Jump to content

Andrius3991

Nariai
  • Pranešimai

    17
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Andrius3991 paskelbtas turinys

  1. Dekui uz info. Smulkintuvas plaktukinis, tai tie peiliai-plaktukai tai tikrai nemazai sudile, galbūt kalti ir jie..., bet jie ne viena bėda... panašu kad ir pats velenas gali buti netiesus... ir vietos guoliams ant veleno kazkokios neaiskios, dabar kai ranka pasuki, tai matosi kaip ašis nevienodai stovi guolyje... Dėl guolių tai bėda ta, kad tokio išmatavimo jų naujų nėra pirkt nei guolių nei guoliaviečių tiek lytagroj, guolių eroj ir t.t. visur siūlo vienodus, vienaeilius dengtus, kurie dienos kulimo neatlaiko :/ Tai va manom, kad nebe susikursim laimės su šituo smulkintuvu... Pinigų labai gaila investuot į jį, turint galvoje, kad gal net nepavyks sutvarkyt... O ir jau skardos trukinet nuo vibracijos pradeda, tai galvojam kito ieskot, tik va dilema ,kad vel neprašaut.. Kokį geriau rinktis, plakrukinį ar su stacionariais peiliais? Dabar patikimiausiai atrodo tie kokie buna originaliai ant NIVŲ tik perdaryti į šiaudų skleidimą, su jais visi atrodo patenkinti... dar mintis yra nuo kokio vakarietisko pamatavus ploti tvirtint, nes dėžė gale kombaino gana tvirta pasidarėm.
  2. Pasibėdosiu Va kitam sezonui vėl ieškom smulkintuvo... Buvom nusipirkę iš to skelbimo forume, tai iš pradžių džiaugėmės, kad nebrangiai gan, bet pasimokėm, kad skūpus moka dukart... Vibravo jis, poto viduryje sezono subyrėjo guolis su guoliaviete, kurių niekur pirkt nėra (senolis kombainierius sakė kad ant SK-3 būgno tokios guoliavietes būdavo ) Pirkom tokias kokias siūlė lytagra, bet jos ne tokios masyvios buvo, tai dar reikėjo paaukštint, tai tekinom poveržles. išardę pamatėm kad ten viskas "ant svarkės" buvo, tai dar nemažai teko padirbt su kampiniu šlifuokliu Sudėjus vibracija gal net padidėjo, o ir guliai dienos neišlaikė... Tai prisipirkę guolių ir išmokę juos keist kaip F-1 keičia ratus pabaigėm sezoną. Tai va dabar galvojam ar beverta ieškot kokių masyvių guolių, keist peilius ir pns, ar geriau ieškot kito smulkintuvo? Dabar galvojam gal geriau nebebandyt tų samadielnų, o tiesiog nuo NIVA kombaino dėt gamyklinį, gal nebus tiek problemų? dar mintis yra jei radus tokio pločio tai gal nuo kokio užsienietiško dėt. Žodžiu net nežinom ką daryt, turim visą žiemą apmąstymams, tai va ir parašiau, gal kas pasidalins dar kokiomis patirtimis ar patarimais. Už visas nuomones, patarimus, pasiųlymus ir pastebėjimus iš anksto esame labai dėkingi. P.S. Ką žinot apie šiuos Marijampolės smulkintuvus http://www.skelbiu.lt/skelbimai/siaudu- ... 70374.html Truputį brangoki, bet gal tokius uždėję pamirštume tą vietą? Pasipasakokite
  3. Atsakau. Man aiskinti kuo skiriasi arduino ir atmega nereikia pats puikiai zinau visgi elektronikos studentas esu. Galvoje turėjau tai, kad susiprogramuoti tik atmega ir naudoti jį, o ne arduino (principe atmega su programuotoju). Toks variantas būtų pigesnis, nes įmanoma atmega susiprogramuoti net ir be programatoriaus per seno kompiuterio COM. Bet velgi, tokiai technikai, per daug darbo manau, pradedant maitinimu, baigiant tvarkinga instaliacija. Mano nuomone mikrovaldiklis būgno apsukoms matuoti yra isvis absurdas. Noriu susitvarkyt(įsidėti) paprastą matuoklį ir pamirst ta vieta, nepridedant bereikalingų elektronikos įtaisų.
  4. Arduino apsukoms matuoti per brangus įtaisas, pigiau butu Atmega, bet darbo labai daug su jais, tam kad gaut norimą rezultatą juo labiau, kad mikrovaldiklis gana neatsparus visokioms vibracijom ir kitiems blogiaims, kurie gali būti šiame kombaine. Manau pigiau ir paprasčiau rasti tokį daigčiuką tiesiog veikiantį naują arba nuo kito kombaino, arba pamėgint suremontuot, todėl ir klausiu Gal jau kas nors bandė ar rado pirkt
  5. Sveiki, Nuo pat pirkimo neveikia būgno apsukų matuoklis Enisei kombainui. Pats įtaisas atrodo taip: http://www.baltkam.ru/auto-parts-kzk/en ... 71;226;171 Ar esate kas nors remontavę, gal žinote kurioje dalyje bėdos ar tame rodykliniame matuoklyje ar keitikliuose? Gal žinot kur galima tokių dalių nusipirkt? Ar jos tokios pat ant DON ar NIVA kombainu?
  6. Pagaliukai lūžta ne nuo vibracijos... Nuo amžiaus dažniausia (lauke stovint), užvažiavus ant žolėto lauko... Diskusija kaip lenktuvus patobulint ... Ar pats dirbai su su tokiais lenktuvais, ar tiesiog daug išmanantis jautiesi?..
  7. Na tam ir parašiau, kad padiskutuot, šių kombainų lenktuvų tema. Dar teko matyti , ypač ant saulutes dedamas skardas, ką manote apie jų naudą? Tokiu atvėju gal ne visa laužianti jėga tenka pagaliukkams? Ką manote?
  8. Ar tikrai jau š verti? Na, aš pats dažnai būnu tik "bocmanas" tai visų kulimo plonybių nelabai žinau, bet manau labai fantastišką tikslumą čia nupasakojai. Jokioje Nivoje ar Jenisejuje tokio nemačiau, ir neteko matyti, kad varpos ant žemės kristų, pakanka nors šiek tiek lenktuvu prisiglaudimo, o toliau juk dėl kombaino važiavimo ir gravitacijos turėtų kristi į kėderį varpos?... Be to manau, kad ir cilindrai tiek nenusileidžia kad pirštai į dalgį lystų. Gal ir klystu, įdomu būtų šių lenktuvų šeimininko nuomone išgirst, visgi su jomis jau dirbo.
  9. Aišku. Na tiek investuoti į tai aš nepasiruošęs. Manau tiesiog pakeisti medinius pagaliukus į kažką stipresnio, tik bijau kad per sunkūs jie gali pasidaryti, arba lūžti ilgi strypai laikantys pirštus. Nejaugi niekas neesate nieko lenktuvuose daugiau tobuline? Pasidalinkit patirtimi (geriausia su nuotraukomis).
  10. Kodėl nebaigei? Kas nesigavo? Kokiam kombainui bandei pritaikyt? Kokio stovio dabar jie, ir kiek už juos norėtum?
  11. Gal gali kokia nuotrauka įmest? Ar nebijai kad trinantis metalams gali perlūžti tas apvalus ilgas vamzdis?
  12. Sveiki, norėčiau pasitarti/padiskutuoti, gal kas nors kaip nors modifikavote nivos ar jenisei lenktuvus, kad nereiktų su tais mediniais pagaliukais žaist (o laikant kombainą lauke jie gana greit pūva). Kol kas mano galvoje yra idėja keisti juos į kokius nors metalinius (tarsi u formos), o ten kur sukasi, kad nesitrintu metalas į metalą užmauti kokios tai plastikinės šlangos(žarnos) ar plastikinio vamzdžio gabaliukus, o kai jie jau sudils, butu lengviau juos pakeisti. Kokios patirties jūs turėjote? Kas pasiteisino, o kas ne? Pasidalinkite! (Ypatingai padėtų nuotraukos)
  13. Smulkintuvą įsigijome, ačiū už informacija ir patarimus
  14. Gal galima kokius nors kontaktus? Ir gal yra pigesniu variantu?
  15. Sveiki, įsigijome Enisei kombainą, ateinančiam sezonui norėtume uždėti smulkintuvą. Todėl noriu paklausti, kokie smulkintuvai tinka? (kol kas žinome kad tinka nuo nivos) Girdėjome kad Lietuvoje gamina, tačiau kur (gal turite kontaktus)? Į ką atkreipti dėmesį perkant? Gal kas nors turi kokių nors pasiūlymų pardavimui? Nes mažai randame skelbimų kuriuose siūlomi smulkintuvai, tinkantys šiam kombainui. Iš anksto dėkoju.
×
×
  • Create New...