Jump to content

ramgint

Nariai
  • Pranešimai

    11
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Apie ramgint

  • Gimtadienis 07/12/1989

Miestas

  • Miestas
    Plunge

ramgint pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. ramgint

    mastitas

    Sakau AČIŪ patarusiems mano bėdoje. Išbrokavom savo daktarą. Kitas vet. gydytojas, pats ištyręs karvėms somatus, nustatė, kad JŲ NĖRA!!! Išvada tokia, kad joms trūksta vitaminų, dėl to sumažėjęs atsparumas visokiems virusams iš oro. Dėl to šokinėjo somatai, vadinasi jų buvo nepastoviai, o tiek pieno išpyliau kiaulėm. Įkrėtėt proto, vyrai:) Taigi, Gintareta, pirmiausia manau, kad karvėms neturėtų trūkti maisto medžiagų. Man pasiūlė "AntisomaPlus", kuris skirtas karvių tešmens atsparumui infekcijai didinti bei somatinių ląstelių skaičiui piene mažinti; imuninei sistemai stiprinti ir produktyvumui didinti; vaisingumui gerinti; nagoms stiprinti. Beje, pas mus taip pat šiek tieko krešulių yra. Tikiuosi naudojant šiuos vitaminus, laikantis griežtesnės higienos, viskas bus gerai Nu kaip gerai, kai viskas gerai
  2. ramgint

    mastitas

    Paklauskit daktaro (jei ženotas) ar jo žmonai, kai maitino vaikus, irgi iškart krūtinę skaudėti pradėdavo blogą sumuštinį suvalgius?? Ir jei kalbėti apie karves tegul paaiškina mechanizmą, kokiu būdu nesutrikus virškinimui (gyvuliui neviduriuojant, neatsisakant pašarų) atsiranda poveikis pieno liaukai?? Kokiu būdu tų "netinkamų" pašarų poveikis nepaveikia net keturių karvės skrandžių, bet paveikia tešmenį???? Geras komentaras! Ačiū!
  3. ramgint

    mastitas

    Tai ir manau, kad higieną griežtinsiu, jau tai darau. Bet ar įmanoma somatus mažinti be antibiotikų? Dar negydytos karvės pieną traukia nelabai daug, bet normos jau bus viršytos.
  4. ramgint

    mastitas

    Mano daktaras pasakė, kad somatai padidėja tik dėl netinkamų pašarų. Šiandien mus išvadino kosmonautais, pasakė, kad nieko nesuprantam ir kad geriau užsiimtumėm kita veikla...
  5. ramgint

    mastitas

    Ačiū už mintis, privertėt susimąstyti. Viską, ką minėjau, atlikome stengdamiesi pašalinti bet kokias galimas padidėjusių somatų priežastis, bet apie higieną nei daktaras užsiminė, nei pati pagalvojau. Naudoju "putokšlį" prieš melžimą ir mirkalą su jodu iš novadan po melžimo. Tai galimas variantas, kad su ta pačia bonkute mirkant visų karvių spenius, persinešė užkratas? Kai pradėjau naudoti šiuos mirkalus, buvo pasakyta, kad per juos ligos neplinta. O kaip kitaip tada juos naudoti... Kitas dalykas - šluostės. Prisikarpiau iš nereikalingų audinių ir sklabiu 40 laipsnių temp. Įtariu, kad per maža KAZE, kanopas tvarkėm nes buvo netvarkingos, galimai karvei skaudėjo, magnetą leidom, nes galimas svetimkūnis duoda somatus (anot mano daktaro). Reiškia pas mus visi daktarai nusenę arba nesistengia tobulintis, nes man db atrodo, kad pirmiausia higieną ir reikėjo sutvarkyt. Fascioliozę įtariau dėl to, kad vienu metu karvės ganėsi prie miško, kur buvo tokia bala, iš kurios karvės galėjo gerti vandenį. Dėl svetimkūnio - tai jei jis būtų, leidom magnetą. Gal galit papasakot apie išmatų tyrimus, kam jie reikalingi? Kas dėl melžiklių gumų? Antibiotikus leidom ir į spenį ir į raumenis. Vienai karvei - genta100, kitai - sulphix, kas turėtų būti prie jų?
  6. ramgint

    mastitas

    Sveiki, turiu problemą, kuri verčia galvoti apie karvių panaikinimą... Somatai.. Dėl šios problemos esu pardavusi 2 karves. Dabar turiu 3 karves. Vieną gydėm su daktaru kokias 2 savaites. Suleidom magnetą į skrandį, tris kartus leidom antibijotikus, tvarkėm kanopas. Sirgo vienas spenys. Tai dabar galiu sakyt, kad pasveiko, nes kiekvieną kart patikrinus su "mastestu" pieną traukia vis mažiau ir dabar tik vos vos. Netikėtai, tas pats pasireiškė antrai karvei su vienu speniu. Sudaviau nuo plaštakių kepenyse, tvarkėm kanopas, suleidom magnetą, prileidom antibiotikų, dar dieną leisiu vaistus į spenį, taigi, nežinau, kaip vyksta gijimas. Šiandien patikrinus trečiąją karvę - beveik visi speniai somatiniai. Svyra rankos.... Karvės visą vasarą negauna miltų, tik žolė ir vanduo, šiuo metu ganosi ant grynų dobilų. Gal melžimo aparatai kalti? Slėgis nustatytas -0,47. Gal mes nežinom, kaip juos reguliuoti.. Gal dar ką ne taip darom..
  7. Nu jo, EKOTomass, galima sakyt, kad veltinis Vargšės avys..
  8. Kad kirptu, turiu masina vos ne abiem rankom stumti. Manau, kad tos avys per ilgai nepriziuretos buvo. O gal nauji peiliukai padetu? Jeigu dabartiniam jau kokie 7 metai..
  9. Peiliukai pagalasti, o isvalomi kas puse avies. Bet kirpimas vistiek sunkus.
  10. Sveiki, gal kas kas galite pasiulyti peiliukus tankiai, susivelusiai vilnai. Apsiemiau 50 aviu nukirpti, pasirodo, kad ten sufolku veisles. sake pries metus kirptos, bet siaubingai susivelusi ir riebaluota vilna. kirpau su SUPER-PROFI 3000 masinele ir LI A5 peiliukais. Ši komplektacija pirkta 2005 metais. Peiliukai pagaląsti (ar kokybiškai, negaliu pasakyti). Taigi, per diena įveikiau 10 avių. Mašinėlę reikėjo tiesiog stumti. Bijau ją išvis sugadinti. Gal pasiūlysite ką daryti? Ar nauji peiliukai padėtų, o gal nauja mašina?
  11. Sveiki, Papasakokite, kaip sekesi, ar pasrivezet tas telycaites? Idomu suzinoti.
×
×
  • Create New...