Jump to content

nepatyres

Nariai
  • Pranešimai

    3
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario nepatyres paskelbtas turinys

  1. nepatyres

    Česnaku auginimas

    gal kas esate bande ir turit patirties siuo klausimu. kuo geriau beicuoti "kalio permanganatu" 0.05% ar "vario sulfatu"? Koks vario sulfato tirpalas turi but 1% ar 0.05%, ir kiek laiko reikia mirkyt? Po mirkymo nesvarbu kuriuo tirpalu, skiltelems reikia leisti isdziuti, ar reikia tuoj pat sodint? Atsakymu i siuos klausimus temoj neradau, todel prasau nesinervint, jei klausimas kartojas. O gal galima ir galbut verta beicuot kalio permanganatu, o dirva savaite pries sodinant palaistyt 1% vario sulfatu? Cia prevenciskai nuo fuzariozės ir kitu puviniu.
  2. nepatyres

    Česnaku auginimas

    Dekui uz patarimus, bet dar man liko neaisku kaip ten su galvuciu dydziais. Cia visur diskutuojama, kad is didesnes isauga didesnes galvutes, o is mazu skilteliu tai tokios pacios neuzaugos. O senas lapinas, kuris siulo savo, sako, kad galvuciu dydis neturi svarbos, kaip tik mazesnes skilteles yra atsparesnes ir daigesnes, be to is mazesniu galvuciu daugiau uzsesiu ir jos uzaugs kai kurios gal ir mazos, bet gali ir visos dideles but Ar jus patys pirktumet mazas galvutes? Jei taip, tai kiek maksimum moketumet Ar vis del to, pult ieskot didesniu galvu? Tiesa, ar kas nors beicuojat pries sodinant, jei taip koki beica naudojat, kad ne tik nuo pelesio, bet ir daiguma pagerintu. Ar mulciavimas butinas, ar cesnakas ir taip gerai perziemoja, sklypas vakaru Lietuvoje? Kokias trasas patartumet?
  3. nepatyres

    Česnaku auginimas

    Sveiki, Dar nesu augines cesnaku, bet nusprendziau pabandyt noriu uzseti 15 aru ir ieskojau 120 kg seklos. ir iskart turiu toki klausimeli, gak kas patarsit saziningai, ar manes cia nebando apmauti. Radau pardaveja kuris siulesi parduoti stambu ziemini cesnaka "Ziemis" po 9-10 litu, bet kai susisiekiau sake nebeturi, pasisklausinejes suprato, kad as apie cesnakus nenusimanau, pasiule kita rusi "Melynieji", kurio jis yra pasilikes sau seklai, bet kaip tik turi per daug lygiai mano pageidaujamo 120 kg kieko. Paklausus ar tai stambio galvutes, man paaiskino, kad is stambiu galvuciu auga blogiau negu is mazu, nes tos yra gyvybingesnes ir atsparesnes. Tad jo siulomas labai geras sau pasiliktas seklai cesnakas yra "D" kategorijos po 7 litus Kaip supratau tas kategorijas, tai "A" -dideli, "B" vidutiniai, "C"- mazi, o man siulo "D" Gal kas galit siek tiek apsviest del tu kategoriju ir ar is smulkios seklos tikrai isaugs normalios galvutes? Ar mane cia bando paprasciausiai apiplest vidury baltos dienos? Ar 15 aru uzteks 120 kg, sodinant eiluteje kas 10 cm? Aciu
×
×
  • Create New...