Jump to content

karpys

Nariai
  • Pranešimai

    5
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Vilnius

karpys pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. karpys

    Dūsta žuvys

    O kaip kitaip nustatyti deguonies kieki vandenyjei jeigu ne prietaisais? Bet as nedarau jokiu testu, ir ka jie pakeis jeigu nustatysi kad mazas vandenyje istirpusio deguonies kiekis, pirksi antra orapute? Niekas nesigincija kad kuo giliau ikisi difuzoriu i vandeni tiek geriau, tiesiog turekite omenyje kad tai kenkia oraputems, ne be reikalo patys gamintojai paraso kad oraputes veikia tepmeraturoje nuo 0 laipsniu, o kaip jus jas eksploatuojate patiems spresti.
  2. karpys

    Dūsta žuvys

    Kam nesi ta orapute namo? kaip tik nakti svarbiau tiekti deguoni i vandeni, nes diena del siek tiek patenkancios saules per eketes vyksta fotosinteze (minimaliai) ir deguonies padaugeja (ar bent jau nekrenta deguonies lygis taip sparciai kaip nakties metu), o nakti (ypac paryciais) jos kiekis buna zemiausias paros metu. Vargu ar kvapas vandens pasitaisys del oraputes, nunesk orapute i kita prudo gala iskirsk i ekete iki pat dugno ir is karto pauostyk kylanti vandeni, manau pakeisi nuomone del to kad vandens kvapas pagerejo Ikisus su kartimi slangos gala giliau per keleta valandu praburbuliuosi nauja ekete ir oras iseidines per ja. Manau nauda butu pradzioje nebent ta kad oro burbulai tures padaryti didesni kelia vandeniu kol iseis i pavirsiu, o tai reiskia daugiau deguonies liks vandenyje ir pats vanduo platesniame plote bus judinamas, bet cia niuansai ir smulkmenos, fufaika manau irgi mazai ka padeda, nebent nuo tavo oraputes siluma sklinda kaip nuo sildytuvo jam dirbant .
  3. karpys

    Dūsta žuvys

    Siaip sudrosite savo oraputes taip lauke per salcius laikydami, absoliuti dauguma orapuciu veikimo temperatura nuo 0 laisniu celcijaus (ka jums ten pasakoja pardavejai maziau klausykite, ju tikslas iskisti jums preke) maciau yra orapuciu veikianciu ir nuo minus 10 laipsniu, tokias is bedos galima lauke palikineti ant ledo. Ir idomiai cia pastatyta orapute prie pat eketes, tu jos nakciai taip turbut nepalieki? As asmeniskai irgi naudoju panasaus galingumo Atman orapute (30 litru oro per minute), esu is putu poliesterolo sulklijaves dezute, palikes maza skylute ieiti orui. Oras dezutes viduje susyla nuo pacios oraputes ir i pacia orapute ieina jau siltesnis oras nei lauke (esu idejes termometra i dezute ir ismataves temperatura, ji buvo daug aukstesne nei lauke), todel taip stipriai nesala oraputes gumines membranos ir mechanizmo tarnavimo laikas zymiai pailgeja. Kad viena ziema orapute pompuoja ir viskas veikia nereiskia kad kita ziema nesutrukines membranos gumeles nuo didelio salcio. Jeigu palieki lauke orapute tai bent jau nekisk giliai difizoriaus, kad butu mazesne apkrova gumoms. As pats laikau kazkur 30 cm i vandeni ikises, be jokiu difuzoriu, burbulai eina stulpu, judina vandeni ir to uztenka kad net per salcius ekete nezusaltu, prudas 5 arai, gylis apie 2 metrai, nuo oraputes padarytos dvi atsakos ir oro padavimas vyksta dviejose vietose. Aisku jeigu didelis prudas oraputes ispompupjancios 38 litrus oro per minute mazoka, vienareiksmiskai kuo galingesnis aparatas tuo geriau, bet tada isauga elektos islaidos, tad reikia rasti aukso viduri tarp oraputes galingumo ir prudo dydzio. Kur bus ikista orapute ar pakrastyje ar prudo viduryje nera didelio skirtumo jeigu pati orapute veikia efektyviai, zuvys pacios suranda kur yra daugiau deguonies prisodrinto vandens ir ten laikosi.
  4. karpys

    Dūsta žuvys

    Viskas gerai kas judina vandeni ziema ir dulkiu siurblys ir saldytuvo kompresorius ir paprastas kompresorius ir vandens pompavimas ant ledo. O specialiai vandens aeravimui yra skirtos oraputes ar galingesni dekoratyviniu prudu kompresoriai, o visa kita naudojama iranga yra pritaikymas is bedos kai nieko geresnio neturi. As manau kad ne maziau nei deguonies patiekimas i vandeni yra svarbu kad liktu neuzsales (pageidautina kuo didesnis) vandens plotas. Jeigu tieksi vien deguoni po uzsalusiu ledu daug naudos nebus, pilnai prudo deguonimi vis tiek neaprupinsi, naturalus floros irimo procesai po apsnigu ledu tesis, trukstant deguonies kaupsis metano dujos (jos susudaro irstant organikai be deguonies, is dalies del to ir smarve vandenyje atsiranda). O esant pastoviai neuzsitraukianciai ledu eketei (del aeravimo) i vandeni papuola sviesa, sunkiai, bet vegetuoja povandeniniai augalai ir mikroskopiniai dumbliai, kurie nesuyra o patys siek tiek dar pagamina deguonies, per atvira vandeni taip pat iseina organikos puvimo metu besikaupiancios dujos ir kitos dumblo mineralizacijos metu atriradusios medziagos (degazacija). Todel svarbu ne tik tiekti deguoni i vandeni, bet ir palaikyti bent keleta kvadratiniu metru neuzsalusi vandens plota visa ziema.
  5. karpys

    Dūsta žuvys

    Sveiki, kai tokie salciai ir apskritai kai ziema minusas jokiu taimeriu prie orapuciu ar kompresoriu nereiketu statyti jeigu nenorite ju sugadinti: tuo metu kai orapute nedirbs vanduo oro padavimo slangoje imerktoje i pruda pakils ir susilygins su vandens prude lygiu ir uzsals, pasidarys ledo kamstis kurio automatiskai isijunges kompresorius gali nebeisstumti, zodziu uzsikims slanga o tai gali liudnai baigtis irangai, geriau orapute pajungti ir laikyti pastoviai (ka as ir darau) arba isjungus orapute istraukti slanga i virsu. Kad per atlydi zuvims blogiau nei per salcius manau yra gryna nesamone, ir slegio pakitimai beveik jokios itakos zuvims nedaro kai jau tikrai stinga deguonies po ledu.
×
×
  • Create New...