Jump to content

Valdaz

Nariai
  • Pranešimai

    14
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius Valdaz

  1. Norėčiau pasiteiraut profesionalų bulvinių ar yra kokių bulvių veislių kad būtų baltos ir miltingos kaip kaimiškos prieš 20 metų. Klausiau kudirkos naumiestį (šaka) sakė kad tokių nėra visų vidus tik geltonas. Tai nusipirkau Vinetos bet jos skonio jokio nėra kaip pašariakas būtų. Reiktų dėl saves kelių maišiukų sėklai.

    Rekomenduoju Bellarosa, sakyčiau gan tiksliai atitinka jūsų minėtus lūkesčius tik suyra tai nelabai, bet kam reik suyrančių juk galima miltų pasipilt, o jei rimtai tai tikrai produktyvi, skani, nereikli, vidutinio ankstyvumo veislė. ,,ŠAKA''- berods turi.

  2. Mano kubota ir pagyvenus 87 metų laidos, bet pakaitinimas yra, be pakaitinimo ilgai reik brūžint starteriu kol užsiveda, o pakaitinus iš vieno apsukimo kuriasi.Žvakes galima nupirkt ir auto dalių parduotuvėj už normalesnę kainą, Litechnija tegul dūsta su savo kainom ir aptarnavimu.

    Na kas liečia yanmar 1300d tai yutubėj teko matyt kad prieš kurdami kaitina, reiškia žvakės turėtų būti,o jei nėra, ar jos nenumatytos tam modeliui tai kaip žinia šaltas dyzeliukas ir turi pbraškėt tai normalu.

    Dar patarimas, dviejų cilindrų dyz. varikliai nemėgsta lėtų apsukų, pasekmė veleno lūžimas, tad laisvoj eigoj geriau laikyti truputį didesnes apsukas.

  3. Nu žiūrėsim ir kantriai domėsiuos, jei teks palanki proga gal teks apsilankyt Lenkijoje su pažystamais stambesniais ūkininkais, kai jie vyks kokio nors padargo. Vienas praeitą pavasarį pirko dvivagę, tai mokėjo 1200 Lt. ir šiaip visus padargus susipirkinėja ten po trputį nes kainos ryškiai mažesnės, kiek girdėjau žmonės net trašas perka Lenkijoj irgi kaina daug mažesnė. Žodžiu nedega, ne šiemet tai vėliau, bet aš tokią sodinamą vistiek įsigysiu. :)

  4. reiktu susikoperuoti, nes ir pats ieskau pirkt.Bet kiek ieskojau tai neradau lenkuos vienvages pirkt.

    Įdomu kaip ieškojai, ar konkrečiai Lenkijoj, ar internetu? Aš žiūrėjau AKPIL svetainėje tai tikrai tokių neradau, ten tik dvivagės. Bet tai iš kur ima litechnija, margučiai ar kretagro ant jų taip pat yra AKPIL logotipas, tai reiškia Lenkai gamina. Manau kas gerai žino prekybos taškus žemės ūkio technika ir moka lenkiškai nesunkiai surastų.

  5. Pažiūrėk čia:

    Nu greitis tai tragiškas, o ir buksuoja. Ten iseki 17 ag kažkoks, tai 15 ag, toks kaip mano tai išvis užsikastų turbūt.

    Šį vaizdelį mačiau jau senokai ir greitis nėra toks jau tragiškas, nepalakstysi bulves sodindamas, kadangi dirbi ne laikui, o kokybei. Nemanau kad labai sunku traukt, turėtų būti panašus apkrovimas kaip ir vagojant, tačiau buksuoti gali kaip šiam vaizdelyje nes matosi, per daug išilginta traukė ir sodinama stovi suversta ant kaupikų ir dar manau kad būtų daug lengviau traukt jei būtų paruoštos vagos. Tad nesodinant hektarų sau iš lėto galima dirbt, vis geriau nei su arkliu.

    Mane domina tik už kokią mažiausią kainą įmanoma nupirkt tokią sodinamą, klausimas? kas pirkot ką nors iš Kretagro , kiek ima už pristatymą?

  6. Sveiki, tepalu tema forume japoniski traktoriukai jau buvo rasyta o man perkant iseki(Kretagro) buvo surasyti tokie tepalai; variklis 10w40 pusiau sintetinis nors pakanka ir mineralinio, greiciu deze kartu su galiniu tiltu 10w30 hidro transmisinis, priekinis tiltas 80w90 transmisinis, freza 80w90, mulcerio reduktorius 80w90, tepimo taskai solidolas. Variklio tepala keisti kas 100 motovalandu arba kas sezona o greiciu dezes kas 300 motovaladu.

    Visiškai sutinku su pateikta info, mano Kubotai irgi eina tokie tepalai, tik solidolas čia nekaip skamba.

    Variklio filtras toks pat kai ir kaikurių japoniškų mašinų, o tepalą galiu parekomenduot KUTTENKEULER GmBH GALAXIS DIESELSEMI SYNTHETIC DIESEL 10W40 tai rimta vokiečių firma, gamina ir alyvas traktoriams, tačiau aš naudoju būtent šį tepalą jau eilę metų ir savo auto ir traktoriukui.

  7. Pas mane skardiniai muštukai AGMA95, kiek žinau tai muštukai geriau nei y forma, kadangi jie daug švariau nupjauna, o pro y tarpą lieka barzdelė. Ir dar žinau, kad AGMA 95 ir 115 tikrai eina su skardiniais muštukais, o y forma arba lieti muštukai, dedami į didesnio pločio AGMA žoliapjoves.

    Jei įdomu tai tie skardiniai muštukai kainuoja Litechnijoi 14lt. o Lytagroj 5-6 lt.

  8. Pavažos buvo lygiai su peiliais, nes kai bandžiau nuleisti besisukančią ant lygių betoninių grindų, pradėjo kabinti betoną. Po to nuleidau kiek ymanoma ir peilį ir volą, bet man vis tiek per žemai. Be to, nuotraukose tas smulkintuvas buvo su Y peiliukais o, kai pasiėmiau, parsivežiau namo pasirodo su plaktukiniais. Dabar suprantu, kodėl kai psisiūliau atvažiuoti su traktoriuku ir užkabinti tiesiai ant jo ir tada jau pirkti pasakė "nu kam čia tas vargas viskas bus tikrai gerai". Vienu žodžiu šūdas ta Litechnija.

    Apie pardavimą jau galvoju, bet kol pinigų netrūksta tai pasilaikysiu, nes tiek nebegausiu kiek mokėjau, o gal dar susitvarkysiu.

    Sveiki

    Gal jau ir pavėluotai, bet patarimas toks: Peilių aukštis reguliuojasi ne tik galiniu volu, bet ir išilgine trauke, ją ilgindamas sukelsi peliukus kiek reikia, jeigu pirkai AGMA naują tai turėjai gaut instrukciją, o ten labai aiškiai aprašyta muštukų aukščio reguliavimas. Turiu tkią žoliapjovę ir manau kaina atitinka kokybę, pjaunu žolę sode be problemų bulvienojai irgi dorojasi neblogai,tik aišku čia jau reik aukšty laikyti hidraulu ir dar šis aparatas smarkiai apkrauna darbinį tad reik geriau atkreipt dėmesy į plotį ir traktoriuko AG.

×
×
  • Create New...