Jump to content

armeda

Nariai
  • Pranešimai

    10
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Jonava

armeda pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. Va tik vienas klausimas kyla- nuo kada oficialiai zeme mano skaitosi? Ar nuo tada kai gavau nuosavybes atstatymo dokumentus su irasu kas savininkai - ar nuo tada kai sutvarkyti visi popieriai oficialiai registru centre - nes tai uztruko gana ilgokai, nes teko zeme registruoti visu paveldetoju vardu (kurie mire) - seka, ir tik galiausiai ant saves.
  2. Na apie zeme as tirkai nepasakysiu nieko - zinau kad ji ivertinta 52 balais - o kad prie durpes - cia jau jo zodziai - ne mano.
  3. As nesakau, kad mazai - jo siuloma kaina 130 uz HA - cia juokinga man atrodo. Sklypas normalus - ukininko teigimu - zeme siek tiek prie durpes. Gal norite paprotinti - kaip ji atvesti i prota? Nelabai sugalvoju - kokias jam salygas sustayti... Jau matau vaizda - kaip ruosiu trasas net pralinksminot
  4. As tos zemes nenusipirkau - o ja grazino valstybe nes ji buvo mano senelio. Nuosavybe atstatyta buvo jau 2011metu gale. Ukininkui tos zemes valstybe jau 2012 metams nebenuomavo - taigi jis zinojo, kad ji turi naujus savininkus. Ir dar jis skambinosi mamai mano ir klause ar mes ja nuomosimes - o paskui dingi lyg i vandeni... ir zinoma tvarkesi ta zeme toliau - neklauses niekieno pritarimo ir leidimo. As manau civilizuoti zmones - jeigu jie planuoja toliau ten kazka seti - turetu pagalvoti apie tai kad as galiu pareiksti pretenzijas. Kas liecia nuoma - kalbejausi su vienu agronomu - sake turetu buti 250-350lt. Jo pradine kaina buvo 130lt. Nezinau kaip Jums - bet dabar per kelias dienas kai pasigilinau- toli razu kaina turetu buti ne tokia kokia jis siulo. (suprantu - kiekvieno pirstai i save riesti)
  5. Būtent, kad nebuvo jokių kalbų apie tai visiškai - tik kai pradėjau judinti šį reikalą jis tada pradėjo kalbėti, kad noriu nuomotis - dar prieš tai primelavęs, kad ten nieko nėra apsėta ( kažkodėl jis buvo šventai įsitikinęs,kad nežinau net kur ta žemė mano yra) - nors patys buvom ir matėm, kad ji apsėta - tada įjungęs kvailį prisipažino, kad apsėjo. Nesidaro juk šitaip - aš tikrai nenoriu skriausti nei jo - tuo labiau savęs. Todėl ir atėjau čia - pas Jus - nusimanančius žmones. Taip prisipažinsiu - šituose reikaluose nenusimanau - niekada nesusidūrus o klausimų turiu tikrai nemažai, o kai pradedi skaityti ir žiūrėti kokie mokesčiai ateityje laukia - tikrai nesinori dar ir iš savo kišenės mokėti - kai Ponas Ūkininkas iš to pelnosi duoną sau ir dar tave bando palikti durniaus vietoje - tada pykit nepykit - bet galite mane apmėtyti pomidorais - bet netikiu, kad ir Jūs tyletumėte.
  6. nuostolius apmokes kitas ukininkas kuris dabar tarkim issinuomouja ta zeme, apmokes uz zemes dirbima ir sejos, seklos investavima. aplamai idomi istorija, kazkas kazka daro, noriu pinigu, bet ner is ko pareikalaut Man jinai irgi labai idomi - o dar kaip pradeda isdurineti tai visai idomu pasidaro. Taip gaunasi kad jis naudojasi ja sekmingai, - o as mokescius uz ja mokesiu...
  7. Na kodel Jus is karto taip? Kaip ir kiekvieno lietuvio - mano nagai i save riesti - kaip ir bet kurio turbut is cia esancio Jus ziuretumete naudos sau - as taip pat noriu naudos sau. Valstybe baigia ir taip paskutines kelnes nuimti
  8. Del nuostoliu padengimo nelabai suprantu kodel as tureciau jam juos dengti - jis apsodino mano zeme to net neatsiklauses - atejau ir pasodinau - nes man taip patinka? Jei lystu i Jusu turta Jus turbut irgi nenoretumet nieko girdeti apie nuostoliu dengima-juk Jus nepraset kad lystu ne i savo darza... Del kainos - kazkodel taip ir galvojau kad nesakys niekas :D Tada bent jau paprotinkit - del mokesciu - jei isnuomoju jam zeme - man tuo tu gautu pajamu uz nuoma valstybei jokie mokesciai neprisideda?
  9. Laba diena, Labai atsiprasau, kad isibraunu i Jusu maza valstybe Noreciau paklausti kokios yra sustatomos salygos nuomojantis zeme. turiu 7Ha zemes - kuria nuomuodavosi ukininkas is valstybes nuo 1992m, bet nuo praeitu metu vasaros ji oficialiai mano. Zemes sklypas vienas - ivertintas 52 balais ( Kulvos seniunijoje, Jonavos raj. ) Kokios kaina galetu buti uz nuoma? Dabar ukininkas nori ja is manes nuomotis - kiek supratau is diskusiju geriau darytis ne nuomos - o panaudos sutarti - norint isvengti mokesciu. ( kiek suprantu jei darysiu nuomos sutarti turesiu sumoketi valstybei 20%) Dar vienas niuansas - jei manes netenkina jo siuloma kaina ( yra kas siulo didesne) bet ten jau yra apseta zeme to ukininko, ka daryti tokiu atveju? Busiu labai dekinga uz atsakyma.
×
×
  • Create New...