Jump to content

Mohikanas

Nariai
  • Pranešimai

    35
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Mohikanas paskelbtas turinys

  1. Mohikanas

    Lazdynai

    Sveiki sulaukę pavasario, riešutukų mėgėjai. Vakar nuvykau apžiūrėti savo lazdynėlių. Nudžiugino tai, kad visos apsaugos nuo kiškių ir stirnų kol kas veikia. Kas dėl pėlių dar neaišku, bet, tikiuosi, kad viskas gerai, nes vizualiai urvelių neaptikau. Kita gera žinia, kad žydi tikrai gausiai (po keletą žiedelių ant šakelės). Tik va žirginų truputį mažoka, bet gal viskas bus gerai. Na o kalbant apie genėjimą, tai genėti galima ir vasarą ir bet kuriuo metu. Pasidalinkit savo įspūdžiais. Visiems geros kloties.
  2. Aš pats esu iš Utenos, saviškį pirkau Gringrase, o yra tekę apžiūrėti auto aikštelėje-iškart pabėgau šalin. Bet, kai ten išsipardavė, daugiau nemačiau, kad prekiautų.
  3. Mohikanas

    Lazdynai

    Stirnos ne graužia lazdynus, o nutrina ragais. Ir nutrina net plikai. Kiškiai jaunus lazdynus tikrai mėgsta, tik tiek, kad nenugraužia plikai. Tačiau žala tikrai nemenka būna. Visa tai teigiu iš savo karčios patirties. Kas dėl pelių, tai skaičiau, kad rudenį reikia nepalikti nenupjautos žolės.
  4. Prieš priimant sprendimą dėl jo įvertink išlaidas frezai(jei tas aktualu), plius pajungimas. O šiaip atrodo neblogai.
  5. Mohikanas

    Lazdynai

    Gal kas galite įmesti nuorodą į Matelio koordinates. Ačiū
  6. Na pirmas variantas aiškus. O antras yra grynai bendras reklaminis. Ne ką ir suprasi. Kas dėl frezos pločio, tai jeigu čia jo originali, tai ir patemps, nes traktorius apynaujis. Pirmiausia iškelk sau klausimą: ko nori iš traktoriaus, T.y. ką su juo veiksi. O visumoje tai galingesnis yra pranašesnis. Aš pats antri metai turiu 18 AG HINOMOTO, pirkau Gringrase. Sėkmės apsisprendžiant.
  7. Mohikanas

    Lazdynai

    Sveii lazdynų mėgėjai. Prieš trejetą metų pasisodinau vienuolika lazdynų, įvairiausių veislių. Prigijo ir augo gana gerai(sodinau gegužės mėn.). Bet po prasidėjo problemos: kaimynų karvės, stirnos, kiškiai. Nuo karvių ir stirnų aptvėriau medine tvora, o kiškiai atėjo kitą rudenį. Rezultatas-trys lazdynai prarasti. Beto šiemet stirna buvo ir tvorą įveikusi, teko tankinti. Kadangi šiemet pradėjau dauginti atlankomis, tai nuo kiškių irgi aplink kiekvieną su tinklu aptveriau. Prie progos įmesiu foto kaip mano barikados atrodo. Na bet, nepaisant visko, šiemet surinkau apie porą kg. riešutukų. Skanumėlis. Kitais metais tikiuosi persodinti pirmą atlanką į pastovią vietą, nes jau atskyriau nuo motininio. O iki kito rudens tikiuosi tureti dar šešetą atlankų. Taigi pirkti jau nereikės. Jei gerai peržiemos, ir šalnos nenukąs, manau, ir derlius jau bus geresnis, nes žirginėlių turi pakankamai kiekvienas. Tai tokia mano patirtis.
  8. Traktorius HINOMOTO 1804. Bandžiau ir į kitą pusę-nieko. O sulaužyti galima greitai. Gal naudoti kitą purškalą, dabar bandau su RX1.
  9. Sveiki, gal kas žinote kaip atsukti hidraulio nuleidimą, esantį po sėdyne. Kai pirkau mechanikai pasakė, kad papurkši ir atsisuks. Deja, taip nėra, o per jėgą baisu sulaužyti.
  10. Mohikanas

    Lazdynai

    Ne čia kiškiai darbuojasi. Nukanda virš pusės metro aukštyje ūglius, be to palieka ir savo vizitinę. Kitą rudenį užmesiu el. piemenį.
  11. Mohikanas

    Lazdynai

    Galvojau, kad tik stirnos mėgsta ragus kasytis į lazdynus, bet, pasirodo dar ir zuikiai juos mėgsta. Vieno lazdyno ūglius vos ne metro aukštyje nukandžiojo. Kas keisčiausia, pernai beveik nelietė, o šiemet vos ne kiekvieną pakramsnojo, nors ir balinti buvo. Štai tokia karti patirtis.
  12. Mohikanas

    Lazdynai

    Jei tai medžiai, reikėtų leisti keletą ūglių, kuriuos po to lenki prie žemės, darai įpjovą, apipili žemėmis, tai yra dauginimas atlankomis. Apie tai yra rašoma internete.
  13. Mohikanas

    Lazdynai

    O tai gera žinia. Šią vasarą nuo karvių nenukentėjau, bet užtat stirna velniavos pridirbo, ragus pasikasė. Rezultatas-du prarasti lazdynai . Vienas iš jų taip gražiai riešutų turėjo. Bet, nepaisant to, kad ir nediduką, bet turėjau derlių . O tie, kur nuo karvių nukentėjo, per vasarą atsigavo. Jau pradėjau atlankas lenkti.
  14. Mohikanas

    Lazdynai

    Na ne koks tas formavimas, faktiškai metai atgal. Bet ką padarysi, gyvulys gi nesupranta, kad daro negerai. O dėl pasiūlymo dėkui.
  15. Mohikanas

    Lazdynai

    Na štai ir mano medelynas papilnėjo, 27 d. pasodinau du graikinius, vieną ankstyvąjį ir Cosford. Dabar turiu šias veisles: "Cosford", "Katalonskij", "Halle", "Barcelona", Ankstyvas(tai ne veislės pavadinimas) ir graikiniai. Viso penkiolika medelių. Vienas trūkumas, kad rudenį į juos buvo karvių banda užsukusi, tai kai kurių viršūnės nukentėjo, kas, manau, atitolins derliaus gavimą. Kaip jūsų augintiniai peržiemojo ar gerai žydėjo, pasidalinkit įspūdžiais. Dabar ieškosiu kitų veislių, bet arti nėra daug turinčių. Gal kas turit duomenų nepertoliausia nuo Utenos. Įmeskit kontaktus.
  16. Mohikanas

    Lazdynai

    Oi dovanok, pražiopsojau tavo sarašą. Kur gavai Jablokovą?
  17. Mohikanas

    Lazdynai

    O kokias veisles pagrinde sodini? Ar turi "pamiati Jablokova"? Skaičiau, kad tai viena geriausių veislių, bet Vrublevskiai jų neturi. Aš šį šeštadienį sodinsiu keturis lazdynus ir pora graikinių. O šiaip visi pernai sodinti sėkmingai peržiemojo, dabar žydi, tiesa ne visi turi purkų, bet aš kažko ir nesitikiu, tegu auga ir stiprėja. O kokioje dirvoje sodinai, matau sklypas gana lygus, pas mane kalvotas.
  18. Mohikanas

    Aktinidijos

    Na aš ir nesitikiu, kad kas ims ir viską tiesiai išklos. Tiesiog idomu ar kas yra tai pasiekęs. Kelius realizacijai, be abejo, tektų surasti pačiam. Bet, kai žinai, kad kažkam pavyko, didesnis stimulas bandyti pačiam. Tik tiek.
  19. Mohikanas

    Aktinidijos

    o kaip su jų realizacija, t.y. supirkimu, gal kas esate užauginę ir realizavę didelius kiekius?
  20. Mohikanas

    Aktinidijos

    o ką iš jų galima gaminti?
  21. Mohikanas

    Lazdynai

    Na didelių plotų aš neturiu, o lazdynus sodinu iš dalies dėl to, kad žemė nėra naši ir sklypas 1 ha, kažkuo labai neįsibėgėsi.
  22. Mohikanas

    Aktinidijos

    Aš jas auginu apie 20 metų. Šis augalas kilęs iš Tolimųjų Rytų (Rusijos) ir yra labai nereiklus. Uogos panašios į nedidelius kiviukus, turi l.daug vitamino C, suvalgius didesnį kiekį gali atlaisvinti vidurius. Puikiai auga pavėsyje, skanios būna tik minkštos uogos t.y. kai pradeda kristi. Arba reikia palaikyti nuskintas keletą dienų. Sunoksta ne vienu metu, uogomis galima mėgautis beveik 2 mėnesius (07.vid-09.vid), tačiau sunokusios visai netransportabilios, matyt dėl to, masiškai neauginamos. Iš jų daromos skanios uogienės ir kompotai. Yra išvesta ne viena rūšis. Sodinti reikėtų 2-4 daigus, nes augalai kryžmadulkiai. Kokią žemę mėgsta aktinidijos. Ar prasminga auginti norint iš to užsidirbti?
  23. Sveiki, paskaičiau internete apie aktinidijų uogas, gana įdomus augalas. Gal kas jau auginate šiuos krūmus ir ragaujate jų uogas. Būtų įdomu išgirsti nuomones.
  24. Mohikanas

    Lazdynai

    Tai taip suprantu, kad pats sodini dėl veislių įvairovės, ar jau turi didelio ploto riešutyną. Būtų įdomu pasisemti pas tamstą patirties.
×
×
  • Create New...