoma tokius dalykus deklaruoti? Suprantu ten tuos medzius ispjauni smulkes tas sepsinges bet gerai sunkus nupjovimas su rotacine kazin ar kas gautusi.O vien tik karta nuganius ar imanoma uzdeklaruoti ir negauti baudos?
  3. Rita1

    Avių liga

    Na pas mane jau nuo ziemos tasosi po laukus neleidzia net zoliai pradet aukt Bet ne tai noriu pasakyt vakar maciau ant jaunos zoles kada atrijo eriukas seiles bet tiesiog buvo paspringes ir po keliu minuciu vel viskas buvo gerai.Tai realiai neturetu nuo zoles kad butu kazkokiu rimtesniu problemu nugaist kad.Cia nematant ar be veterinaro normalesnio kazin.O gal but kokios erkes jai jos mirtinos eriukams tos uzskrestos nes kol kas nesitaike nezinau.
  4. Rita1

    ROMANOVU aviu auginimas...

    Nezinau ar cia siu metu mitas ar tik zmones nori pasiteisinti kad va ne tik pas juos bet siu metu vedimas eriuku sako kazkodel nesekmingas daug skaito silpnu ir neisgyvenusiu... Pas mane ir nebuvo labai toks sekmingas bet kad realiai vos nesigavo taip kad isliko tik stipriausi.Jai buciau visus zindzius is soskuciu manau labai sunki buvus ziema nes nerealu butu buve.
  5. Rita1

    ROMANOVU aviu auginimas...

    Sunkesni buvo tik ir keliu pirmavedziu ir tai tu kurios jau stambesnes daug daugiau uz romanovo.Tik kad vede seis metais 80% aviu po 3 eriukus ir tas 3 vis labai silpnas ir visokios kitokios problemos tai labai mazai pavyko isaugint is tu pamestinuku...
  6. Rita1

    ROMANOVU aviu auginimas...

    As neturiu tu grynaveisliu romanoviu daug o pas mane ir avinas jau senai neberomanovas buvo.Tiesiog pasakau savo pastebejimus.O jau kas ka nori gi visada daro pagal save...
  7. Rita1

    ROMANOVU aviu auginimas...

    Nevienodai tiek ar kas megino atskirai laikant vienus ar kitus serti.Paiimkim kaip pavyzdi mesinius visciukus kiek duodi tiek eda jie guli ir eda.Vat nes mesiniai o paprasti paede ir tasosi.Kai eda grudus kur morda sufolko o kur rimanovo vien jau vienas kasnis 2x. Manau pliusas augint mesines grynas tada kada yra tukstanciai ar simtai eravedziu o kada smaziau biski tai jokio cia skirtumo akivaizdesnio.
  8. Rita1

    ROMANOVU aviu auginimas...

    Tai as ir sakau pagal koki skaicevima jus skaiciuojate toki akivaizdu grynaveisliu aviu pliusa? Vardijau atveda man romanove misrune nuo sufolko 2 vadas eriukai augime auga vos ne vienodai na ten kokia apie 10 kg, skirtumu gal but ivairiai ziurint i ka nusiduyoda labiau taip vidurkis cia.Na ir ka parsiduodat tokius 4 o grynaveislius 2 ant mesos nematau pliuso kazkokio kad uz tuos gautumem is mesinio supirkejo daugiau uz 2 negu uz 4 plius sakau dar tie centai uz deklaruotas galvas. Na o grynaveisliu dabar imik geruma va veisle taip mesine didele avis parduoti gali zinoma veislei gan brangiai bet kur lietuvoj tiek daug perkanciu tas grynaveisles avis zmoniu na bent as nelabai zinau.O va jau mesinems jai butu didziulis skirtumas ar ji grunakrauje ar kokia tai skirtusi ir kainos tada jau parduodant grynaveisle gauni viena kaina uz mesa misrune jau gauni kita kaina kazkaip ir to negirdejau kad butu.Taip kad nera cia to tokios blogybes kaip jus issivaizduojate...
  9. Rita1

    ROMANOVU aviu auginimas...

    Nemanau kad 90 vnt yra visai toks ir hobis
  10. Rita1

    ROMANOVU aviu auginimas...

    Bet zekit kaip toks dalykas pas mane yra romanovo ir ju misruniu ir sufolku kelios bet avinas sufolkas romanoves atvede per metus 2 vadas nes avinas kartu o sitos stambesnes juodgalves sufolko karta i metus romanoves po 3 sufolkes juodgalves po 2 po 1 aisku romanoviu isgyveno po 2 sumoj ten 4 cia 2 bet jauni auga neblogai turedami sufolku gena pardavus 4 o tu 2 gaunasi man tas pats ir dar plius uz 4 gauni jau deklaracijos tuos centus o cia jau uz 2 Sueda sufolkai daugiau biski.Toks mano pastebejimas kaip pas mane tai nelinkus peikti as ir romanovu.Del to kad daznai veda sakyt gali kas kad nusilps ar ka bet zinokit nieko nenusilpo jai serema normaliai bent kol kas jokiu blogybiu.Su sufolkais biski man kazkaip sunkoka su eravimusi labai zet reikia kai jau eruojasi nes arba neziuri 1 arba be pagalbos kazin ar apsieriuotu...
  11. Tai isnaudoti gi galima tik gavus nuperki kokius kelis padargus ar koki gyvuli ir va jau is karto gali rasyti kad likusi pervestu? Bet tai kas karta vel reikia moketi tam kas raso ta paraiska uz visas raslevas nes abejoju ar ten pats labai nesuprantant gali parasyti viska?
  12. Bet cia nauja traktoriu nupirkti be sansu su sita parama neapsimoka jusu manymu? Nes gaunama suma puse is karto o kita kada dalis tik kai ivygdai ta 20% pakelima?
  13. Na tai aciu Birutei uz atsakymus.
  14. Idomu kiek tie draudimai kainuoja bet gerai tai idomu yra bendras kazkoks draudimas zemes ukio teknikos ar pvz kaip isigytu gyvulius draust... Vel jai statyboms tai pastatu draudimas kogero...Tai cia taip iseina kad perkama bus uz 21000 euru sumoj savo pinigais ir gautais jai gauni 15000 ? Vel kokie gyvuliai galima bus pirkti tik su kilmes dokumentais ar svarbu kad su isagais?
  15. Tai cia ir taip gaunasi jai gauni 15 000 euru tai plius gaunasi dar 6000 savi pinigai ir dar drausti pvz zemes dirbimo padargus reikia?
×
×
  • Create New...