Jump to content

andrewg

Nariai
  • Pranešimai

    15
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Kaunas

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

andrewg pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. Šiai dienai problemų su pridavimu nebus. Problemų gali kilti projektavime ir po to pastato eksploatavime. Tokiam objektui užtektų 2 gręžinių. Gręžinio kainą pasakys geologai. Aš orientacijai priimu ~300€ už gręžinį. Žinoma, jei ši informacija dar aktuali.
  2. Minimalus nuolydis pagal stogo dangą. Jei skarda - 7 laipsniai. Paprasčiau įrengti vienšlaitį.
  3. Tokiam pastatui reikalingas statybos leidimas ir projektas. Bet tema ne apie tai
  4. Ir dar vienas punktas dėl nesudėtingos kategorijos. Pastatas bus nesudėtingos kategorijos, jei tarp atraminių konstrukcijų bus ne daugiau kaip 6 m.
  5. Jūs esate teisus. Patikslinu, kad kaimas skaitosi iki 3000 gyventojų turinti vietovė.
  6. Drįsčiau prieštarauti. Nuoroda
  7. Pasidomėk reikalais statant pastatą virš 12,0m pločio ir praeis ūpas statyboms. ypač iš dėvėtų konstrukcijų. Statinys pateks į ypatingų statinių kategoriją. Konstrukcijoms bus privaloma daryti ekspertizę, kurios esmė konstrukcijų ekspertizės aktas, kad jos tinkamos tolimesnei statybai. Pastatas turės atitikti visus dabartinius reikalavimus keliamus tos paskirties pastatui. Reikės atlikti projekto ekspertizes ir taip toliau ir taip toliau...Negana to pries tai reikia issiaiskinti ar tokio dydzio ferma išvis galima statyti sklype.
  8. Prieš einant pas architektą rekomenduoju pasiimti sklypo nuosavybės dokumentus, sklypo plano kopiją su ranka užbrėžta priestato vieta. Malonumas padėti
  9. Kadangi, Jūsų statybos leidimas skirtas statiniui, kurio plotis 11,9 m, tačiau norite statyti 21,0 m pločio statinį,jūsų statinys nukrypsta nuo esminių statinio projekto sprendinių (pastato plotis). Tokiu atveju, Jums reikia gauti naują statybos leidimą norminių dokumentų nustatyta tvarka. Gavus naują leidimą senas leidimas taps nebegaliojančiu.
  10. Pradėkim nuo to, kuriai statinių kategorijai priskiriamas pastatas? Pastatas patenka į nesudėtingų statinių kategoriją, kuri skirstoma į dvi grupes. Jeigu pastato plotas iki 50 m², o maks. aukštis - 5 m, pastatas yra I grupės. Jeigu pastato plotas 50-80 m², aukštis - 5-8,5 m, pastatas yra II grupės. Jeigu pastate atstumas tarp kolonų (atraminių konstrukcijų) yra daugiau nei 6 m, bet mažiau nei 12, pastatas patenka į neypatingų statinių kategoriją. Statant: - I grupės nesudėtingą statinį - kultūros paveldo objekto teritorijoje, kultūros paveldo vietovėje; - II grupės nesudėtingą statinį - mieste (daugiau kaip 3000 gyventojų turinčios gyvenamosios vietovės), konservacinio prioriteto ar kompleksinėje saugomoje teritorijoje ir jų apsaugos zonose, paviršinių vandens telkinių apsaugos zonose, kultūros paveldo objekto teritorijoje, kultūros paveldo vietovėje, kultūros paveldo objekto ar kultūros paveldo vietovės apsaugos zonoje; - I ir II grupės nesudėtingą statinį valstybinėje žemėje, privalomas rašytinis pritarimas supaprastintam statybos projektui. Ir visgi, jeigu Jūsų statomas pastatas nepatenka į aukščiau išvardintus kriterijus Jums kaip statybą leidžiančius dokumentus, privaloma turėti: a) žemės sklypo bendraturčių - jei žemės sklypas nuosavybės teise priklauso dviem (keliems) bendraturčiams; besiribojančių žemės sklypų (teritorijų) savininkų ar valdytojų – kai statinį numatoma statyti arčiau kaip 3 m atstumu nuo sklypo ribos, tačiau ne arčiau kaip 1 m (skaičiuojant atstumą horizontalioje plokštumoje nuo labiausiai išsikišusių konstrukcijų), arba kai pastato ar stogą turinčio inžinerinio statinio paaukštėjimo kampas didesnis kaip 45°. Šį kampą sudaro 2 statmenos sklypų ribai linijos, prasidedančios bet kuriame žemės sklypų ribos žemės paviršiaus taške, kurių viena yra horizontali, o kita nubrėžta iki pastato ar inžinerinio statinio konstrukcijų aukščiausios dalies. c) žemės sklypo savininko ar valdytojo - kai statinį numatoma statyti ar rekonstruoti ne statytojui priklausančiame ar valdomame žemės sklype. Ir visgi, kiekvieno statybos atvejai skirtingi Jei kils klausimų - klauskite, pasistengsiu atsakyti. Sėkmės statybose.
  11. Teoriškai beveik visiems statiniams reikalingas statybą leidžiantis dokumentas, neatsižvelgiant į tai ar tai nauja statyba ar tai rekonstrukcija ar tai kapitalinis remontas ar paprastasis remontas...
  12. Nesudėtingas statinys – paprastų konstrukcijų pastatas, kurio didžiausias aukštis 8,5 m, kurio visų aukštų, antstatų, pastogės patalpų ir naudojimo paskirtimi susietų priestatų plotų suma yra ne didesnė kaip 80 kvadratinių metrų ir kurio rūsys (pusrūsis) yra ne didesnis kaip vieno aukšto; paprastų konstrukcijų inžinerinis statinys. Pastato ir inžinerinio statinio paprastų konstrukcijų požymius ir techninius parametrus nustato normatyviniai statybos techniniai dokumentai (Statybos įstatymas aktuali redakcija 2 straipsnio 6 punktas). Detaliau, kas yra nesudėtingas statinys pateikta STR 1.01.07:2010 „Nesudėtingi statiniai“ priede (aktuali redakcija). Neyptaingas statinys - statinys, nepriskiriamas ypatingiems ir nesudėtingiems statiniams (Statybos įstatymas aktuali redakcija 2 straipsnio 94 punktas). Ar tai rekonstrukcija ar tai nauja statyba aprašyta STR 1.01.08:2002 „Statinio statybos rūšys“ aktuali redakcija. Kokio tipo projektas rengiamas esant skirtingoms statinių kategorijoms aprašyta Statybos įstatymas aktuali redakcija 20 straipsnio 1 punkte. Jei kils klausimų, klauskite. Pasistengsiu atsakyti.
  13. Jūsų klausimą supratau taip: I var. Prie esamo tvarto ruošiatės statyti priestatą su stogu. Jungtis su priestatu būtų per iškirstą angą esamoje tvarto sienoje. Įtariu, kad tvarto ir priestato bendras plotas bus daugiau nei 80 m², todėl visas pastatas taps neypatingu statiniu. Tokio tipo statiniams reikalingas projektas ir statybą leidžiantis dokumentas. II var. naujas priestatas turės atskirą įėjimą ir nebus jungties su esamu tvartu per jungiamąją sieną arba bus jungtis su tvarto sienoje esama anga, tuomet galima traktuoti kaip nesudėtingą II grupės statinį, kuriam reikalingas supaprastintas statybos projektas ir statybą leidžiantis dokumentas. Galima kreiptis į miesto ar rajono savivaldybės architektą jis suteiktų konsultacijos arba į projektuotojus.
×
×
  • Create New...