Jump to content

mtz-05

Nariai
  • Pranešimai

    47
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius mtz-05

  1. Pakavok , kur nors tą savo įnstrukciją ar kaimynkai duok pasaugot ,a tai taip ir taikau kad perrašyt  :icon-mrgreen: . Čia ne įnstrukcijos reikalas , nedadaryta iki galo ir tiek . Va kaip pas deutz'a , vadinas ne be reikalo  :eusa-think: , o galėjo gi ką nors kad ir paprastai padayt , kaip kad su ta štorke .                                                                  <Двигатель был снабжён автоматическим регулированием теплового режима, при котором учитывалось три параметра-температуры: масла в системе смазки двигателя; охлаждающего воздуха при выходе из воздушного тракта после соприкосновения с нагретыми частями двигателя; отработавших газов. [54].

    Система воздушного охлаждения двигателя состояла из: многолопастного вентилятора с гидравлическим приводом (гидромуфтой, автоматически увеличивающей или уменьшающей частоту вращения в зависимости от температуры двигателя и количества масла, подаваемого под давлением на её лопасти, которое, например, могло увеличиваться при увеличении частоты вращения коленчатого вала или понижения вязкости при высоких температурах); терморегулятора — терморегулирующего стержня, изготовленного из специального сплава и имеющего постоянный коэффициент линейного расширения, установленного в правом выпускном воздушном трубопроводе и управляющего режимом работы гидромуфты путём воздействия на клапан, регулирующий подачу масла в гидромуфту; масляных и воздушных трубопроводов; накладкок, перегородок и направляющих дефлекторов, служащих для направления охлаждающего воздуха к ребристым поверхностям цилиндров и их головок >

    Turejau per savo gyvenima tur but 7 ar 8 T40inius nu niekur nemaciau jokiu silumos regulatoriu,diskelis ant treju varzteliu ant ventiliatoriuka ir viskas............

  2. kanapes-kanapemis,mano manimu-medelyna,kastonu,azuolu,ir panasiu medeliu sodinukus augint.

    O kur tuos kastonu ar azuolu sodinukus realizuoti? Gal zinot kokiu straipsniu ar literaturos naujokams, kaip iveisti ir priziureti medelyna?

    Kur realizot-per interneta :) ,i Kaziuko Muge atvezkit,manau norinciu atsiras pirkti kastonu sodinuka,arba maza auzoliuka.

  3. :( Papole namu valdos sklypas i vandens apsaugos zona,tai yra pres 10 metu pirkau fundamenta,(visi sovetmecio leidimai buvi isdoti)ant upes(Merkio)kranto,nuo vandens iki sklypo ribu buvo 20 metru,iki fundamento 22 metrai.Zemetvarkininkas pasake-vandens apsaugos zona.Ka galima daryti?Ka patarsit?
  4. Neesu technologiju specas,bet kiek primenu betonas turi savyje cemento,o jis(cementas) megsta siurbti vandeni,sianden lija ryt poryt uzsalo,visi site procesai po truputi naikina betona,nezinau kiek laiko,,gyvens,,ant stogo betonine cerpe.Molines Vilniuj ant stogu dar ir preskarinius galima,,gyvus,,surast.

  5. Oj vyrai,as tai turejau tokiu bedu kad negalejau atsykratyt nuo apsaugos,apsaugos,,cerberiai,,turejo dvi kojos,gumine,,dubinke,,kazkokius ginklus,dabar pagerejo situacija, :) pre ivaziavimo sedi,,cerberis,,viska mato,(ka reikia ir ko nereikia)viska uzfiksoja kameros(nezinau kiek ju cia yra) :( , ir viskas uz dyka,jokiu tikru sunu nereikia.Turbut visu ukininku svajone.

  6. O kodel traktoriuka(japoniska)reika pirk tik Japonijoj :) ,cia geras makaronu kabinimas-mes vezam is Japonijos naudotus traktoriukus(prekibininku replikos),o apie Olandija,Europa pamirsot?Atstumai,netoli Japonijos yra savo,,negru,,kurie melai pirks naudota technika,o cia gabena i Marijos zeme,atstumas turbut 10-12 tukst km ir ,,mielai,, pardoda lietuvos ukininkams :icon-confused: .Atidirbo kazkoki laika technika,i naudotos technikos aikstele-perkama nauja-europeciu mentalitetas,o pas mus pirkom traktoriuka-tai visam gyvenimuj. :lol:

  7. Ispirkinejau zeme,tai zemetvrkoj pasake 50 lt,pagreitins reikala,nedaug-daviau,kazkokio ten paraso truksdavo,pagreitino,sutvarke.Dabar jokio siaubo nera,teisesauga,jaj viskas ,,da feni,,,anksciau kgb buvo,gal kam ir keistoka,bet cia ne tik represinis organas buvo,daug ten visokiu,,tarnybu,,buvo.O dabar,,bezpredelas,,is dideles raides.Oj sibiro reikia :icon-evil:

  8. Miškininkai tą problemą sprendžia labai paprastai: esant reikalui permeta laikinus surenkamus tiltus, jie paprastai būna metaliniai, ir padėti ar nuimti sugeba jų forvarderiai. Siūlau tokį "laikiną" tiltą įsirengti ir pačiam. Nieko nėra amžiniau kaip laikinumas :)

    Cia i ka kreiptis reiktu,nes pirma karta tai girdziu :D

    Mes gi Lietuvoj gyvenam,pirk zmogau,sumontok :icon-idea:, metalistai darbo tures :) ir kaltu nerasi :icon-evil:

  9. Pagrindinis dalykas-patogumai,atvesk i namus vandeni,ir tualetas,vamzdziai dabar milionus nekainoja,o ir padaryt galima paciam,didelio proto ten nereikia.Vonia ar duso kabina-bet geriau vonia,irgi neblogai butu.O kaina is kartu bus daug didesne-mano tokia nomone.

    Pas mane irgi panasi situacija,turiu Vilniaus,Traku,Salcininku rajonose,po truputi renovoju.

  10. O tie klameriai, tai tokie gelezukai, kur sujungti kokliai? :)

    Taip,buna jeigu nerimtas meistras(chaliava) tai is vis nestate,bet dazniau koklis sujungtas su visais savo,,kaimynais.,, :) .Jus miela pone apipilkit krosni vandeniu,ir kada molis suminkstes,atsargiai pradekit ardyti,is virsaus kokliu nebuna,paskuj,,karuna,,mazi apvali kokliukai(deficitas)o paskuj paziuresit kokia tvirtinimo schema,ir dazniausia toj pacioj vietoj bus site,,klameriukai,,.Ten jau-raz pliunut :lol: .sekmes.

  11. Na, as rasiau, kad man sake iki 2000lt. O tas "iki" gali buti ivairiai. :) Siaip kokliu, tai pas mane yra nemazai.Galeciau du nedidelius duonkepius pasistatyt. Dar dvi didziules koklines sienos laukia griovimo,tik neaisku kiek is ju sveiku kliks. O dabar dar idomu, ar tie kokliai tiek metu naudoti,butu geri? Nebus perkaite,ar dar kaip nors pakenkti? Kaip patikrinti ar jis tinkamas dar vienam naudojimo sezonui? :)

    Kada kokliai glazurojami-temperatura buna mazdaug 1000laipsniu,o krosnes pavirsius dok deve desimt kart mazesnis,ir to nevisur.Nieko jems neatsitiks.Tik kada grausit krosni,is karto apipilkit vandeniu,tada galima ir su atsuktuvais isardyti krosni,tik is karto reiktu suprast kur kokie klameriai buvo montojami is vidaus(vidiniai kokliu tvirtinimai). :)

  12. Vai-vai kokie mes dabar protingi,jus pagalvokit kad sis traktoriukas buvo suprojektotas maz daug apie 50 metu atgal,gal truputi suklidau,instrukcijos neturiu po ranka,ir anais laikais buvusioj sajungoj cia buvo vienintelis i geresnis traktoriukas,kitu paprasciau nebuvo.O savo laiku jis buvo normalus,tobulas,pritaikitas sodo ir savo darbams traktoriukas.Ne viena tzk turejau gyvenime.Man jis ir dabar patikimas,su savo specifika traktoriukas.

    O kas sakė kad jie visada buvo blogi? Aš ant jo tikrai nepiktas. Savo laiku tikrai tai buvo vienintelis pasirinkimas ir buvo gerai kad turėjom.

    Visa tiesa apie geruma/bloguma gimsta kai pradedi lyginti su kažkuo kitu. Aš tik norėjau pasakyti, kad dabat yra daug geresnių variantų. Ir jei žmogus ieško pirkti, aš to nesiūlyčiau daryti. Už tuos pinigus galima nupirkti geresnį variantą. Ne tarybiniai laikai juk, yra iš ko rinktis. Nebent nostalgija kankina :)

    As nieko pries neturiu,bet yra vienas bet-buvo laikai vezdavo i Lietuva rusiskus mini traktoriukus,T-o10,AMZK,082,paskuj pasirode kiniski,neprisimenu kokia ju ten marke,su dideliu smagraciu,dabar ju neveza,kur surasti jems atsarginiu detaliu :icon-rolleyes: .Dabar japonai,siandien yra,rytoj bus,o poryt kur ka surast sitai,,japonajmaceri,,kada nevez i sali situs traktoriukus?As turejau savo gyvenime 3 tzk,turiu ir dabar viena,rvarkyt reikia,ale man jis prie dusios,patinka,tik variklis,bet kada jis padarytas- tai gera technika.Ir detaliu surast galima,Cekija arciau Japonijos :lol: .O japonai-tai beveik visi naudoi.....

  13. Elektrine kainuoja apie 200 Lt. Kolkas kepu be problemu. :lol: Bet noriu tikros duonkepes, todel ir atejau cia, i sita tema. Nemanau, kad kas pasakys cia tiksliai, kiek tai kainuotu.Man vienas pazistamas sake, kad darbas kainuoja iki 2000Lt +medziagos. Na kazkas panasaus. :)

    Kiek pecius kainoja-standartinis,,stulpelis,,-metras ant metro-mazdaug-500-550plytu,po kiek je ten,litas,pusantro,skaiciokit,dureles,mazdaug 40-80lt(rudamina)juske-25-30lt,mazos dureles(reikia 5)po 15-25lt,kolosnikas-20-25.Liko molis su smeliu,ir kokles.Kokliu kaina-1200-2500lt.Tai krosnys gali kainoti nuo 2 tukst. iki3,5 lt.Meistras ima mazdaug puse medziagu kainos,virs tukstancio litu,bet 2000 kaip cia kolege rase-truputi brangoka :icon-eek:

    Del medziagu,jeigu panaudot senus plytus,koklius-tai gali is vis kapeikos kainot :lol:

    Dabar del donkepes- paprasta ruskaja peczka,ir pirmyn,tik minusas tuks kad ji sildo kambari mazdaug nuo metro,tai yra virsuj gali buti 25-30 laipsniu karscsio,o prie grindu apie nuli(ziemis laiku).

    :icon-confused: o su moliu dirbti-tai laiko reikia,isdziut jam reikia-pastatysi kokli,,na kolbasku,,neisdzius,iskarto uzfiksosi klameriu,ir,,povelo,,i sona. :icon-evil:

  14. Sveiki! Gal kas turit pardavimui šitą mažą traktoriuką. (žinoma už normalią kainą). Arci nuo kurių kraštų būsi ar iš tikrūjų parduodi ir kas dar prie jo yra apart plūgo.

    Turim mes ji nuo 1986 artai nuo 1988 metu (atrodo) .Siais laikais tikrai tokio nepirkciau. Grynai del idiotiskos konstrukcijos. Dabartinem akim matau vien trukumus. Gal vienintelis privalumas, kad 4x4, toliau vien trukumai:

    Lankstosi per puse, vairas mechaninis, sunku vairuoti;

    Variklis silpnas, oru ausinamas, dvitaktis. Pastoviai reikia telapo dapildinet, spjaudosi tepalu is ismetimo;

    Mazoka begiu - 4 i prieki ir 4 atgal. labai didelis tarpas tarp 3 ir 4. Buna tap, kad 3 per letai, 4 netraukia;

    Nera normalaus darbinio. Kad ijungti darbini nuo variklio o ne nuo ratu, reikia atjungti galini tilta, tada lauke jis pats saves nepaveza.

    Po daugiau nei 20 metu eksploatacijos galiu vardinti kruvas trukumu.

    Vai-vai kokie mes dabar protingi,jus pagalvokit kad sis traktoriukas buvo suprojektotas maz daug apie 50 metu atgal,gal truputi suklidau,instrukcijos neturiu po ranka,ir anais laikais buvusioj sajungoj cia buvo vienintelis i geresnis traktoriukas,kitu paprasciau nebuvo.O savo laiku jis buvo normalus,tobulas,pritaikitas sodo ir savo darbams traktoriukas.Ne viena tzk turejau gyvenime.Man jis ir dabar patikimas,su savo specifika traktoriukas.

  15. Bachuras tu supratai ka parasiai :icon-confused: .....

    Pirma as ne bachuras,man jau 50 m,antra ka dariau tair parasiau,sodyboj irgi buvo uzsakes vamzdis,bandziau ir su druska,ir su mazesnio diametro zarneliu,paaiskejo kad uzsale kazkur viduri nuo sulinio iki pastato,pradejau kurent ugni :) po truputi nuo sulinio iki pastato,ir atsalo,pramuse,tik ne hidroforas buvo o dar siurblys,,rucejok,, :P

  16. Zmogau,paprasciau uzpildik visus vamzdzius,jeigu jie pas tave yra sumontoti,o paskuj prijunk prie hidroforo,ir dar dapyldik per sita varzteli,kuris yra is virsaus siurblio,toks is latunes padarytas varztelis-kamstelis,ir turi veikti.

    Jauciu užšale šlanga žemėje,nes kišau viela ir nepralenda kažkas trugdo,kažin kaip atšildyti? Aš pyliau verdančio vandens į ta šlanda ir veliau istraugdavau su šlangute ir vel ta pati..kažin ar cia kokia nauda yra ar ne? nes jau be vandens kazkur dvi savaites o tai blogai..

    Laba vakara,zmogau tu pabandyk maz-daug sitoj vietoj kur yra ledo kamstis lauke uzkurti lauza(tik su protu) :D a to bedos sau padarysi,zeme atsils,gal ir pramus tavo ,,kamsti,,

  17. Sveiki,

    Nepykit,jei ne čia parašysiu,nes nežinau kur reikia :)

    Nu žodžiu tokia situacija: Perku iš valstybes žeme,bet projektuotojai nepaliko įvažiavimo į tą žeme. visada važiavau per privataus žmogaus žemę. dabar važiuoti uždraudė ir pravažiuoti nebegaliu..o aplink mano perkamą žemę melioračijos gilūs kanalai.. Tai reikia informacijos apie tilto statyba,nes kitos išeities nebeturiu...Gal žinot kiek tas projektas kainuotų tilto,arba net savavališkai dėti tris ilgus metalinius bėgius ir pasidaryti tiltą pačiam..bet kažin ar atlaikys kombainą..

    Na situacija aiški gal kas padėtumet :) jei reikia daugiau informacijos rašykit : )

    Logiskai mastant,turi buti kokia nors kita iseitis,jeigu perkat is valstybes zeme,tai turi buti garantotas privaziavimas prie sklypo,kombaino-malunsparniu dar nepradejo gaminti :lol: ,o gal pigiau bus pirkti is kaimyno gabaleli zemes kur buvo ankstesnysis kelias :eusa-violin:

×
×
  • Create New...