Jump to content

Veikejas

Nariai
  • Pranešimai

    94
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    1

Atsakymai kurių autorius Veikejas

  1. Prieš 2 valandas, TadasJ pranešimas:

    Aš čia biški primečiau skirtumus tarp įrangos apkrovimo (nevertinu darbuotojų ir jų kaprizų, nes čia jau kiekvienam ūky individualu). Imkim kaip pavyzdį ūkį su 120 melžiamų karvių.

    Tokiai bandai reikia 2 robotų arba 2x7 eglutės tipo aikštelės (+/- 2 vietos į vieną ar kitą pusę).

    Imkim vidutiniškai 2,6 melžimo karvei per parą robotuose, tai sudaro viso 312 melžimo operacijų per parą. Jei imsim, kad melžimo ir gyvulių apsikeitimo robote laikas sudaro vidutiniškai 7 min., tai abiejų robotų grynas melžimo laikas per parą sudaro šiek tiek daugiau nei 18 valandų, pridėkim minimum valandą plovimams. Per metus gauname 7008 vakuumo darbo valandų. Tai, priklausomai nuo gamintojo rekomendacijų, sudaro 3-4 serviso aptarnavimus per metus ir, priklausomai nuo melžiklių (guma ar silikonas), 4 ir daugiau melžiklių keitimus per metus (aišku, klausimas, ar kas realybėje tai išpildo).

    Dabar eglutės tipo aikštelė: imam tuos pačius 2,6 melžimo karvei, tai sudaro (imant 4 gyvulių apsikeitimus per valandą, kas tokiai aikštelei nėra per daug) šiek tiek virš 5 su puse valandos melžimo per parą, pridėkim minimum valandą plovimams. Gauname beveik 2400 vakuumo darbo valandų, kas sudaro 1-2 aptarnavimus per metus ir (vėlgi, priklausomai guma ar silikonas) 2 arba 3 melžiklių keitimus per metus. Čia ir vėl, aišku, teorija nebūtinai sutampa su praktika.

    Lyginant melžiklių keitimus, reikia įvertinti, kad robote šiuo atveju keičiame 8, o aikštelėje 56 vnt.

    Iš kitos pusės, serviso atvykimų ir darbo valandų prie roboto susidaro daugiau.

    Ir dar vienas labai svarbus aspektas - kiek elektros sunaudoja robotai per parą ir kiek aikštelė? Čia skirtumas bus labai didelis.

    Bendrai spėju, kad robotų aptarnavimas ir sąnaudos bus brangiau 50% ir daugiau. 

     

    pas mus 2 robotai ir automatinis serimas per menesi 740 eur uz elektra.  Bet cia tik tiek iseina vien tik sitai fermai, nes ji nuo ukio atskirai pastatyta.

  2. On 2018-11-11 at 19:46, dvidas pranešimas:

    Pradejau pats stumdyt ,bet ziuriu gal ne taip brangiai iseitu samdant ekskavatoriu ,uz valanda ima 30eu,plotas 10aru

    su kokio dydzio ekskavatoriumi kasa uz tuos 30 eur? jei gerai pamenu case 210b kasant prudus valandai apie 20l dyzelio iseina. pas mus 1 aras nuo 150eur.

  3. On 2018-03-08 at 14:19, neptūnas pranešimas:

    Visos tos suvestines ir programos tuščias reikalas, kol prie vieno stalo nesusės vyriausybė ukininkas perdirbejas ir prekybinikas ir kol nebus visiems blogai, ne tik ūkininkui reikalai nepajudės. O šiaip lietuvos padangej jau kai kurie perdirbejai sukruto pradėjo siulyti ukininkams pasirašyti 3-4 mėn sutartis. Na o labiausiai siutina kad koop kuri sukūrė ir valdo patys ukininkai taip apgaudineja(net du men) kaina nustatė 2017-12-27, o savo nariams praneša tik vasario gale.Tokio pasityčiojimo neleidžia sau net didieji perdirbėjai.

     

     

    Jei jau turi visus dokumentus tai bent jau paskaityk iki galo ka raso. 

  4. gal kas turit parduot dubliam skirtus ratlankius? 20x38R , gali buti ir su uzraktais ir be. Dar domina koks turetu buti tarpinis ziedas, 35cm cia normaliai? Traktorius New Holland T6080 padangos R38 65 650 tokios pat padangos ir dubliams bus montuojamos.

     

  5. taip, labiau tinka sildomom grindim jam kai montavo ta pati sake, bet pas kaimyna radiatoriai tai viskas puikiai veikia ir kaina sildimo patenkintas. Jei dar pas ji butu atskirai isvedziota i visus kambarius butu dar geriau, o dabar eina aplink viskas. Ne santechnikas as tai gal suprasit ka noriu pasakyt :D

  6. prieš 39 minutes , Eduardas pranešimas:

    O ratukas pas tave tikrai tai vielai skirtas? Arba gal šarvas užsinešęs? Mano irgi vienas varantysis, bet su 4m degikliu problemų niekada nebuvo. Beje, naudoju kempinėlę vielai valyt prieš ratukus, tai pastebėjau, kad keičiant vielą ta kempinėlė būna pajuodavus. Sako nuo vielos ratukai ir šarvas užsineša, todėl paskui ir nebeišveža...

    sarvas nesenai pirktas tai nemanau kad uzsineses butu, reiks kempinele dadet del viso pikto, ratukas yra su dviem griovelais dvieju tipo vielom tai dejau ir tai ir anaip kol tiesiai derzakas stovi tai jokiu problemu, bet jei susisuka i kilpa ir pradeda strigt. Kazi tam ratukui negali but isdile tie grioveliai ir todel nesuspaudzia gerai? 

  7. Ką tik, dvidas pranešimas:

    Is kur pirkai ,ar negaudo oro ? Kaska panasaus maciau grazule,bet niekas nebuvo pirkes ir nezinojo kaip jis veikia

    jei tepsi salidola is kibiro tai ora gaudo, bet jei pirksi tutas tai jokiu problemu, pirkau is SKF kaina jei gerai pamenu 350eur

×
×
  • Create New...