Jump to content

Neris

Nariai
  • Pranešimai

    14
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Vilniaus raj.

Neris pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. Neris

    Triušių auginimas

    Dėkui. Svarbu, kad tik augtų ir maitintųsi.
  2. Neris

    Triušių auginimas

    Pabandyk su ramunėlių arbata akis praplauti, mum tai padėdavo. Dėkui, bandysiu ryt darbuotis.
  3. Neris

    Triušių auginimas

    Sveiki. Vienos triušės antravadės vienas triušiukas su viena neprasimerkusia akyte jam jau 37 dienos, o ji taip ir neprasimerkė. Kitos triušės trečiavadės, šiandien apžiūrėjome, kad pas kelis irgi yra neprasimerkusių akyčių po vieną, o pas kitą triušiuką, net abi akytės dar neatako Šių triušiukų amžius 18 dienų. Kažkodėl visi "ant" žiemos tokie invalidukai gimė, vasara, rudenį buvo viskas gerai. Neįsivaizduoju ką daryt ar bandyt praplėšt akytę, bent jau tam kuris visai aklas, ar dar laukt.. šiaip tai tie mažiausi tokie storuliai. O ir kitas 37 dienų po kol kas neatsilieka nuo kitų triušiukų.
  4. Neris

    seryklos triusiams

    Į mėn. kartą aš pravalau bonkutes su šrateliu: paimu iešmelį medinį ir šiek tiek vatos. Vatą įmetu į buteliuką ( bet nedaug, kad vėliau išvalius ją galima būtų ištraukti) ir pavalau su tuo iešmeliu aplink butelį. Gal kokias 3 min. užima procedūra. Aišku kas laiko pramoniu būdu nemanau, kad terliotųsi su tokiu valymu, bet tada jie įrengia visą girdymo sistemą. Turime ir tokių girdyklų, kur atsidaro iš viršaus, nors buvo akcentuota, kad jose vanduo nepažaliuoja, bet tai netiesa. Jis pažaliuoja, bet gal ne taip greitai. Ir pritvirtinimas jų nelabai man patiko, nes pas mus tinklas ant durų gana tankus, tai neatsukus nipelio nuo indo neįmanoma perkišti per tinklą. Tada teko tinklą kirpti, arba kaskart atsukinėti ( norint praplauti, ar dezinfekuojant), kas manau labai greitai plastmasė išsidėvės ją vis iš naujo prisukant.
  5. Neris

    Triušių auginimas

    Ledo ir mes buvom užsišaldę, kai visas vanduo užšąlo. Bet turėjo pas mus triušė vestis, o kaip tyčia šaltukas užėjo, tai bijojom, kad vandens pritrūks per šalčius. Bet atsivedė, kaip tik per atšilimą lapkričio 02 d.
  6. Neris

    Triušių auginimas

    Ledo ir mes buvom užsišaldę, kai visas vanduo užšąlo. Bet turėjo pas mus triušė vestis, o kaip tyčia šaltukas užėjo, tai bijojom, kad vandens pritrūks per šalčius. Bet atsivedė, kaip tik per atšilimą lapkričio 02 d.
  7. Neris

    Triušių auginimas

    Pas mus paskutinis vedimas buvo 4 triušiukai, bet visi tokie stori ir dideli. O kai turėjome 10 vadoje, tai keli buvo didesni, o kiti vistiek atsiliko svoriu ir per 3 mėn. auginimo skirtumas istiek išliko apie 400 gr.
  8. Neris

    Triušių auginimas

    kai patalpoj ~ -3 laipsniai, automatineje sistemoje naudoju 2 budus: 1. idedu siek tiek druskos - 1 saukstelis per 2 dienas i automatiskai pastoviai prisipldancia 10L talpa 2. I talpa idedu labai ekonomiska sildykle (5W), kuri neleidzia uzsalti vandeniui aplink save. kadangi vanduo eina ~ 50-60 triusiuku vamzdeliais, susalti nespeja. http://smulkusukis.lt/sildykles/vandens_sildykle Ziema, kai lauke -25 laipsniai patalpoj buna -10 ir uzsalus automatikai, naudoju atskiras girdyklas 1 litro, su nipeliu, is labai elastingo plastiko (netrukineja nuo salcio ir karscio). http://smulkusukis.lt/girdyklos/girdyklos-triusiams/DFK-10 1-2 kartus i para i talpele su ~200 ml suledejusio vandens pripilineju po 200ml verdancio vandens. per keleta minuciu atitirpsta nipelis, vanduo jau buna tik siltas. 10-20 minuciu uztenka triusiukams atsigerti. Tokias girdyklas ir mes turime, tik kai buvo -4 laipsniai šalčio jos net nespėjo atšilti įpylus karšto vandens. Nes užšąla pagrinde metalinis nipelis, o iki jo karštas vanduo nepraeina per ledo sluosnį. O vėliau ir tas viršutinis sluoksnis užšaldavo. Ne taip greitai užšaldavo mums nipelinės girdyklos 600 ml talpos, kur būna zoo prekių parduotuvėse graužikams. Ten nipeliai su ratuku tokiu, tai kažkaip triušiai greičiau juos atšildydavo, negu šiuos, kur nipeliai slankioja į aukštyn, žemyn. O ir vanduo 600 ml. plastmasiniuose buteliuose neužšaldavo taip greitai, kaip šitose.
  9. Neris

    Jūsų šuo

    Dėkui už gražius žodžius.
  10. Neris

    Jūsų šuo

    darbinių šunų veislė, taip ir turi būti tas tai taip, bet veisėja turi 2 kales tai, sakė, kad jos jau tingi ir paloti, jei kas eina svetimas pro šalį, na nebent į kiemą jei užeitų. Na gal įtakos turi amžius jau po 4, 5 metus joms. Va mūsiškis
  11. Neris

    Jūsų šuo

    Turim dobermanų veislės šunį. Jaunas dar, kitą mėn. bus metai. Bet laksto kaip arklys, jau žolė palei tvorą neauga nuo jo lakstymo nes jei kas eina anapus tvoros, tai būtinai turi būti aplotas ir laksto lodamas tol, kol žmogėnas dingsta už horizonto.
×
×
  • Create New...