Jump to content

Weidemann

Nariai
  • Pranešimai

    77
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    1

Atsakymai kurių autorius Weidemann

  1. Prieš 11 valandų, ukis123 pranešimas:

    Kaip manot kas gali būti 7.175  neutralioje padėtyje vairas na sakykim paleistas vatais neliečiant vairo atsiranda gaudimas hidraulikos o tik nors kiek pasukus dingsta, pvz važiuojant tiesiu keliu gaudimas uzknisa

    Mums viena iš problemų ir buvo renkantis new holland, tas vairo gaudymas.  Nesigilinau kodėl taip, bet manau pigesnė sistema.  Su fendt tai galima vairą išvis paleisti, išlaiko pastoviai važiavimo tiesumą. Čia važiuojant greitai keliu 

  2. prieš valandą, Gytis924 pranešimas:

    Hm. Geras klausimas. 2007m migtukai po kaire prie vairo. Ta raudona lempute prie migtuko uzsidega bet sviesos ant kapoto ne. Tapati situacija su tomis didelemis lempomis ant priekiniu stoikiu kur yra. Daugiau visaks veikia. Darbines sviesos veikia. Gale sviesos veikia. Toks idomus klausymas ar jos veikia gal tik uzkurtam  nes kolkas nera galimybes uzkurt. Kol daliu laukiu krapstaus prie smulkmenu

    Tai tokie pat kaip naujiems dabar eina. Jie veikia kaip kompiuterio klaviatūra. Gedimų tokių nebuvo, bet reikėjo uždėti žibintus kurių ant naujo traktoriaus nebuvo. Tai mygtukus galima aktyvuoti tik kompą prisijungus (servisas atliko). Pats ten nieko nepadarai.

  3. Galiu pasakyti iš patirties, o ne iš fantazijų apie 516. Variklio ir transmisijos darbą reguliuoja kompas, ne operatorius. Taigi, jei bus per sunku kris darbo greitis. Variklio perkrova galima tik su darbiniu, bet niekas nekabina 160 ag traktoriui - 200 ag padargo. Apskritai tai pakankamai didelis ir stiprus traktorius gyvulininkystės ūkyje. Jei su frontalu kilnoti tik rulonus, tai net per didelis.

  4. Farmeris 309c važiuojant keliu į nelabai jau perdaug stačią įkalnę gerokai praranda greitį. Galios praradimas (lėtėjimas) jau jaučiasi įkalnės pradžioje. Čia važiuojant su kokiu 4t. kroviniu. MTZ tokios pat galios užeina labai lengvai aukščiausia pavara. O Fendui jau reikia per porą pavarų susižeminti, ir greitis iki 19 km/h krenta. 100ag JD kažkiek sunkiau nei MTZ užeina.

    Darbinėmis pavaromis, dirbant darbus Fendte jokio dūsulio nepastebiu.

    Jokių dūmų, skysčių nuostolių nėra. Variklis atrodo kap įdėtas šiandien, garsas švelnus, nepriekaištingas. Pradirbęs jis apie 8000 mth. Pas mus ne nuo naujo jisai. Pagal panašią galią su kitais tai į įkalnes transporte jis netraukia. Gal čia Farmeriai visi taip elgiasi? neturiu aplinkui jokių galimybių palyginti su tokiu pačiu.

    Gal kas nuomonių turėsit?

    Jei važiuojant į kalną dusina variklį, tai viskas ok. Jei variklio nedusina, o tik lėtina greitį - blogai.

  5. Ačiū už pavaras.

    O dėl darbinio įjungimo rankenos, tai Ivabaltė rekomendavo rankeną laikyti ijungtoje padėtyje. Nustumta link priekinio lango. Nes kitu atveju dyla darbinio sankabėlės. Ir GTV tarnauja labai trumpai.

    Jei taip sako, gal ir taip. Kai nereikalinga GTV,  aš perjungdavau GTV nulinį režimą (čia kur parenkami GTV greičiai). Tai ar GTV rankena link lango ar ne, jokio skirtumo.

  6. Ačiū labai. Tas S naudojamas tikriausiai tik darbinės pavarose. T.y. 1, 2.ir 3. Ir ji yra pilnavertė pavara kaip ir L bei M. Ją galiu naudot sunkiuose darbuose.

    Ir dar paklausti apie GTV rankeną norėjau. Nedirbant su darbinių ji turi būti pastatyta į poziciją "įjungta" t.y. nustumta link lango?

    Taip, yra 3 pavaros (L, M, S) ir naudojama taip pat kaip ir kitos. GTV nedirbant rankena turi būti išjungta. 

  7. Tai čia bus dar viena rankenos padėtis? Kokių būdų ji įsijungia? Kiek bandau yra tik L ir M. Knygoje taip pat nematau, kad būtų trečią padėtis. Ar ta pavara jungiasi tik mygtuko paspaudimu? Ir ją naudoti transporte? Nes lentelėje S yra greičiausiai pavara.

    L yra lėčiausia, jungiasi žemyn. M vidutinė, jungiasi į viršų. Iš bet kurios jungi per vidurį (laisva), nuspaudi raudoną mygtuką(neatleisti) ir jungi žemyn. Dabar įsijungs greičiausia

×
×
  • Create New...