Jump to content

NoName

Nariai
  • Pranešimai

    101
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Alytaus raj.

NoName pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

0

Reputacija

  1. NoName

    Triušių auginimas

    Sveiki, Kur dingo skelbimu sarasas? Noreciau nusipirkti negimininga porele Hyla ar Drugelius...
  2. NoName

    Triušių auginimas

    O kokios grindys pas jus ar kokios edzios gal tiesiog jie jas kur nors ikisa man buvo nesuslauzes bet pasisukes kada edzios sieno prie syto pakabinamos tai megejai budavo isokt ir est nuo virsaus ir isogdami ikisdavo koja tai buvo vienas pasisukes... Del tu paciu mazuju triusiuku, tai gali buti,kad sugeba koja i aki tinklo ikisti, ko paskutinius du metus nebuvo. Ar taip tinklas issinesiojo Nezinau, paklojau ten dabar sieno jiems,kad nekaisiotu koju. Na, bet tai dvieju menesiu, tai tinklas grindu tankiai raiszgytas, nera kur kojos uzkabint. O edzio V formos bendros su soniniu kitu gardu. Nera galimybes ilipti i tas edzias jiems. Taip ir nesuprantu kaip sugebejo slaunikauli nusilauzt... O buvau ja nusiziurejus i pateles motinines jau
  3. NoName

    Triušių auginimas

    Sveiki, Susiduriau su idomia ir tuo paciu nemalonia situacija. Pirma karta man taip per trejus triusininkavimo metus. Gardai tie patys tris metus. Vienzo triusiukams trys savaites. prie mamos dar. Bet jau is dvieju skirtingu vadu skirtinguose vadose sugeba susilaizyti koja atviru luziu. Arba pvz siandien. Virs dvieju menesiu triusiai, kitame garde, o viena sugebejo koja susilauzyti ties slaunimi. Luzis ne atviras, bet pastebejau,kad luzus koja, tai teko atsisveikint su triusiu. Kame reikalas? Gal jiems ko truksta? Kalcio, kokio velnio. Gauna zole, kopustus, grudu, obuoliu, morku ir panasiai.
  4. NoName

    Triušių ligos

    Sveiki, Siandien atejus ryte radau triuse negyva. Liko beveik menesio laiko triusiukai be motinos. Is vakaro viskas su ta triuse buvo gerai. Prapjoviau ja ir pasiziurejau,kas nutiko, tai skrandis trukes Kas cia per velnias?
  5. NoName

    Triušių auginimas

    Pas mane tai dabar pvz tokia situacija, kad kovo gale atvesti triusiukai, bet matau,kad be rugpjucio galo ju nepjausiu. Kombinuotu neduodu. Grudai, zole, sakeles dabar. Auginu,kad papjovus, bent 2 kg skerdienos butu. Kas ten su pusantriniu Bet grudu kiek sueda, o juos perku, tai pigiai atiduoti neapsimoka. Dar kai augini vos ne puse metu. Tada jau su mesinem vistom geriau uzsiimti ir ramu. Bet cia kiekvienam savo. As dideliu kiekiu neauginu. Pardavimui siemet gal 50 ir bus.
  6. NoName

    Triušių auginimas

    Nezinau kaip kokios rinkos kainos net nesidomiu kitaip neparduodu negu 25 uz kg.skambino cia kazkada vienas supirkejas ar kas sako supirkineju tai po kiek gi pasmalsavau nu tai 8lt uz gyvo svorio kg. ir tai tik iki 2 kg kad triusiukas butu IR KAIP KAS NE KEISTA NUMANAU KAD YRA KAS JIEMS TOKIUS PARDUODA PO TIEK Labai keista, kad zmones taip nuvertina mesos kokybe, ideta darba ir isleista vien kiek tam triusiui buna. Na as savo klientu ratui, ne po 25 pardavineju, keliais litais pigiau, bet ir tai buna kartais nuostaba,kad va ten tai po 20 pardavineja arba po 18 Tai ir svarstai zmogus paskui tokiais klausimais.
  7. NoName

    Triušių auginimas

    Sveiki visi , Man cia siandien toks klausimas iskilo del triusienos kainos. Kodel jos tokios skirtingos? Labai jau iskreipta rinka triusienos. Auginu ir mesines vistas, bet tokio iskrypimo cia nesimato, kaip su triusiais. Kainos nuo 18 lt/uz kg AS auginu naturaliai, tai man reikia 4-5 menesiu,kad butu 2 kg skerdienos. Kiek grudu suseri vien. O jei kas kombikorma seria, tai is viso uz tokia kaina turbut neapsimoka?
  8. Sveiki, Mesiniam kalakutams menuo, o mesiniams vistu broileriams du menesiai. Pabandziau vakar kalakutus ileisti pas mesines vistas, tai gaidukai vistu pradejo musti man tuos kalakutus. As juos atgal is ju issinesiau. Ka siulytumete daryti? Pas dedekles is viso bijau leisti, nes anos is prigimties tokios agresyvesnes. Plius gaidys rimtas pas mus labai.
  9. NoName

    Triušių auginimas

    4-6 vados per metus būtų normaliai mano supratimu. Viskas aisku Didelis dekui
  10. NoName

    Triušių auginimas

    O tai kurioj čia vietoj išvis jų kažkokia veikla ??? Jeigu patins nieko neveikė, o patelė nevedė triušiukų tai normalu, kad abu nuo tokių pašarų gulėdami apaugo riebalais. Patele buvo bandyta su normaliai darbingais patinais leisti. Bet kai trecia karta neatsivede nieko, tai dingo kantrybe. O patinas suleistas su skirtingom patelem nieko doro nenuveike irgi. Kiek per metus siulytumete tada vadu tureti? Nes pradedam kergima nuo vasario ir baigiam geguze. Tai realiai kokie du kartai tik gaunasi. Turbut per mazai...
  11. NoName

    Triušių auginimas

    Sveiki, Man toks klausimas iskilo. Ka mes blogai darome,kad musu triusiai taip apauga riebalais? Nekalbu apie jaunima. Turejom siemet papjauti patina su patele, nes patele niekaip vaiku neatvede tris kartus suleista, o patinas niekaip vaiku mergom nepadarydavo. papjovus paaiskejo,kad patinas be proto apauges riebalais visas. O pateles gimda irgi riebalais apaugus. Dar taip nemacius. Seriame sienu, zole, sakniavaisiais, salta ziema gauna ciut sutintu bulviu, grudai. Gal per mazai veiklos jiems duodame? Nes per metus tik dvi vadas pateles atsiveda? Ziemai jaunimo nepasiliekam, nes ziema sunkiau jie auga kazkaip.
  12. NoName

    Triušių auginimas

    Ziurint kas ten toms akytems as tai va net nesenai buvo taip kad viena akyte uzmergta vis buvo maziuku tokia matosi kaip tarsi sulipus tai paemiau ir praskeciau akies vokus na ir paziurejau kad dabar kaip ir ok jam... maniskiam 45dienu tas pats jau antra ryta randu sulipusia aki,tai praskeciu ,bet kodel ji sulimpa nors neasaroja,gal pulinukai kokie pas mane buvo vienas toks triusiukas pernai, tai praskieciau ta aki, siltu vandeniu sudrekinau vatos didekli, nuvalau ta aki ir uz akies voko ispaudziau ciut tetraciklino tepalo. Labai padejo. Nes kazkokia irgi uzpuliavus ta akyte buvo. Na ir nieko, isaugo rimtas patinas Man dabar klausimas iskilo. Laikas jau man butu pasiskiepyti savo pateles su patinais, menesio gale kergimas bus. Kur ieskoti man tos vakcinos? Pirma karta skiepinsiu, pries tai du metus gerai buvo ir neskiepyti, bet kazkaip su amzium jau ir baime del sveikatos triusiu savo atejo. Turiu du patinus ir 4 pateles-kukliai kaip sakant Kiek svirkstu reikia? Su vienu svirkstu kiek galima ju paskiepinti? Ir po oda reikia leisti ar i raumeni? I spranda ar i dupce? Ar jokio skirtumo? Dekui uz kantrybe atsakant
  13. NoName

    Triušių auginimas

    Va va, kartais buna,akd nei vaistai jau nepadeda. O jei dar triusis maziukas, kiek gi ten jo yra. Tai greit liga pasiglemzia. Kol kas nusprendziau,kad su veisliniais daugiau neuzsiimsiu. Regis misrunai ne tokie lepus. Tik pavasari veisline banda reiks suskiepyti del sventos ramybes.
  14. NoName

    Triušių auginimas

    Esu moteris Buvo jau pas mane atvejis,kad nusitriede triusiukas toks vienas, net prie mamos budamas. Tada jeu nei antibiotikai nepadejo. Pora savaiciu taip vargo,kol pagaiso. Gaila stebeti gyvulio kancias. Skaiciau daug uzsienio straipsniu ir patys cia diskutavot,kad anksti atjunkius nuo motinos gali prasideti bedos su zanynu, nes negauna anikuniu su pienu. Nesinorejo 9 maziuku prarasti. Ir tai kai 9, tai tokie smulkuciai ir mazuliukai visai buvo. Dabar auga kaip ant mieliu. 3 tfu. trisulfanas nera ten kazkoks gi geris, ta zinau. Bet auginu ir mesines vistas, buvo cia viena partija suviduriavus, net kraujais vare, tai tik tuo paciu trisulfanu ir atkociojau juos. Nuostoliu ukelyje savo tikrai nenoriu. Vien vaivorykstem ir vienaragiais gyvas gi nebus, jei susirgs. Gerai cia parase,kad jei jie kalbetu moketu, butu viskas paprasciau... pasakytu,kad skauda pilvuka ar ka kita, tai nereiktu cia speliot ir is menulio faziu nuspet rytoju... Dekui uz tai,kad esate
  15. NoName

    Triušių auginimas

    Mnao atveju jis buvo duotas tokiems maziukams,kad neprisikabintu kokia zarnyno liga, nes anksti liko be pieno. Triju savaiciu. Paprastai laikau prie motinos iki 6 savaiciu. Savaite laiko pagirdziau, dabar jau nebegauna. Viskas gerai lyg.
×
×
  • Create New...