Jump to content

SPeed_FANat1c

Nariai
  • Pranešimai

    15
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario SPeed_FANat1c paskelbtas turinys

  1. "Ėmėm chery, norėjom fotono." nezinau nieko apie cherry, bet tevas pirko foton, dabar jam kokie 7 metai, sudas atrodo tas traktorius. Padangos dyla priekines nes kazkaip ten per letai ar per greitai sukasi priekiniai ratai, nesutampa su galiniais. Sankaba irgi buksavo kiek atsimenu jau vos ne nuo pat pradzios kai kokie 1 metai buvo. Tik dizainas grazus palygint su belarusu. Dabar nusipirko tevas belarusa neseniai, tik sako triuykmingesnis belarusas nei tas foton Tik modelio nezinau dabar, bet ten galios panasiai ar daugiau biski nei MTZ 80
  2. nu jo, cia reik saltais nervais, bet pabandyt. Nes skaite tevai kad kiti turi naglumo net nupurske tuos laukus i teismus eit. O gal galit parekomenduot advokatu kuriem sita sritis nesvetima? Blogai aisku paskaityt po fakto, bet jie dar ir skaite is naujo, tai as netasimenu kaip isdeste, bet kad jie yra teisus isdeste net pagal ta sutarti. nu jei kazkas sugeba nupurst ir tai islipt sausas is balos, tai nepasakyciau kad jau taip grieztai. Bet tik va kad ne nuo tos vietos pradeda ieskot - pirma manau turetu isgaudyt tuos tikruosius kurie purskia. Nes ten tikrai bus didesni kiekiai tuose gruduose tos chemijos nei is likuciu zemeje. Net jei ir patys liktu kalti del to kad kazko nezinojo, tai vistiek yra nesazininga kai zinai kad kiti purskia ir praeina. Nezinau.
  3. Sveiki, ar yra cia tokiu ukininku, kurie ekologiskai ukininkauja ir dabar jiem nori atimti ismokas, ir taip pat laikyti produkcija kaip neekologiska nes rado glifosatu skilimu likuciu zemeje, nors nepurskete tos zemes ekologinio ukininkavimo metu? Problema yra tame, kaip pasakojo, kad jie neturi tiek pinigu kiek prisizadejo, tai dabar iesko priekabiu ne ten kur reikia. Kiek skaite tevai, tai tie glifosatu likuciai labai ilgai uzsilieka zemeje, neuztenka ten tu pereinamuju laikotarpiu is chemizuoto ukio, tai del to nors ir nepurski, ju galima rasti dirvoj. Plius galbut ir is kitos dirvos per lietu aplaukia tie likuciai. Tevai zada duoti i teisma tuos kurie nori atimt tas ismokas. Gal kas kokiu patarimu turit ar pan.
  4. tame brezinyje uzstoja dali ikoneles ta didele rodykle kuri rodo nuo apskritimo su numeriu 2
  5. na kad ne, skirias, leidzias letai graziai nustacius ant leciausios, o kelias vienodai, traktorius sulinguoja visas ir dar prie tos ikoneles yra rodykle i apacia, kas rodo kad tik nuleidimui turetu but
  6. Beje pakelimo greicio turbut negalima nustatyt? As bent jau knygoj nemaciau tokio dalyko.
  7. aciu labai radau, nesuprantu kodel instrukcijoj to negalejo parasyt. NU gal as jei pats dirbciau tai ir pastebeciau, bet kai nedirbu ir duoda manuala, ir suraskt nu tai nors nusisauk ner.
  8. Skaitau as manuala ir nesuprantu. Yra brezinys kuriame yra reguliatoriai - bet ner tokiu traktoriuje. Ten su jais parasyta kad reguliuojamas nuleidimo greitis. Na tas manaualas yra keliems modeliams. Bet prie brezinio ner nurodyta modeliu. Ir nerandu kur T6070 modeliu reguliuojas nuleidimo greitis gal galit paaiskint? stai brezinys kuriu rankeneliu ner traktoriuje
  9. sutaupo laika greit atfiltruoja darbdavius
  10. Kaina ne prie ko. Jei ūkininkas yra suskaičiavęs, kad laiko tiek karvių, priduos tiek ir tiek žaliavos, supirkėjas jam tiek mokės, o čia šast, nedagauni kelių šimtų per dieną, nes darbininkas užgrybavo. Jei neesi susidūręs, galiu pasakyti kad pienininkystės ūkyje, priduodamo pieno kiekis labai mažai keičiasi, imant duomenis kasdien, koks 50litrų paklaida būna, bet jei jau koks 200litrų ar daugiau trūkumas, dažniausiu atveju reiškiasi esa nesočios. Bet ir aš matau, diskusija verta nieko, galima trinti. na taip - sakykim yra tavo aprasyta situacija. Tai isspreskim ka daryt sioje situacijoje ir bus verta. Jei darbdavys verks uoj kaip blogai oj kokie blogi darbuotojai, niekas nuo to nepasikeis.
  11. esme isprest problema su kuria susiduria daug kas
  12. na as kaip palyginima- tiek cia yra darbavys ir darbuotojas, tiek mieste ofisuose. Kaip gali neatnest? Karves mazai dave pieno. Bet gal pieno kaina per maza kad atnest pelno? o pieno kainai itakos daro tas kuries iesko supirkeju - siuo atveju ukininkas. Na as apie piena maziau zinau, labiau augalininkyste. Na pvz gali ukininkas i uzsieni parduot grudus, gali lietuvoj. Gal jam nebutu pelno su tuo paciu darbininku lietuvoj parduodant grudus bet butu pelnas uzsienyje parduodant. Kas parodo kad ne vien darbininkas itakoja. Arba kitas pavyzdys - ukininkas glai pasirinkt - set linus ar kviecius. Prie linu daug dirbs darbuotojas, bet pelno nebus nes tiesiog siaip lietuvoj nepelninga linus augint. Darbuotojas gali kiek nori gerai dirbt - jei ner supirkimo kainos, tai kaltas ukininkas bus pats - kam jis augina tai uz ka ner imanoma pelno turet. Jei darbdavys prastas verslininkas, tai kuo kaltas darbuotojas? Padarė darbą, duok litą. ka as ir norejau pasakyt - zmones megsta kaltint kitus bet pamirsta i save pasiziuret - manau tiek darbuotojai tiek darbdaviai.
  13. na as kaip palyginima- tiek cia yra darbavys ir darbuotojas, tiek mieste ofisuose. Kaip gali neatnest? Karves mazai dave pieno. Bet gal pieno kaina per maza kad atnest pelno? o pieno kainai itakos daro tas kuries iesko supirkeju - siuo atveju ukininkas. Na as apie piena maziau zinau, labiau augalininkyste. Na pvz gali ukininkas i uzsieni parduot grudus, gali lietuvoj. Gal jam nebutu pelno su tuo paciu darbininku lietuvoj parduodant grudus bet butu pelnas uzsienyje parduodant. Kas parodo kad ne vien darbininkas itakoja. Arba kitas pavyzdys - ukininkas glai pasirinkt - set linus ar kviecius. Prie linu daug dirbs darbuotojas, bet pelno nebus nes tiesiog siaip lietuvoj nepelninga linus augint. Darbuotojas gali kiek nori gerai dirbt - jei ner supirkimo kainos, tai kaltas ukininkas bus pats - kam jis augina tai uz ka ner imanoma pelno turet. O jei ne ukininkas turi sprest o tik darbuotojas, tai isvis tad gal norekim - ukininkas suteikia zeme, kapitala visa , technika - ir viskas, sako darbuotojui imk 3000 - ir panaudok visus turimus resursus kad gautusi pelnas. Bet tada jau tas darbuotojas bus pats ukininkas. Tik tiek kad kapitalas bus ne jo.
  14. Sutinku kad rasi, bet dar darbdaviui reikia, kad tą algą ir atidirbtų. na dar su tuo atidirbimu vieniems atrodo kad atidirba , kitiems ne. As pats dirbau imonej - man sake kad neuzdirbu net ant atlyginimo savo - mokesciai, ofiso islaikymas. Kitam darbe dirbu ne tik kad uzdirbu bet ir kyla atlyginimas. Tai va reik tik nepamirst kad tas darbininkas tiesiogiai irgi neatnesa pelno, bet kaip tas darbdavys moka pasinaudot darbuotojo sugebejimais ir jo darbu.
  15. Nezinau ar ta tema tinkamoje skiltyje, nes siaip tiktu ne tik augalininkystei. Karts nuo karto su tevais iseina kalba del darbuotoju. Visad yra problemos - jie geria, neateina i darba, dirba nekokybiskai, nesistengia o gal siaip per zemas IQ, bet skustis visad skundzias kaip kas nors blogai ir giria save kaip jie gerai dirba. Man pirma mintis - kelti atlyginimus. Kas butu jei uzdirbtu 3000 per standartini menesio laikotarpi? Tevai sako nieks kaime tiek neuzdirba. Net uzsineiciai moka 13 lt per valanda lietuvoj, kas gaunas 2080 lt per 160 valandu. Bet sako ir pas juos yra darbuotoju kaita - matyt irgi geru negauna. Na as kai apie save pagalvoju - ar as jaunas budamas eiciau ardytis uz 2000 per menesi zemes ukyje kur ten neturi standartinio darbo laiko - dirbi daug kai geras oras ir darbymetis, ner darbo kai lyja ar sniegas (nors tevas ziema dirbtinai bando surast darbu kad tiesiog butu jiems is ko gyvent). Jaunas negeriantis - vaziuoja tiesiog i uzsieni dazniausiai. Kodel jis vaziuoja - del to kad ten daug uzdirba. Nu tai velgi griztama prie to pacio - atlyginimas vis del to motyvuoja. Beje dar del atlyginimo - sako tevas pvz yra probkema tokia kad mechanizacija nepakanma - kitam didesniam ukyje valomoji valo 8 kartus greiciau nei musu ukyje. Tad aisku tas kur turi 8x galingesne valomaja jis teoriskai gali ir 2x didesni atlyginima moket nei mano tevas nes jam 8x daugiau darbo padarys. Stengias investuot i ta uki ir kuo labiau ji mechanizuot del to. Na bendras ukis kazkur apie 200 ha. Tai lietuvoj daug tokiu turetu but sakau. Na tai sako - musu rajone tokio dydzio ukiai mazai samdo darbuotojus, o turi sunus - zodziu seimos pacios apsidirba daugiausiai, net ukininkas nakti seda uz traktoriasu vairo , o diena samdinys kaip pamaina. Nejau tik toks variantas yra visoj lietuvoj su tokio dydzio ukiais?
×
×
  • Create New...