Jump to content

miškininkas

Nariai
  • Pranešimai

    3
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario miškininkas paskelbtas turinys

  1. Miškų projektai, biržių rėžimas, dokumentų kirtimams ruošimas, Miško savininkų konsultavimas. Nepriklausomų miškininkų konsultacijos ir miško ekonominės vertinimas. tel.: 869919157
  2. miškininkas

    Biokuro kiekis

    Įdomiai skaičiuoji. Kūbinis metras- kietmetris- tai medienos kubas be oro tarpų. Kūbinis metras-erdmetris-mediena su oro tarpais (kad ir sumalta skiedra). Medžio skiedros pavertimo į medienos kietmetrį koef. svyruoja nuo 0,25 iki 0,35 (priklausomai nuo suslėgimo ir sumaltų frakcijų stambumo). T.y. jei pamatuosi sumalto biokuro tūrį ir sakykim turėsi 10 kūbinių metrų- pavertus į kietmetrius 10x 0,3(koef) = 3 kietmetrio medienos. Pagal medžio rūšis kiekis skiriasi mažai. Skiedros ir lieka skiedromis. Juolab kai pirkėjai moka už energiją gautą iš konkretaus biokuro (MW, megavatus). Vienoks kaitrumas sauso beržo biokuro, visai kitoks šlapio gluosnio.
  3. Sodink europinį maumedį (Larix decidua), tai gal dar ir pats lentų išsipjaut spėsi. Lietuvoje geriausiai auga paprastoji eglė. Jei nenori, kad apšaltų ar kokie kirminai nuvalgytų, labai egzotiškų nepatarčiau sodinti.
×
×
  • Create New...