Jump to content

Agroprojektai

Nariai
  • Pranešimai

    13
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Vilnius

Agroprojektai pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. Sveiki, Tai reiškia, kad parama bus mokama dalimis, taip kaip iki šiol buvo pagal priemonę "Pusiau natūrinis ūkininkavimas".
  2. Sveiki, galiu jums pasakyti koks yra Jūsų EDV šiai dienai, tik reikia Jūsų valdos Nr.? Gyvuliai turi būti išlaikyti 12 men., jei jie nėra išlaikyti, proporcingai mažinama gyvūno vertė. bet geriausia pasitikrinti sistemoje, nes NMA tą patį registrą naudoja. Sakykit kam reikia pagalbos, padesim. Neissiaiskinau nes nezinau kaip jie raso gyvuliu amzius...Man ten buvo kalbeta su jais telefonu tai aiskino kad neiseina...Pasiskaiciuot as ir pats zinau ta skaiciukle bet va su tuo gyvuliu islaikymu neaisku man jai pas mane butu 12 menesiu viskas tiek avys 24 tiek triusiai 108 tada plius mano zeme tada iseitu bet kada jie skaiciuoja man trumpesni gyvuliu islaikyma tada ir nesigauna man tas 1,05 butu jai po 12 menesiu islaikymas.O ten jie na man tokia susidariusi nuomone ir is visu paaiskinimu nera suinteresuoti konkreciai pasakyti kaip dabar ka daryt kad issivercent su tuo ka turiu ir didinant tik gyvuliu skaiciu o ne zemes ir ne paselius...Man dabar aiskina skaito kad gi pas tave niekas nepasikeis tai gi neiseis cia tai kad va dar gi paskiau jai iseit tai gi va 20 procentu daugiau turi buti po 5 metu tai gi rupinasi gi mat gi gal as neisgalesiu padidint nu daug cia pasakot...
  3. Dėl paramos dydžio tai gal ir verta palaukti, nes palanuojama, kad pagal šią priemonę bus galima gauti apie 50000 Lt, tačiau tai nereiškia, kad sekančiame laikotarpyje nebus kokių kitų reikalavimų. Vyksta diskusija dėl smulkaus ūkio apibrėžties, taigi, yra rizika, kad kai kas gali ir neatitikti šios apibrėžties ir yra rizika negauti paramos. Tačiau tai tik rizika, bet ne faktas. Mano siūlymas Jums būtų toks, kad, jei pakanka paramos tiek kiek yra skiriama šiandieną, tokiu atveju teikti paraišką šiais metais. Tačiau, jei Jums reikia daugiau paramos ir nepakanka tiek kiek dabar skiriama, tai siūlyčiau surizikuoti ir palaukti kitų metų. Pagarbiai D.
  4. Agroprojektai

    ar yra parama bitininkystei?

    Nuo lapkričio 11 d. iki gruodžio 13 d. yra renkamos paraiškos paramai gauti bitininkystės sektoriui. Pagal šią priemonę yra finansuojama 100 proc. patirtų išlaidų ir parama mokama avansu, tai reiškia, kad pirma gaunate paramą, o tik po to galite įsigyti daiktus, kuriuos esate suplanavę. Pagal šią priemonę galima įsigyti: visą reikalingą bitininkavimui įrangą, pvz. avilius, medsukį, vaško lydytuvą, auto priekabą, medaus fasavimo įrangą, trimerį žolei pjauti, galima paramą naudoti statybos ar infrastruktūros darbams ir kitoms investicijoms). Tikrai verta dėmesio parama vidutinio dydžio bitynui.
  5. Nuo lakpričio 11 d. iki gruodžio 13 d. renkamos paraiškos pagal pusiau natūrinį. Bitininkai taip pat gali gauti paramą pagal šią priemonę.
  6. as nebuciau toks tikras,kad 2014 metais isigalios naujos 2014-2020 visos paramos taisykles. Nespes valdininkai patvirtinti ivairiu istatymu. Bus taip, senos taisykles su senu likusiu 2007-2013 krepseliu arba taisykles senos, o pinigai is 2014-2020 krepselio. Jums sprest ar laukti ar pasiimti dabar. http://manoukis.lt/naujienos/agropoliti ... lio-nebus- Del misko,tai griestes taisykles. Vienas esmeniu pakeitimu, apzeldinti misku galesit iki 25 balo nasumo. Yra dalis tiesos, ką sakote, bet miškų įveisimo taisyklės yra pakankamai išgrynintos ir ten esminių pokyčių neturėtų būti, išskyrus tai, kad gali likti tik viena priemonė, tiesiog apželdinimas mišku, pagal kuria bus skiriama parama ir apleistai ir dirbamai žemei (ne taip kaip dabar yra). O didesni įkainiai, apie kuriuos ir eina kalba, tai nesunku pakeisti ir jie turėtų būti. Taip pat esate teisus dėl 25 balų, tačiau čia klausimas buvo iškeltas diskusijai ir manytina, kad tokio žemo balo nebus, jei iš vis bus toks apribojimas, todėl tikrai nemanau, kad bus taip stipriai sugriežtintos taisyklės, kadangi yra stiprus pasipriešinimas tokiam griežtam reikalavimui. Mano asmeninis patarimas, palaukti, jei tik galima ir paraiškas teikti kitu laikotarpiu, tikrai parama bus kur kas geresnė nei dabar yra, bet, jei atvirai ir dabar paramos dydis yra nemažas ir dėl to miškų įveisimo priemonės yra populiarios.
  7. Išmokos mokamos tik po išlaidų patyrimo, tačiau su rangovais, kurie tiekia sodmenis ar sodina mišką, galima tartis, kad už sodmenis ir paslaugas atsiskaitysite, kai gausite paramą. Tikrai yra nemažai tokių atvejų, kai žmonės susitaria. Verta pabandyti. O jau esi pateikęs paraišką NMA, ar esi patvirtintas paramos gavėju? dar tik planuoju teikt ateityje kitais metais bus didesnės išmokos už miškų įveisimą, siūlyčiau susilaikyti nuo paraiškos teikimo šiais metais. O išmokos ženkliai bus didesnės - priežiūros ir apsaugos išmokos bus mokamos 10 m., o ne 5 kaip būvo iki šiol. Donatas
  8. Išmokos mokamos tik po išlaidų patyrimo, tačiau su rangovais, kurie tiekia sodmenis ar sodina mišką, galima tartis, kad už sodmenis ir paslaugas atsiskaitysite, kai gausite paramą. Tikrai yra nemažai tokių atvejų, kai žmonės susitaria. Verta pabandyti. O jau esi pateikęs paraišką NMA, ar esi patvirtintas paramos gavėju?
  9. Šviežiausios žinios, kad pagal priemone "Pirmas ne žemės ūkio paskirties ir apleisto žemės ūkio paskirties žemės apželdinimas mišku" papildomas paraiškų surinkimas vyks lapkričio mėnesį. papildomai skirta 12 000 000 Lt. Taigi, kad dar norite pasinaudoti šia parama, teikite paraiškas NMA.
  10. Sveiki, Aš asmeniškai dalyvauju pagal šią priemonę. Paraišką teikiau 2013 m. pagrindinis reikalavimas EDV, jis turi būti nuo 1 iki 4. EDV galima seniūnijoje sužinoti. galiu ir aš pasakyti, turiu prisijungimus prie registrų. Tai va. Panaši priemonė numatoma 2014-2020 m. tik parama bus didesnė, 15 000 eur. tai nėra blogai, iki šiol buvo 26000 lt, o bus 52000 lt. kas gerai pagal šią priemonę, kad finansavimas yra 100 proc. ir parama mokama avansu, t. y. nereikia savo lėšomis įsigyti ivesticijų, o tai galima daryti paramos lėšomis. Visiems smulkiems ūkiams siūlyčiau tikrai naudotis šia parama.
  11. Nacionalinė mokėjimo agentūra prie Žemės ūkio ministerijos, nuo 2013 m. rugsėjo 9 d. iki 2013 m. spalio 4 d. rinks paraiškas pagal priemonę Žemės ūkio valdų modernizavimas, antrąją veiklos sritį "Gyvulininkystės sektorius" ir ir nuo 2013 m. rugsėjo 16 d. iki 2013 m. spalio 18 d. rinks paraiškas pagal veiklos sritį "Pienininkystės sektoriaus restruktūrizavimas – pieno perdirbimo projektai (kai prašoma paramos suma ne didesnė kaip 250 tūkst. Lt projektui)". Parama bus teikiama žemės ūkio technikai įsigyti, statiniams statyti, gamybiniams renginiams įsigyti.
  12. Sveiki, Parama galal Valdų modernizavimą bus skiriama ir paraiškas Nacionalinė mokėjimo agentūra rinks nuo 2013-09-09 iki 2013-10-04. Taigi jei norite teikti paraišką paramai gauti, galite tai padayri, laiko yra pakankamai.
×
×
  • Create New...