Jump to content

TTM

Nariai
  • Pranešimai

    4
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Rekciu km.

TTM pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. TTM

    Triušių auginimas

    Sveiki. Forumuose teko matyti, kad veisliniai didžiųjų veislių triušiai, pas Vokiečius laikomi specialiuose plastikiniuose padėkluose. Kiek suprantu, ten yra kanalas pasišalinti šlapimui, o kreikiama šiaudais. Manau, tai yra labai patogus dalykas, nes narvai lieka švarūs, tereikia keisti tik tuos padėklus karts nuo karto. Gal kas naudojate pas save? Kokie + ir - ? Kur galėčiau įsigyti ?
  2. Po ilgu svarstymu ir palyginimu visdelto isigijau John Deere X540. Turejau sau pripazinti, kad pagrindinis dalykas, kam man jis bus reikalingas, tai vejos pjovimas... Nei dideliu darzu , nei kazkokiu kitokiu uzduociu nelabai nusimato ir manau, kad ateityje nenusimatys... Beja, kaip ir minejau savo pirmame poste, prie sio traktoriuko galima pritaisyti JD hidrauline freza. Ne pasaulio stebuklas, bet reikalui esant , nedideli ploteli butu galima apdirbti. Dar viena priezastis kodel as pasirinkau amerikieti, tai galimybe isigyti detales. Su technika nedraugauju, pazystamu auksarankiu meistru neturiu todel atsarginiu daliu modifikavimu ir pritaikymu perspektyva japoniukui manes nesuzavejo. Dabar, vienos visiems zinomos firmos atstovybe reikalingas detales pristate poros dienu laikotarpyje. Kadangi jau pradejau snekas apie detales, tai turiu pripazinti, kad turejau bedu su pavaros dirzu ( nutruko) ir PTO sankaba. Kad ir kaip galinagai atrodytu sis aparatas, tai yra subtilus kurinys ir su juo reikia elgtis pagarbiai. O t.y. nepjauti labai aukstos zoles, visokiu varnalesu ir t.t.pasisaugoti akmenu ir kelmu, nebandyti islyginti vejos nelygumu peiliais ( kurmiarausisi ir skruzdelynai ne beda ir t.t. Kadangi sklypas nebuvo idealiai suvarkytas, teko pieva nupjauti su trimeriu , neturejau jokiu iliuziju kad sis traktoriukas galetu iveikti 1,5m sabakstynus... Dabar dalis mano sklypo is dziungliu pradeda panaseti i veja, svarbu tik neapleisti ir laiku nupjauti, nes kaip minejau su aukstesne zole jau buna vargo. Kadangi sodyboje turiu keleta gana nemazu slaitu, tai galinio tilto blokiratorius, tikrai padeda bedoje. Is leto vis bandau ribas kokio statumo slaita galetciau pjauti su juo , nes pietvakariniame slaite planuoju pasodinti vynuogiu, o su trimeriu nebenoriu daugiau draugauti... Kai pagalvoji, kad anksciau visa ta plota pjaudavau su trimeriu, tai net bloga pasidaro. Ankstesni savaites darba, dabar iveikiu per kelias valandas:) Vienu zodziu esu patenkintas, degalu sanaudos tikrai nera baisos - 1ha/ +- 10 ltr. Cia , kai zole pakankamai auksta. Su trimeriu isnaudodavau daugiau. Is minusu butu tai, kad zole pjauna ne visai idealiai, buna ruozelis lieka nenupjautas, neisivaizduoju, kas per problema, taciau peiliu pagalandijimas, kartais padeda ispresti. Ypac tai akivaizdu, kai pjaunu ne normalia zole, o su placiais lapais- dilgeles visokias ir t.t. Matyt sugula po ratais. Siaip tikra zole pjauna beveik idealiai. Apibendrinimui pasakyciau, gal pries Japoniska traktoriu ir atrodo, kaip zaislas, taciau mano poreikius kol kas tenkina. Vienas is japonu privalumu, kad tie zymiai universalesni ir skirti sunkiasniam darbui ( kardaninis velenas v.s dirzine pavara,dyzelinis variklis v.s. benzininis ir t.t.)Taciau as kol kas patenkintas - pradirbes su juo visa vasara dar nei karto nepagavau saves galvojant, kad isigijau ne tai ko reikia:)
  3. Aciu Mikus ir Miskui uz patarimus. Pats traktoriuose ne velnio nesigaudau ( tik tiek kiek perskaiciau forumuose), tai jusu mintys man padejo apsipresti... Ieskosiu japonisko traktoriuko! O plaktukine zoliapjove, ar kitaip smulkintuvas, jau anksciau man buvo kritusi i aki. Kiek maciau youtube, tai su ja vaziuoja kiaurai per avietes, visokius krumus ir t.t. Man tai aktualu, nes zoles beveik visoje sodybos teritotijoj jau virs mano ugio! ( su trimeriu kovoju jau 3 metus, bet pralosiu) Ir dar krumu visokiu pilna ir visokiu medeliu ugliukai auga... Kiek domejausi, tai tuose smulkintuvuose , plaktukai tvirtinasi ant sarnyriuku, tai tikraisusiai jiems nebaisu ir kelmai visokie, kurmiarausiai ir akmenukai???
  4. Sukuriau tema, nes nezinau ka isigyti sodybai tvarkyti. Sodyba 2ha , kalnai, pakalnes, daug medziu, sodas ir keletas pieveliu. Darzams vietos tikrai nera labai daug ir tai nera mano tikslas, taciau darza ateityje tikrai turesiu... Pradziai planuoju issirankioti visus akmenis ir issirauti kelmus, apdirbti zeme , islyginti ir uzseti zole ( dabar auga garkstvos ir dilgeles). Neskubant - ara po aro. Maniau, isigysiu paprasta zoliapjove, kad nereiktu su trimeriu vargti, po to vienas pardavejas man patare pasieskoti naudotos, bet rimtesnes zoliapjoves ar taip vadinamu sodo traktoriuku PVZ. John Deere x300, x 400 ar x500 serijos. Geras dakykas, kad prie siu traktoriuku galima tvirtinti ir zemes dirbimo frezas apie 1m plocio, kaip beja ir kitus padargus. Japoniski traktoriukai atrodo rimciau, bet ar to man reikia??? Tikimybe, kad ir ges ir su dalimis bus problemos t.p. didesne... Kaina japonisku apie 30-50% didesne uz mano norimus JD traktorius ir kaip zinia, JD imontuoti benzininiai varikliai 20-26 ag. Perskaiciau forume visaas temas apie traktoriukus, kazkas minejo, kad su Japonisku vejos nenupjausi tik pieva. Kol kas tai neaktualu man, taciau veliau jau bus. Faktas, kad zemes dirbimo freza pas japona bus kurkas rimtesne , nei JD, taciau to man reikes tik iki sutvvarkysiu sodyba, veliau tik darziukui apdirbti, ir gal dar sodo tarpueiliams. Pagrinde pjausiu zole, gal dar iki misko malku... Kiek domejausi, amerikieciai su savo JD ir aria is su freza zeme dirba. Kazin ar neapsiriksiu isigijes John Deere???
×
×
  • Create New...