Jump to content

MatasL

Nariai
  • Pranešimai

    4
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Apie MatasL

  • Gimtadienis 09/10/1986

Miestas

  • Miestas
    Kaunas, Kazlų Rūda

MatasL pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. MatasL

    Česnaku auginimas

    Tai išlėkščiuot skersai išilgai ta laukelį, po to suart ir išakėt, na ir ant galo su freza gerai būtų pravažiuoti. Dar papildomas klausimas, kurio lyg ir neaptikau visoj temoj, kokioj žemėj geriausia auga česnakai? Mes Marijampolės apskritį dirbt ruošiamės, žemė ten neypatingai gera, smėlėta. Prieš tai kur žmonės braškes augino tai išvis smėlis matosi, kur mes ruošiamės sodinti viską tai juodesnė ta žemė, bet pakasus matyt smėlio dalelių juodžemį tam. Kaip tokioj žemėj auga česnakai? Turbūt jau reikia kaupti mėšlo atsargas tręšimui, nes skurt gali viskas tokioj dirvoj?
  2. MatasL

    Česnaku auginimas

    Iš rudens mes norėjom susiarti labai, bet nieks is aplinkinių ukininkų nepasirašė suart tik daug kalbėjo. Šį pavasarį susiradau žmogų pagaliau kuris apsiimtų toki darbą padaryt. Tai reik daryt, kiek jau bus tu piktžolių tiek. Nerkas, turbūt taip ir reiks daryt. Perskaičiau visą česnakų temą, tai sužinojau, kad česnakus iki balandžio galo gali sodint iki 22 dienos +/-, na tai dar savaitė ir gegužė. Tai nemanau, kad labai jau ten tas savaitės ar kelių savaičių pavėlavimas turės įtakos, turbųt daugiau turės įtakos vasaros orai. Manau padarysim šeis metais tuos česnakus, bent jau, kad 10 kg sėklos atgaut po derliaus nuėmimo ir gerai bus.
  3. MatasL

    Česnaku auginimas

    Laba diena, turiu pora klausimų česnakininkams. Kaip įdirbti kokių minimum 8 metų senumo apleistą pievą, kad galima būtų sodinti česnakus? Žinau, kad vasarinių česnakų kaip tik sodinimo metas, bet galvoju dar speti. Sėklos nusipirkau truputi pabandymui, galia būtų jei nepavyktų pasisodint. Tai va esmė tokia, noriu nupurkšti tą pievos daly kuria naudosiu daržui, bet jei lauksiu kol sužaliuos žolė normaliai ten tai vidurys vasaros ateis. Ar verta round-upu purkšti dabar ir tada susilėkščiuot išsiart tą pievą? Ar suveiks ant pusiau žalių, pusiau senu pageltusių žoliu glifosatas? Ar geriau išlėkščiuot, susiart susitvarkyt ir tada nusipurkšt ir po kiek laiko sodint ? Manau antras variantas nelabai suveikų, net nežinau.
×
×
  • Create New...