Jump to content

Tuopa

Nariai
  • Pranešimai

    15
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    1

Visas nario Tuopa paskelbtas turinys

  1. Tuopa

    Ančių auginimas

    Tikriausiai neišduosit, kuo lesinti, kad būtų raumeningos . Maniškės nelesa virtų bulvių, nors ir maltais žirniais apiberiu. Lesa kviečius, o avižos ar tiktų antims?
  2. Tuopa

    Ančių auginimas

    Sveiki, nagi pasakykit kas nors, kuo lesinat muskusines antis žiemą, maniškės tik grūdus lesa, o iš daržovių tik kopūstų lapų ragauja, daugiau nieko negaliu įsiūlyti, ar jūsiškės tokios išrankios?
  3. Kodėl ta žolinė tetanija šiemet taip stipriai pasireiškia? Mano stipriausiai viduriavusi avis labiausiai druską ir laižė, bet dabar jau normalizuojasi
  4. Mano avys viduriuoja ir tik pora dienų, kai jau kiek normaliau, ne visos vienodai, bet kai kurios vaikšto kaip karvės murzinais pasturgalias, vienai net smektos girdžiau, bet nepadėjo tuo metu .
  5. Jau galvojau, niekas neturi garšvų, o ten tikrai garšvos , aš jas gerai žinau . Jei žąsys lesa, tai puiku, o mano avys išlepę, jos laisvai ganosi ir eina, kur nori, jei užtverčiau ir laikyčiau vienoje vietoje, tai gal ir garšvą nuėstų, dabar gražiai palieka plotus ir ėda, kas skaniau.
  6. Sveiki, ar nulestų žąsys garšvas, visas viltis dedu į tai, nes avys tos žolės neėda?
  7. Marinai, pas mus lygiai tokia bėda yra, jau virš mėnesio avytėms, avis pirmais ėriukais, tai ir pieno mažiau, ir dar vienos avytės pradėjo neprisileisti, kol mamą laikau, tiek ir pažinda mažoji, tai aš šį kartą nepirkau jokių pieno pakaitalų, duodu karvės pieno papildomai ir bent tris kartus per dieną palaikau avį, kad ir jos pieno gautų, smulkesnė ta avytė, bet linksma ir neviduriavo nei karto. Kodėl jūsiškė viduriuoja, negalėčiau pasakyti, manyčiau, kad tiesiog per daug to pieno iš karto gavo.
  8. Ačiū už patarimus, tik paprotinkit, kur jūs tos skystos melasos gaunat ir kokias kiekias ją parduoda, aš auginu tik 7 avis ir mažųjų dar atsiras.
  9. Grūdų ir runkelių tikrai padidinau, net šieno su liucerna parsivežiau, ko pas mane niekada nebuvo, bet avis gal neėdri, nes kokio nori šieno siūlyk, ji labai renkasi, ką ėsti
  10. Gal kas turi patirties ir pasakys, ar padaugėja pirmametei aviai pieno aviukams augant, aviukams jau trys savaitės, bet pieno tik vienam sočiai užtenka, kitą tenka su buteliuku girdyti.
  11. Sveiki, pasižiūrėjau ką tas zootechnikas lt siūlo, ar pirkote kas laižalą Sweet Mag? Apie Marijampolę nerandu jokių laižalų, išskyrus druskos plytas
  12. Čia mes skirtingus ūkius atstovaujam, Migueli, turint daug avių gal nėra kada su šakelėmis žaisti, iš tiesų svarbu geri pašrai, bet kai turi kelias aveles, vienas smagumas jas palepinti įvairesniu pašaru. O dilgėlių ir mano avys nenori, specialiai nedžiovinau, bet šiene pasitaiko
  13. Aš duodu ne eglišakių, maniškės neragauja, o pušų plonesnių šakelių šluotas surišu ir pakabinu, iš pradžių puola graužti su visomis šakelėmis, bet greitai atsiragauja ir tik po kokios savaitės vėl ėda, bet ne visos, vienoms patinka tie vitaminai, kitoms ne.
  14. Tuopa

    Antys

    Ačiū Sauliau, ir aš panašiai galvojau, reikės ieškoti dabar, o ir euras pavasarį kainas koreguos tikriausiai.
  15. Sveiki, planuoju įsigyti kelias muskusines anteles, gal kas iš savo patirties gali patarti, dabar pirkti, kol yra jauniklių, ar laukti pavasario ?
×
×
  • Create New...