Jump to content

dainavista

Nariai
  • Pranešimai

    23
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius dainavista

  1. Nebūtinai gali trukti kalcio gal organizmas jo nepaima dėl vienokiu ar kitokiu priežasčių. Gali būti kad trūksta visai kito elemento arba netgi kalcis yra netoks koks deklaruojamas ir dar daug ir viena priežastis.Kai prisimenu gal pusmeti kankinomės kol suradom priežastį dėl ko trūksta jo ir jo dažniausiai tada kada yra pakeliami iki maksimaliu normu baltymai ir energija.Vitamino d3 davimas irgi ne išeitis tai tik reagavimas i susidariusia situacija bet ne panacėja.Ir tai gan brangus produktas be kurio galima išsiversti subalansavus pašara.Dažniausia ir didžiausia klaida manau yra ta kad iš šudo spausdami vaška dažniausiai pradeda mėtytis tarp racionu pamesdami galus ir patys nesuprasdami kas nuo ko ir kaip.Nedaugelis klauso patarimo išmokti pašarus gamintis patiems tada yra galimybė išmokti ir atsirinkti sau patrauklius komponentus kuriais šerdami gautu apčiuopiamos naudos.Ir tai nevienos dienos darbas netgi specialistui .

    Tai va ir ieškom patarimų, kad išmoktumėm. Juk niekas negimė mokėdamas. Todėl ir klausiu jūsų patarimų ir nuomonių dėl pašarų. Nes matau, kad ekologija, tai mistika.

  2. Grazbek, kolega, čia gi ne profesionalo klausimas buvo... Žmonės augina po 50, po 100 vištų.. pramononių pilnaverčių arba bent panašių pašarų jie nepasigamins...

    Nors.... vištoms dedeklėms labai svarbus metioninas... Baltymų racione gali būti kiek nori, nebus metionino pakankamo kiekio - bus pšššš.... O sintetinis metioninas dar brangesnis, negu cholikalciferolis..

    Patarinėjau tai, su kuo dažniausia susiduria pramoniniai pulkai... iš paprastesnių sprendimų.

    Turintys praktikos vištų auginime prašau patarkit kokį pašarą nusipirkti, kad tos mūsų vištukės atsigautų? Gal galit mestelti nuorodą kur būtų galima įsigyti visaverčių lesalų?

  3. Jau buvau minėjęs, kad visos dabartinės vištos turi daugiau ar mažiau pramoninio geno, o tai reikalauja subalansuotų visaverčių lesalų. grūdai, atliekos ir panašūs lesalai gali būti tik kaip papildomas pasižaidimas. Įmaišykit į lesalus bent trečdalį kokybiško visaverčio lesalo ir viskas susitvarkys.

    Kuris lesalas yra visavertis ir kokybiškas> Kas jį gamina?

    Labadiena,

    Mūsų vištelės labai pradėjo mesti plunksnas. Anskčiau išsišerė pirktos padėvėtos, šiandien pastebėjau, kad stipriai ėmė šertis ir jaunutės. Ypač prie uodegos.Tiesiog matos oda. Kaži kodėl taip pradėjo darytis? Gal kokia ligelė užpuolė? Sumažėjo ir stipriai dėslumas. 110 vištų padeda vos 20 kiaušinių. :shocked:

  4. :icon-eek: Nu ir pripasakojot.

    Plunksnų nedaug dar. Po 2 savaičių adaptacijos 32 vištos padeda tik 9-15 kiaušinių. :( Vienu žodžiu, :icon-rolleyes: su vyru eilinį kartą sužaidėm žaidimą, kur brangiau. Dabar ruošiamės pirkti 2,5-3 mėnesių vištaites. Ai, yra kaip yra. Kiek dės tiek. Juk neišmesim. Tik padlos labai pešas ir nenori eit laukan. Gal reiks gaidžio joms?

  5. Sveiki, nusipirkom mes dedančias metinukes vištaites. Bet jau kokios apsipešę, tai gaila žiūrėt. Dabar po pervežimo tai nededa visai kiaušinių.

    1. Ką joms duoti, kad greičiau apsiplunksnuotų?

    2. Kai kurios labai peštukės ir mušasi. Tai gal gi gaidys vištų būriui yra privalu, įvestų tvarką?

    3. Po kiek maždaug laiko jos pradės dėti kiaušinius?

    O kur pirkote ir kiek kainavo?

    Pirkom pas žmones, bet tipo jie buvo atvežti iš paukštyno. Mokėjom po 7.

  6. Sveiki, nusipirkom mes dedančias metinukes vištaites. Bet jau kokios apsipešę, tai gaila žiūrėt. Dabar po pervežimo tai nededa visai kiaušinių.

    1. Ką joms duoti, kad greičiau apsiplunksnuotų?

    2. Kai kurios labai peštukės ir mušasi. Tai gal gi gaidys vištų būriui yra privalu, įvestų tvarką?

    3. Po kiek maždaug laiko jos pradės dėti kiaušinius?

    greiciausiai isigijote tik sustojusias det vistas.siulyciau pasodint jas ant grudu dietos keliems menesiukams.Cia laikrodzio jau nepaskubinsi.Atsisers,apsiplunksnuos,ir prades det.Tada bus galima ir dieta pariebinti,T,y pilnai subalansuot.

    jei isgyvens ,dazniau jos krenta

    Oi, negąsdinkit. :icon-eek: Kiaušinių poreikis yra. :eusa-pray: Šiandien jau 3 kiaušinukus padovanojo. :eusa-clap:

    Jos grūdus tik ir lesa. Šlapio maisto nelabai.

  7. Sveiki, nusipirkom mes dedančias metinukes vištaites. Bet jau kokios apsipešę, tai gaila žiūrėt. Dabar po pervežimo tai nededa visai kiaušinių.

    1. Ką joms duoti, kad greičiau apsiplunksnuotų?

    2. Kai kurios labai peštukės ir mušasi. Tai gal gi gaidys vištų būriui yra privalu, įvestų tvarką?

    3. Po kiek maždaug laiko jos pradės dėti kiaušinius?

  8. Labadiena,

    Sakykit kurios veislės vištos geriausiai deda kiaušinius. Ar tiesa, kad DOMINANT?

    berods iki 306 vnt per metus,pagal hibrido rusi.Dominant ramesnes naturos,ilgesnis produkcijos laikotarpis,lyginant su kitomis rusimis.Pas mane Dominant D192.Esu patenkintas.

    Sveiki,

    O kur jūs jas įsigijote?

    Gal žinot kas augina šios veislės vištas aplink Alytų 100 km spinduliu?

    Aišku ieškom ir patys, bet gal turit daugiau patirties.

  9. Dubysa, o pirmas savaites kaip lesinot? Jų vuiršk. sistema juk l. jautri, turbūt tikrai ne nuo bulvių pradėjot?

    Aš irgi taip juos sšėriau pernai ir užpernai ir panašiai užaugo, tik auginau iki 3 mėn, tai trečią mėn kai kurie pradėjo riebalus kaupti, gal tiems, kuriems nelemta didesniems užaugti, nes gimė mažesni.

    Zodziu,Loreta,auginu broilerius antri metai.Tiek ten tu ziniu...betsiais metais nuostoliu beveik nebuvo.Viso gal 10vnt.uzlinko(susimindziojo patys)Uaginau taip va-pirma men aisku gavo reikiamus savo

    kombikorma.buvau padejus po kekiu sav.ir velenos tai palesiojo ir lyg viduriuot pradejo tai velena skrido per tvora.antra men.gavo daugiau zolytes ir kombikormo nedaviau,o man atvezdavo ivairiu grudu dribsniu.Tai zirniu,kvieciu ,rugiu,mieziu(lygtai)ir tikrai kukuruzu skaldytu.tai juos maisydavau (kukur.maiau beriau)aisku zvyriukas kasdien kibiruka sulesiodavo dideliais kiekiais zoles,kai pritrukdavo tu dribsniu,tai sutinau bulves su miltais kai prasidejo obuoliai irgi negailejau smulkinau.gaudavo cukiniju.agurkus tarkavau,paskuj per puse pjoviau ir meciau.kadangi mano vistukai kaime augo tai gaudavo ir melynu vynuogiu,mes ju nelabai megstam.Va koks meniu auksinis... :lol: bet uz tai kad uzaugo grazuoliukai,storuliukai.ir su riebalinu sluoksniu.didziausias svere-4,7.visi kiti iki 4kg.

    Per kiek mėnesių jie užaugo tokie gražuoliukai?

×
×
  • Create New...