Jump to content

SUPERJOLKA

Nariai
  • Pranešimai

    7
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    alytus

SUPERJOLKA pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. Gerasukis, na ir aš taip galvojau, aš nebaigiau veterinarijos, tiktai buhlteriją , bet tokį dalykai perskaičiau prieš pradėdama auginti avis, tiesiog knygą apie avininkystę. Bet kai solidaus amžiaus moteris vet. paduotuvėje pasako kad akademijoje mokė, kad karvės pienas yra riebesnis, o kita moteriškaitė , dar paporino, kad jos močiutė dar vandeniu skiesdavo, kad reibu nebūtų. na taip sakant nesiginčijau.Manau kom.veršelių startą pradėsiu duoti po 50 gr kai jiems sukaks 10 dienų.O dabar gal ir labai ne į temą, bet galvoju kad jie neišnešioti pilnai. Einu sau kiemu, žiūriu mano avys laksto kaip išprotėję, tai buvo rugsėjo 3 dieną. Vyras parvažiuoja iš darbo sako kada baroną pirkai?Na aš akis išpūtus , nieko nesupratau,pasirodo, kad kaimynų baronas pabėgo, o matyt mano rujojo, jis rupūžė įšoko per piemenį, ir atliko savo purviną darbelį. Savininkas atsirado, kokia vesilė barono turbūt ir pats nežino. sako mešalka. Na kita avis tai nieko neturi , bet ir ta stora. O aš ieškojau pirkti barono veislinio, ir skelbimusbuvau davus, galvoju kad balandžio mėn gimtų būtų liuks. Avys dokumentuose prekosai. viena tai tikrai panaši, stambi, o kita tai tik prie prekoso stovėjo. Labai jau i romanovo užneša.
  2. Nuo trydos kažkokių pardavė indiškų žolinių miltelių,sugirdžiau, o kombikormo tai pardavėjas Kauno grūdų pasakė taip visi perka skirtą veršeliams startą tai tas pats, nes atskirai eriukams nebūna pas mus.Va kaip.Kibiras bus pritvirtintas šeštadienį ir vaikų daržas atitvertas, vyras taip pat dirba. Ir aš Tomukas1996 girdau karvės pienu ir cukraus dedu, 1 šaukštą, gal per daug. vet vaistinėja pasakė kad karvės pienas yra riebesnis už avies ar tiesa?Atseit reikia skiesti vandeniu , nupirkau ir pieno mltelių 2 šaukštus liepė maišyti litrui vandens. Ausrele555 tiek privargom su tuo eriuko kišimu, svarbiausiai jie nesupranta ko aš iš jų noriu. Avis blauna, ėriukiui galvojau ir sparną nusuksiu įsispyręs nelenda.Nu gal supratot 1 metai ūkininkauju.
  3. Na va nieko neišejo, arba kantrybės neturiu , kišu eriukus , bet , jie nesupranta ką ten jie turi daryti, avis neatrodo kad nerami būtų. Taip kad dabar abu apsitriedę, atrodo kaip katė su kačiuku, toks tarp abiejų , kaip dabar išaiškėjo, avyčių skirtumas. Varau į miestą (Alytus) , Litagroje ieškau kibiro, Kauno grūduose kombikormo, vet. vaistineje vitaminų ir nuo viduriavimo ko nors, manau nuo karvės peno vidurioja. Jiems 6 dienos. Rytoj į darbą , pagirdys vaikai, kokia 12 -13 val. Tiesa kažkur radau kad reikia cukraus dėti į pieną. Parašyta taip kad galima net kvietinių miltų šaukštelį išplakti ir cukraus įdėti. Šovė mintis , bet turbūt absurdiška. O jei vandenuko šilto su kalio permanganatu pagirdžius .
  4. Sveiki visi, dėkui už atsakymus ir patarimus, jei eriukų būčiau napaėmus jie butų jau mirę. Niekam jų nereikia , niekas nenori, kam vargas , o naudos jokios.Sąlygos buvo tokios pačios kaip ir kitam garde avies, ten radau eriukus kuriems dabar 2 sav. Tokie mieli, ir linksmi avis kuri mane ir pakvietė , labai rūpestinga.Gerasukis , laikausi Jūsų patarimo rišu griežtu būdu,o kojas ar reikia supančioti?Toliau girdau nabagus, ir kaip bus taip jau bus.RYTASAS , dėkui bandau ieškoti kibiro, ir kabinti ant sienos kur nors.Mantas33 prašau vaikų kad pagirdytų 12, ir 16 val.Didysis jau kaip reikiant bėgioja, o mažasis blogiau, kažkoks išsiskėtęs. Jei bus kam įdomu parašysiu kaip toliau einasi.
  5. Taip irgi dariau , nematina, vyras laikė aš kišau eriukus, ir pienu jos ištryniau, tie net dabar neina , na gal po kiek laiko ateis , bet manau kad avis pedegs ir bus viskas. Šiandien jiems 4 dienos. Na bandysiu pririšti rytoj. Bet jei nepavyks kiek laiko girgyti pienu.Kaip skaičiau forumo pasisakymus tai 10 dienų 6 kartai.Dar suleisti seleno su atrodo vitaminu E?
  6. O dieve tai kiek tas eriukas kainuos. Bet dalykas labai geras , aš turiu 4 avis, turėčiau ūky tikrai nupirkčiau.
  7. Sveiki visi,prašau pagalbos, perskaičiau visus puslapius nuo pradžios ,daug kas paaiškėjo. antradienį ryte radau apsiėravusią avy. Tiesiog pakvietė kita avis turinti eriukus, bo labai bliovė. Vieną radau kampe svėrė apie du kg nes svėriau su dubeniu,. Kitas eriukas buvo dvigubai didesnis. Nelaimėlį parnešiau namo apklojau ir pakišau po radijatorium , dar butelias su karštu vandeniu apdėjau , po lašą gidžiau pienu, po to kai karvės krekenim, iš karto negalėjau nes buvo įšalę . Nelaikė galvos ir traukuliai buvo prasidėją. Antrasis bėdukas lakstė aplink avy, bet ji nemaitino. Po kelių valandų radau ir jį gulintį.Tą paty padariau ir su juo.Dvi paras renimavu ir jie atsigavo. mažasis tik šiandien atsikėlė bet dar gerai nevaikšto. Liepė melžti avy ir girdyti. Aptriedė man visą vonią, ištempiau i tvartą, Įjungiau lempą ir girdau šešis kartus per parą, Bet , mano atostogos baigiasi, ir aš negalėsiu tiek laiko jiems skirti.Dabar gailiuosi, reikėjo viską palikti sutvarkyti gamtai. Paskaičius supratau kad turėsiu girdyti iš buteliuko du mėn mažiausiai. Jei pavyks užauginti veislei netiks, valgyti jų negalėsiu.Patarkit turintys patirty kaip palengvinti dabar jau mano dalią. tai dabar galvoju taip . Motina taip juos ir pametė. 1. 10 dienų matinti buteliuku bent 5 kartus, dauliau neišeis dirbu. 2. Nupirkti kombikormo gal pradės ėsti , forumietes vaikų darželis liuks. Daugiau nieko nesugalvojau , maitinu karvės pienu, važiuosiu i verinarijos vaistinę gal kokio maisto turi kad galima būtų maitinti rečiau. Patirties šiame reikale neturiu.Prašau profesonalų pagalbos, patarkite, gal yra koks dibtinis papas kad pritaisytum prie sienos ir jie patys pagertų. Bet ar gers šaltą?
×
×
  • Create New...