Jump to content

Spurius

Nariai
  • Pranešimai

    277
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    1

Atsakymai kurių autorius Spurius

  1. buna mes kadangi tinklas per ilgas lieka, puse tinklo ant zemes guldom ir jis ten sau spragsi. ir nieko, ir nepastebejom kad ar tai akumas issikrautu ar maziau krestu, lygiai tas pats. siaip ar taip masinos akumo 5j generatorius mum per savaite net neisvalgo :D. o siaip, jei liecia zeme, tai gaunasi kazkoks izemininimo isejismas is grandines, tai tinklo grandinej buna 2 izeminimai ir turetu kazkiek silniau gal kazkur krest, bet cia matematika. realiai nemanau kad ten del vieno siuliuko koks skirtumas pasijaustu :)

    jei lieka perilgas tinklas geriau jį ištiesti šalia stoivčio - sudvigubinti. Na o pasiguldę ant žemės, tai pasimatuokit kaip skirasi srovės stiprumas...

  2. labai turiu nelygia ganykla ir vis kur ne kur bando liestis zolyte i apatine dali, kas bus tokiu atveju? greiciau akuma iskraus?

    yra toks aparatas:

    http://www.btvoros.lt/index.php/pageid/762/productid/82656

    ar analogiškas

    http://www.avena.lt/Galvijams-ir-avims/Elektrinio-aptvaro-iranga/priedai/voltmetras?product_id=676

     

    - pamatuojat ir žinot kokio stiprumo yra srovė tinkle. Patyrę augintojai rekomenduoja, kad toks aparatas rodytų bent 6. tada ir avys saugosi tinklo ir išoriniai svečiai jo vengia.

  3. Tai nebesuprantu, keitėsi tvaka, supikinės pagal gyvą svorį? Ankščiau deklaruotos skerdienos kainos buvo ženkliai geresnės. Reikia atstovo lauko teismui :)

    ne, niekas nesikeitė, buvom gavę pasiūlymą iš kaimynų lenkų - surinkti kas mėnesį po kelis šimtus galvų, bet neatsirado norinčių tokiomis kainomis parduoti. tą ir perdavėm kaimynams...

  4. Įdedu kooperatyvo laiško citatą:

    "Gerbiamieji,

    Kooperatyvas "Avininkas" renka duomenis apie gyvų ėriukų pardavimą.

    Mes norime žinoti, kiek ėriukų galime nupirkti per mėnesį.

    mus domina ėriukai kurių svoris nuo 30 iki 50 kg, amžius iki metų.

    Už tokius galime mokėti 1,75 Eur (6,04 Lt) už gyvo svorio kilogramą. Pristatyti reikėtų į Inturkę.

    Taip pat domintų ir avys, 0,8 Eur (2,76 Lt) už gyvo svorio kilogramą.

    Jei norėtumėte parduoti, informuokite prašau el. paštu avininkas eta avininkas.lt"

     

    Klausimas į areną,kuo jie skiriasi nuo perpardavinėtojų ir dar norint gauti jų siūlomą kainą, privalai tapti nariu  :icon-exclaim: 

    Čia buvo lenkų siūlymas nupirkti didelį kiekį ėriukų ir avių. pasiūlėm visiems, ne tik nariams, suprasdami, kad kaina maža. Norinčių pakankamai neatsirado...

  5. už prasčiausius ar geriausius įdėjus skelbimą po 4,90 išeis su vėjeliu, ir be jokio stojimo į kooperatyvą ir be pajų už kuriuos gale metų nieko negausi, nes kooperatyvas dirba į minusą  :icon-exclaim:

    Taip, jei turi savo skerdyklą su veterinariniais patvirtinimais, skerdiko pažymėjimą, išpjaustymo patalpą, pjaustymo įrankius, sutartis su sanitariją ir su kenkėjų naikintojais, skerdi tik savo avinukis  ir viską darai pats, vadovaudamasis principu - kiek gausiu tiek gana, tai tada pardavimo kaina gali būti tokia...

  6. Š.m. kovo mėn. 24 d. kavinėje „Grūdynė“, Ariogalos g. 3, Josvainiai, Kėdainių r., įvyks

    Lietuvos Avių Augintojų Asociacijos ataskaitinis susirinkimas.

    Dienotvarkė:

    Kooperatyvo „Avininkas“ pristatymas.

    Asociacijos vadovo ataskaita.

    Revizijos komisijos ataskaita.

    Planuojamų šiais metais renginių bei einamųjų reikalų aptarimas.

    Susirinkimo pradžia 11val.

    Kelią surasti padės žemėlapio nuoroda: http://www.maps.lt/map/default.aspx?lang=lt#obj=489502;6123303;Pa%C5%BEym%C4%97tas%20ta%C5%A1kas;&xy=489505,6123279&z=5000&lrs=vector,stops,zebra

  7. Truputėli pataisysiu, tie visi mokesčiai, kuriuos moka , tai yra pelno mokestis , kuris yra 20%. Jis taip pat išskirtomas pagal išlygas priklausomai nuo uždirbto pelno dydžio, ir šiuo atveju gali būti netgi mažesnis. Antrasis mokestis tai yra turto mokestis, jei kooperatyvas tokio turi, tačiau šis mokestis neturėtų sudaryti reikšmingos dalies kooperatyvo veikloje. Ir štai visi mokesčiai baigiasi, kuriuos minite. Taigi gaunasi , kad kooperatyvas kuo daugiau uždirba, tuo daugiau ir susimoka, argi nebūtų logiška kooperatyvui nusistatyti tarkime 10-20% pelno maržą , kas tikrai būtų pakankama ne tik veiklos sąnaudom dengti bet ir net išmokėti dividendus jei tai numatyta įstatuose? 

    Jūsų minimas PVM, tai žinokite, kad PVM moka galutinis vartotojas, tai yra klientai perkantys skerdeną iš kooperatyvo, kadangi kooperatyvas yra PVM mokėtojas , jis PVM'ą susidengia iš pirkimų pardavimų ir nemoka nė cento, tik parodo savo buhalterijoje vaikštantį PVM'a kaip ir kiekviena įmonė. 

    Na dar tipiška sakyti, kad kooperatyvas galėtų mokėti darbuotojų soc. draudimo mokestį, bet reiktų pripažinti , kad šį mokestį uždirba pats darbuotojas,tik tiesiog pagal įstatymus perleidžia jį mokėti kooperatyvui į valstybės biudžetą. Nes juk be darbuotojo nėra ir soc draudimo mokesčio :)

    Štai ir baigiasi visi mokesčiai, tai nereiktų teigti , kad kalti mokesčiai šiuo atveju.

    Žinoma veiklos pradžioje visi nori apsisaugoti nuo praradimų, todėl ima pelną kokį tik galima didesnį ir bando apsidraust nuo galimų praradimų ir kompensuoti investicijas, bet reikia tikėtis, kad veiklai įsitvirtinus supirkimo kainos pradės artėti prie pardavimų kainų. Šiaip ar taip sveikintina įsikūrus kooperatyvą .

    O pratesiant Mikus idėją tarkim kooperatyvas parduoda skedeną už 7,25euro, kas yra 6eurai, skiriam 20% pelno maržą skerdimo ir išlaikymo kaštams padengti, ir gaunam realią supirkimo kainą 5eurus, bet et, tokių kainų manau dar teks palaukt. Šiuo metu mažų mažiausia kaina turėtų būti bent 4eurai(arba 2eurai gyvo svorio), nuo kurių liktų dar ir beprotiški 40% pelnui, o kaip jau efektyviai vyks kooperatyvo veikla viduje, čia jau dalininkų turėtų būti rūpestis. 

    už geriausius ėriukus dabar jau sumokame 4,90

  8. Sveiki aviu augintojai ir mylėtojai. 

     Esu naujokas šioje srityje. Esu pats Vilnietis, gyvenu prie Vilniaus turiu nedideli žemes 25a. namu valda auginu vistas, triušius, žasis, antis, ir du prancūzu aviganius.

    Pats turiu nedideliais dirbtuves kur gaminu gardus zirgams, seryklas galvijams ir ivairius metalinius padargus gyvuliu auginimui. Nusprendžiau parduoti nama ir nusipirkt sodyba su keliom  dešimtim ha ganyklu ir auginti aveles. Kaip sakant geriau ganyti avis laukuose negu avinus cehe, jos bent jau negeria. 

     Gal galit patarti kur galeciau isigyti keles desimtis erevedziu aviu (sufolk). Ir i kooperatyva su laiku butinai istosiu. nes tokiam "čiainikui" kaip man kuris apie tai nieko neišmano tai pats optimaliausias varijantas.

    Isanksto visiems dėkingas už bet kokia info. :icon-rolleyes:

    http://www.aviuaugintojai.lt/nariu-sarasas/

    S raidė - augina Sufoklus, skambinkkite ir klauskite, bet man atrodo, kad avytėms pirkti ne pats geriausias laikas....

  9. Ir nėra jokių kategorijų, teisingai supratau ? 

    taip, kol kas nėra, nes pirkėjas juk to nesupras, kodėl aną kartą buvo kitokia kaina. Be to Jūs tikriausiai perkate kiaulieną iš parduotuvės? Ten taip pat nenurodo kokios kategorijos ta kiauliena buvo, nors skerdykloje vertinama privalomai!

    Tačiau, mielas Mikus, mes specialiai nenorime numušinėti kategorijos, tam kad gautumėm didesnį pirkimo- pardavimo skirtumą. Va čia ir yra kooperatyvo esmė - mes norime, kad visi atvežti ėriukai būtų kuo aukštesnės klasės, nes pardavinėjame tik gerą produktą!

    Taip, kad prašau - nustokit matyti visur tik sąmokslą. :)

    mes esame atvira organizacija, siekianti, kad avininkystė klestėtų, o mūsų užauginta produkcija konkuruotų su Naujosios Zelandijos, Australijos, ar Islandijos produkcija.

    Linkime Jums aukštų gamybinių rodiklių!

    :)

  10. Nerimtai atrodo kooperatyvas, traukdamas punktus į sutartis, kuriuos paskui pats  bando vartyti. Sutartis rimtas dokumentas, jei punktas niekinis, jo netraukia. Nebent sutartį ruošė pirmakursis juristas. Taip pat juokingai atrodo vertinimai pagal kitos šalies avininkystės standartus. Ar Jums gerbiamieji neatrodo, kad vertinimas turėtų būti pagal Lietuvos realijas ? 

    Taip pat pasakykite man , kam man Jums parduot ėriena ir gaut grašius, jei Jūs paskui iš klientų imsite 7,2 € už kg ? Pasakysit gausiu dividendus, bet ar neatrodo, kad kooperatyvas noriu svetimais pinigais atsistoti ant kojų ?

    atsiprašau, bet man atrodo, Mikus, ieškai kažko, kad tik galėtum pasakyti - ten viskas blogai...

    Nėra lietuviško ar vokiško vertinimo - yra tarptautinis Europinis standartas.

    Nėra svetimų pinigų - yra tik kooperatyvo narių pinigai ir kooperatyvo tikslas niekada nebus ką nors apgauti - kooperatyvas tai šeima, arba esi jos dalis arba ne.

    Na o jei kooperatyvas turtėja, tai reiškia, kad turtingesniu tampa kiekvienas jo narys.

  11. Manau jog tai tiesiog kažkoks nesusipratimas, ir reikia, kad viską detaliai išaiškintų pats Spurius , nes tokie įsipareigojimai jau yra per daug. Pvz man vyresnes avis labiau apsimoka parduoti diletantam, nes ne ką daugiau mokėtų ir kooperatyvas, o dar ten ir nuvežti reikia. Sutikčiau su pirmu punktu (jei jis ištikro toks yra) tik tuomet jei pats kooperatyvas garantuotų aukščiausią kainą - juk jis tam ir yra.

     

    taip, kooperatyvas būtinai garantuos aukščiausią kainą, aukščiausios kategorijos ėriukams. Kooperatyvo tikslas, turėti dideles galimybes kur parduoti didelius kiekius.

     

  12. na sakykit ka norit kad as pries koperatyva ar pan, gal kada ir as jam ka parduosiu, bet ta patirtis kai auginau bulius ir parduodavau .....

    pvz sveria bulius 630kg iki iskaitinio truksta 20kg priemejui palieki 100lt ir bulius priauga akyse. taip ir su koperatyvu tas vertinimas lb nepatikimas nes pats nedalyvausi del laiko stokos ar pan.

    pas mus nėra tokio "gudrais" vertinimo, kaip matei, vertintojas nežino ir net labai norėdamas negali žinoti keino ėriukus tą kartą vertina!

  13. Prasymo istoti formoj rasot cituoju:

     

    1. Isipareigoju visus pardavimui skirtus gyvulius(avinus avis eriukus ozkas ir kt) parduoti koperatyvui.

     

    totali neasmone kodel privalau jum parduot jai kiti moka daugiau nei jus?(tarkim parduodu kitam budamas jusu narys ir jus tai isaiskinate kas tada?) bauda?

     

    2. Taip pat stodamas perduodu savo klijantu iki siol pirkusiu is manes eriena,duomenis.

     

    tai vyrai koperatyvas tam kad ieskot nauju klijantu o ne esamus surinkt? ar as kazko nesuprantu?

     

    Įsipareigojimas parduoti viską per kooperatyva negali būti suprantamas kaip absoliuičiiai privalomas, juk niekas negali žinoti kiek tu turi ėriukų pardavimui, o kiek suvalgysi pats, pasipjovęs ant šakos. Tai daugiau moralinis - kooperatinis įsipareigojimas.

    Na ir klientų perdavimas yra logiškas, jei visus ėriukus parduosi per kooperatyvą, tai buvę tavo klientai, kreipsis tiesiai į jį ir gaus ėrienos visada, o ne tik tada kai tu skersi, o tavo ėriukai bus parduodami ne tik tavo klientams bet ir kitų narių klientams. vėl kooperacijos princimas - turim vienus pardavimo vartus ir visus bendrus klientus...

    O nauji klientai bus visų narių klientais...

  14. tai rasykit cia tas salygas? ar cia kiekvienam atskiros jos? pasakokit kas bus kai istojas i koperatyva parduosiu avinuka, ir kai neistojas , destykit pliusus minusus. koks stojimo mokestis? skepbkit sarasa kas jau koperatyve kad galetume asmeniskai paklausti nariu apie pliusus minusus.  duokit daugiau info viesai.

    Pirma sąlyga - sutinkate su kooperatyvo įstatais (el.paštu persiunčiam susipažinti),

    antra sąlyga - stojimo mokestis ir pajus turi būti sumokėtas iki kandidatūros svarstymo valdybos posėdyje. Stojimo mokestis 50 Eur, pajus nuo 300 iki 3000 stojančiojo nuožiūra. Didesnis pajus nesuteikia jokių privilegijų išskyrus metinių išmokų dydį, esant pelnui - išmoka proporcinga pajui. išstojant iš kooperatyvo stojimo mokestis negrąžinamas, pajus grąžinamas.

    Perkame tik savo narių užaugintus avinukus.

    Pliusai?

    Vienybėje stiprybė!

    rinkoje yra pirkėjų kuriems reikia nuolatinio tiekimo ir didelių kiekių, tokių kokių nei vienas atskirai negalime padaryti...

    Ūkininkui nebereikės rūpintis savo produkciją - atvežei savo užaugintus avinukus ir viskas - toliau jais rūpinasi kooperatyvas.

    nereikia statyti skerdyklos, nereikia skersti, nereikia vėsinti, pjaustyti, fasuoti, vežioti....

  15. Organizatoriai skleiskite daugiau informacijos apie avininkų kooperatyva,reikia konkrečios ir visiems suprantamos be užuominu, smulkiai ir .t.t. Verslininkams laikas- pinigai, tad nešvaistom jo, apsisprendžiam - stojame ir kartu kuriam geresnę ateity avininkams. :icon-idea:

    Taigi informacija apie Kooperatyvą, tiems kas nori stoti: rašot laišką [email protected] siunčiam sąlygas, priimam stojimo mokestį ir Valdyba svarsto naujų narių priėmimą.

    Verslininkams - rašykit tuo pačiu adresu, negaiškit laiko, mes tikrai patenkinsime ėrienos ir avienos poreikius ne tik Lietuvoje :)

×
×
  • Create New...