Jump to content

Donatino

Nariai
  • Pranešimai

    9
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius Donatino

  1. Sveiki,

    Skaičiuojant ūkyje užaugintos produkcjos savikainą prieš ją užpajamuojant iškilo klausimas ką daryti su pastoviosiomis ūkio sąnaudomis. Nes derliaus pajamavimo metu (tarkim rugsėjo mėn) ne visos pastovios sąnaudos bus patirtos ir įtrauktos i savikainos skaičiavimus. Ar metu gale koreguoti jau paskaičiuotos produkcijos savikainą? O gal perkelti į nebaigtą gamybą ir priskirti ateinančių metų derliui?

    Pirmiausia reiketu ziureti kas per sanaudos, jei tai pvz siu metu zemes nuoma, tai zinoma, kad geriausia butu koreguoti savikaina. Taciau jei tai nusidevejimas ar pastovios elektros sanaudos ar kazkas panasaus, tai dek i kitu metu derliu. Paseliai auga nuo rudens iki rudens, tai ir tokias pastovias sanaudas juk ir patirsi naujam derliui, o ne senam, kuris jau nuimtas.

  2. Sveiki,

    Del kuro kainos, kad visu kaina yra - mazeikiu naftos kaina + tiekejo marza. O tiekeju marza priklauso nuo keliu dalyku: 1. atsiskaitymo terminas (patys kuro tiekejai privalo atsiskaityti su mazeikiu nafta, tai jei jiems tenka mus finansuoti, tai jie didina savo uzdirbama marza). 2. kiek laikote dirbate su tuo paciu tiekeju, kaip suprantate, kuo ilgiau dirbi su tiekeju, tuo didesne kaina moki :) pasitikejimas, draugyste, va kur tiekejai zaidzia. 3. Zinomo nuo noro tiekejui uzsidirbti, didesni gali sau leisti mazesnes marzas, nes parduoda didelius kiekius, o mazesni tiekejai su mazais kiekiais privalo laikyti ausktesnes marzas, tam kad patys galetu valgyti duona.

×
×
  • Create New...