Jump to content

valdas14

Nariai
  • Pranešimai

    31
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    1

Atsakymai kurių autorius valdas14

  1. Sveiki, kada galima pradėti aižyti česnakus? Omenyje turiu koks galimas tarpas nuo aižymo iki sodinimo. Kažkur kažkada skaičiau, kad aižyti geriausia prieš pat sodinimą, bet kitur skaičiau, kad aižo ir prieš 2-3 savaites.

    As pries menesi pradedu,nes kiekis nemazas, tai kaip turiu laiko pagliaudenu ir laikau patalpoje su pravirais langais,kolkas pasiteisino aisku nelaikyk kokiose kibiruose arda induose per kuriuos cesnakas negali kvepuot ,geriausiai papylus nestoru sluoksniu ar tinklinuose maisiukuose po 8kg pvz

  2. Ar jau tinkamai prinoko???Maniškiams dar toli gražu iki kasimo, žiedynai neseniai tepasirodė.Aš kasčiau tik tiek kiek parduočiau per kelias dienas

    Na as savo ziedus pradejau skabyti pries tris savaites dar veliau perejau, nuskabiau veliau isdygusius ir praleistus,jei jusu dabar tik pasirode aisku dar jusu anksti kast,pirmadieni bandziau padarga cesnaku kasimui tai tikrai neblogi tokiems sausiems metams, o baigti kast planuojiu liepos gale,kad nesuskilinetu,jei mazas plotas butu dar laukciau savaite :) Idomu gl kas turi informacijos apie kasimo laika po ziedu pasirodymo.

  3. Ar jau tinkamai prinoko???Maniškiams dar toli gražu iki kasimo, žiedynai neseniai tepasirodė.Aš kasčiau tik tiek kiek parduočiau per kelias dienas

    nu as ziedus pradejau skabyt pries tris savaites dar paskui perejau karta,nuskyniau praleistus ir veliau isdygusius,dydis tai ka zinau normaliai jau,kaip tokiems sausiems metams,na kiek kasiau visada liepos vidurys toks optimalus varijantas,o uzbaigt planuojiu liepo gale nu tai kaip ir normaliai pagal mane :) Na jei jus dabar ziedus tik skabet aisku pas jus kitaip,po triju kokiu savaiteliu manau :)

  4. Gal kas dzukijoj ar kazkur netoli naudojot herbicida Fenixa ir turit likuti? Man labai reikia bent 0,5l, susitartume del kainos. 860069689

    Neberandu parduotuvese isigyti.

    siaip feniksas pries zolems sudygstant purskiamas pasuk i kedainiu litagra prakonsultuos,kad blogiau nebutu

  5. Nebutu geda del zoliu,tai ir foto buciau imetes :icon-mrgreen: ,sioj vietoj nesusitvarkau (visa technika - kapliukas).

     

    Kaip jus sugebat zoles dideliuose laukuose isnaikint,kad jusu ikeltose foto nelabai matau zoliu ne tik tarpuvagiuose,bet net tarp cesnaku?

    Kaip daznai ir kokiom priemonem?

    as su feniksu ravejau kolkas zoles neauga,tik reika momenta pataikyt ,ora ir viska pagal instrukcija padaryt,asku dar pas mane dekingas prieselis ir zeme dirbama :)

  6. Hm,  nu ir ką? :). Taigi kiekvienais metais atsisijoja vis kas nors. Mes pirkome sėklą iš 3 auginusių, nei vienas iš jų rudenį daugiau nebesodino. Kadangi česnakai reikalauja daug rankų darbo - išlieka tik kantriausi (geriausi, fainiausi ir pan :D ). Nėra ko bijoti. Ar būna pas mus česnakų perteklius? Jei būna, reiškiasi dar ir originaliausi turime tapti. 

    As pirkau seklai taip pat is keletos ir mazdaug puse ju sake neaugins daugiau net techniko siule :)

  7. Sveiki, tai dėkui Jums kad atvykote, man šis susitikimas įpūtė proto, gyvai daug smagiau bendrauti, gal sekantis susitikimas būtų lauko diena? Reiktų klausti Technoklasikos? Manau tikrai būtų įdomu pažiūrėti kaip veikia technika, jeigu tik savininkas sutiktų dėl kompanijos priėmimo į savo lauką.

    Dar kartą dėkui, prisinešėt tiek vaišių, Irka Jūsų sūris nerealus, Skanus LABAI.

    o vynas koks Irkos !!! as nepasiruoses atejau tai soriukas ;) kita kart gal  kad i tema riktu pasiruosti alaus ir duonos su cesnaku ;)))

  8. Tų dėžių galima gaut ir dabar nuo perikūpų kurie prekiauja salotomis , didelės plastikinės , taip jose džiovinu svogūnus, bet česnakų laiškai stori , nebent plonai į tas dėžutes dėt.

    planuoju deti viena sluoksni cesnaku ,keliais sluoksniais tik jiems isdziuvus,sandeliavimui, po stogu lauke manau dziovint. Teko foto matyt kaip

    profesionalioje dziovykloja su ventilitorium dezutes pilnai uzpildytos,bet taip nerizikuosiu :)))

  9. Man tap pat buvo naudingas,kai ka sužinojau naujo kai ka patvirtino ka darau ,pabendravom su auginančiais ir didesnius ir mažesnius plotus ,susipažinom su mokslininkėmis dirbančiomis su česnakais jos geranoriškai atsakė i visus klausimus ir davė patarimu dėl sėklos pagerinimo ,apibendrinant turiningai praleista diena.

    neblogas buvo,vertejo tik va reikejo begti,kaip pats idomumas prasidejo-cesnaku asociacijos kurimas. Tai galima stoti ar rinkot pirmininka.

×
×
  • Create New...