Jump to content

kristin

Nariai
  • Pranešimai

    77
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius kristin

  1. 18 minutes ago, iloniukei7 pranešimas:

    svarbiausia,kad geros melžėjos nelaksto ir dėl atlyginimo visada randakompromisą su ūkininku.Pas mus dirba viena nuo 2005 metų ir nesu girdėjusi,kad ruoštusi kur eiti, o buvo visko; melžimas lauke iki vėlyvo rudens,vėliau jau fermoje į linijas žiemą , vasarą, o dabar aikštelėje,ir visada pirmoji viska išmoksta,nors jau ir nebejauna,virš 60 ir apie pensiją, net nenori galvoti.

    Na jei jūs čia man taikot, tai nemanau kad lakstau, nes vienoj vietoj išdirbau 6 metus, bet kadangi ūkis atsisakė pienininkystės, neliko ir darbo. Tai viena. Antra dėl atlyginimo aš nieko nesakau kad blogas, tiktai domėjausi kiek ūkininkai moka melžėjoms ir už koki darbą. Ir apie koki kompromisą kalbėti jei nuvykus pokalbiui yra sakoma vienaip o atėjus dirbti viskas kitaip? Ir retorinis klausimas, jei per metus pas ūkininką pasikeičia 4- 5 melžėjos tai ar čia visos melžėjos tokios blogos ar vistik ir ūkininko kaltės yra?

  2. Prieš 2 valandų, Maj pranešimas:

    Man čia kažkas iš fantastikos srities, tiek darbų, tiek valandų ir dar moteriai!!!! Net kas antrą parą dirbant per sunku. Net įdomu, kas čia toks tas vergvaldys.

    Prienų rajone čia. Pirmo pokalbio metu buvo sakoma kad 30 eu tik už melžimą, bet realybė parodė kitaip. 

  3. Realiai dirbant labai sunku sutilpt į nustatytą laiką, nes pradedama melžti pusę keturių ryte ir iki septynių turi viską pasimelžt, išsiplauti liniją ir pieno bloka, ir išdalinti miltus 200 galvų. Tada veršelių girdymas, kibirų plovimas. Pusę dešimt pietinis melžimas, prieš kurį vėl reikia išsidalint miltai melžiamoms, pasimelžt apie30 ,ir susiplaut.tada iki vakarinio melžimo 15,30 reikalaujama plautis fermos sienas , valytis karves, karpyt uodegas ir t.t taip pat prižiūrėti švarą bendro naudojimo patalpose. Na ir vakarop vėl miltai 200 galvų, melžimas, plovimas, veršeliai. Visą šitą darbą darbdavio manymu turi daryt vienas žmogus.

  4. Įdomi jūsų nuomonė. Pasiūlytas darbas moteriai melžti karves. Dienos darbas toks. Melžti 65 karves, dalį jų 3 kartus per dieną. Dalis karvių somatinės, tad melžti reikia sveikus spenius į liniją, blogus į bakelį. Linijos ir pieno bloko priežiūra, dezinfekavimas. Taip pat tris kartus per dieną išdalinti miltus su papildais 200 galvijų, girdyti veršelius, prižiūrėti švarą fermoje ir bendrose patalpose. Darbas vienam žmogui, siūlomas atlygis 30 € dienai. 

  5. sveiki. kitiems metams planuoju pasistatyti pora didesniu siltnamiu, matmenys mazdaug 8 metrai plocio ir apie 30 metru ilgio.karkasas medinis, bus dengiami plevele. gal kas patartumete kiek mazdaug tam reiketu medienos ir kokiu matmenu? nes lentpjuveje pasiule bruselius 5*4 cm, bet galvoju ar nebus jie per ploni tokio dydzio siltnamiams?

×
×
  • Create New...