Jump to content

Tomuk

Nariai
  • Pranešimai

    9
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Tomuk paskelbtas turinys

  1. Tomuk

    Lazdynai

    Sveiki riesutu kolegos, senokai nesilankiau forume, saunu matyti, kad pasirode nauju rimtu augintoju . Del laiko stokos savo ukyje lankiausi tik pavasari ir labai nuliudino straubliuku kiekis ju buvo tukstanciai, dar niekad tiek nesu mates. Sia savaite vaziuosiu lankyt savo riesutu ir vertint situacija tuomet galesiu ka placiau nupasakoti. Noreciau prasyt kazkokiu patarimu kaip su tom bestijom kovoti, jei kas turit kokiu ziniu ar ideju meskit prasau i foruma
  2. Tomuk

    Lazdynai

    Labas, Kadangi man taippat ispuole pavasari ant sodinimo but namie, tai irgi planuoju panasu kieki itupdyt, tai jeigu nori galim pirkt bendrai butu pigiau. Zinau garliavoi kazkas prekiauja reiktu paskambint, ka ten siulo ir i babtus megint kreiptis , kolkas tik tiek ziniu. Laba, Reikia ir man kokį keturių desėtkų. Nieko negirdėjau apie Garliavą. Gal būtų galima sužinot koordinates? Beje pats gyvenu Kaune. Kaip minėjai galima ir pasikooperuot. Rudenį derinau kainą su Babtais. Imant 40-50 vnt., po 5 Lt numetė, t.y. nuo 25 iki 20. O neklausei kokias babtuose veisles siulo? Seip ten ganetinai brangu. Pernai rudeni dar i birzus skaminau, po 14 siule, bet tai kur ten grustis, tas ant to iseina. Jauciu pavasarinis sodinimas mano nuplaukia nes taip reikalai susisuko, kad turiu dingt vel keliem menesiam tai sodinsiu vel tik rudeni. Taip jau sio savaitgalio orai padiktavo, kad tik prie langelio prarymojau...
  3. Tomuk

    Lazdynai

    Labas, Kadangi man taippat ispuole pavasari ant sodinimo but namie, tai irgi planuoju panasu kieki itupdyt, tai jeigu nori galim pirkt bendrai butu pigiau. Zinau garliavoi kazkas prekiauja reiktu paskambint, ka ten siulo ir i babtus megint kreiptis , kolkas tik tiek ziniu.
  4. Tomuk

    Lazdynai

    Tai, kad neduoda cia normaliu nuotrauku ikelt iki 500kb leidzia tik, apraso jokio neturiu, meginsiu siemet pasisodint kitos rusies, kad dulkintu jau esamus taipogi reiks formuoti krumus ir aplomai dar neaisku kaip ten jie prigijo, taipogi meginsiu is misko partyst zemiu ir primaisyt po krumeliais. Kovas lyg nusimato be salnu tai gal jau ir koki riesuta pavyks isvysti rudeniop, butu grazu
  5. Tomuk

    Lazdynai

    Sveiki, ziuriu apmirus tema cia su tai lazdynais, tai imesiu foto savo sodelio, gal kas turit kokiu pastebejimu ar patarimu?
  6. Tomuk

    Lazdynai

    Bevartydamas literatura isskaiciau, kad lazdynai megsta mikorize, tik vat nesupratau ar cia tinka tik coryllus avelanus ar cia aktualu ir kitoms veislems, beja gal ka girdejot del lazdynu draugystes su slyvom?
  7. Tomuk

    Lazdynai

    Beabejo be pastangu nieko nebus , beja kaip suprantu jei reiktu balsuoti kokia veisle sodinti uz "barcelona" nebalsuotum? Kokia tuomet veisle rekomenduotum? As buvau pasirinkes hales milzinus sodinti, bet kai atejo sezonas susiduriau su tokia problema, kad nelabai turejau pasirinkimo, nes pardavejai arba kainas nezmoniskas uzsipraso arba nieko neturi ko reikia, todel ir teko is bedos ta barcelona imti. Tai dabar toks kaip eksperimentinis varijantas gavosi, ziuresim ka turesim kita rudeni, beja kaip manai ar butu nieko baisaus pamiksuoti ta barcelona su kokia kita veisle?
  8. Tomuk

    Lazdynai

    Dekui Yankadi uz saltinius butinai parziuresiu, spali ismeigiau 50 krumu pardavejas sake, kad 3meciai jie, patikejau nes yra ir uz mane didesniu gal kada foto suorganizuosiu . Jei anie graziai prigis tai sake, kad gal kita sezona jau koki riesuta duos paragauti. Nors seip norejau sodinti hales milzinus, bet cia toks palankesnis varijantas gavosi. Kita met planuoju daugint is ataugeliu ar is atlanku, dar nezinau kaip ten kas bet meginsiu, gal pavyks... tik tiek kad labai daug zaidimo ir islaidu su tvorom, nes viska aptverti reikia nuo isbadejusiu ilgaausiu ir skeltanagiu. Tai jei viskas pavyks kita met planuoju dar apie 200 dapirkt ir po to jau pats veisti. Tik dar klausimas butu, ten tie krumai turi ne po viena stieba nuo saknu, kaip tokiu atveju geriau butu elgtis ar leisti jau esamiems stiebams kerotis, ar palikt po viena stieba ir augint kaip medi?
  9. Tomuk

    Lazdynai

    Sveiki Lazdynininkai, As taipogi susidomejau sia veikla ir planuoju uzvaryt apie 1ha barselonos. Kaip manot kokios perspektyvos? Kaip su realizacija? Gal zinot kokius supirkejus LT, PL ar dar kur? Dar idomu kaip formuoti kruma ar palikt tik viena stieba ar geriau 2-3? gal kokia literatura galit parekomenduoti siuo metu einama lazdynu augintoju tarpe?
×
×
  • Create New...