Jump to content

Mr. Paulius

Nariai
  • Pranešimai

    5
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Joniškio raj.

Mr. Paulius pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. Mr. Paulius

    Česnaku auginimas

    Kol liaudiškai šnekant "neišbezdėjo", pas mane jau pradeda, bet žemė dar šlapoka, tai nėra kaip. O šiaip turint sąlygas tai turbūt geriausia sėklą yra užšaldyti nestipriai, tada jokių problemų. Beje šią žiemą vasariniai česnakai gana puikiai peržiemojo ir daigai jau apie 10 cm, "pasodinti" netyčia buvo spalio vidury... Teko ir man augint vasarinius kurie buvo sodinti rudenį, tiksliau užarti. Derlių nuėmiau gerokai anksčiau nei reikėtų. Kasiau maždaug apie dvi savaitės po žieminių kasimo. Derlius buvo geras, per žiema laikėsi gerai. Šias metais vasarinius teko daiginti šiltnamyje, nes balandžio pradžioje lauke dar laikėsi sniegas. Šiuo metu jie paūgėję iki 8 cm, už savaitės kitos reiks perkelti į laukus.
  2. Mr. Paulius

    Šiltnamių statyba

    Sveiki visi. Atsiprašau, kad vėluoju su šiuo komentaru. Na štai mano polikarbonato šiltnamis: Pradžių pradžia, iš kampuočio (6x6) suvirintas rėmas, o prie jo privirinti 15 cm ilgio vamzdeliai, lendantys į šiltnaminio vamzdžio vidų. Nuotraukoje rėmas pakeltas ant betoninių stulpelių. Lankai prie rėmo papildomai netvirtinti. Nesutvirtinti lankai, mano manymu, šiek tiek per silpni šiltnamio konstrukcijai. Taigi sutvirtinome juos skersiniais. Apie durų plotį pravartu pagalvoti iš anksto, nes kartais yra patogu įsistumti karutį į šiltnamį ar šiltnamio žemę išdirbti benzinine freza, tai lengviau, nei lenkti nugarą skvarbant žemę skvarbymo šake. Sunkiausia užduotis šio šiltnamio statyboje: dengimas. Pirmiausia polikarbonatas pritvirtinamas šiltnamio galuose, nes vėliau gali kiti problemų dėl jo formos pritaikymo. Baigus darbus galuose, dengiamas visas šiltnamis. Pirmąjį lapą pritvirtinti lengviau nei paskutinįjį, nes galima prieiti iš visų pusių. Lapai sujungiami H tipo profiliu.Varžtams, kuriais tvirtinamas polikarbonatas, gręžiamos skylutės, jos turėtų būti keletu milimetrų didesnės nei varžto diametras. Tarp varžto ir polikarbonato dedama speciali, silikoninė kepurėlė. Durų vyrius tvirtinau prie staktos, bet ta vieta buvo uždengta polokarbonatu, taigi peiliu išpjoviau vietą vyriams tvirtinti. atsiradusioms išpjovoms sandarinti panaudojau lipnią aliuminio juostą. Lyg ir viskas.Jei turėsite klausimų kreipkitės. P.S. Galams naudojau 4mm polikarbonatą, o šonams 8mm.
  3. Mr. Paulius

    Šiltnamių statyba

    Plačiau papasakosių po naujųjų, tai pat pridėsiu ir nuotraukų. O lakštų sujungimui naudojau H tipo profilį.
  4. Mr. Paulius

    Šiltnamių statyba

    O remas gamyklinis ar paciu darytas? Kazin neitu ant "Plastos" lanku polikarbonato uzdeti? Gal truputi per skysta konstrukcija. Na pas mane pirma žiema 8mm polikabonatas ant lanku prisuktas laiko gerai.
  5. Mr. Paulius

    Česnaku auginimas

    Pazystamas maldeniuose (joniskio raj.) turi matuokle, tai sake kad is antradienio i treciadieni per nakti 25mm prilijo
×
×
  • Create New...