Jump to content

reduxe

Nariai
  • Pranešimai

    17
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario reduxe paskelbtas turinys

  1. reduxe

    Triušių ligos

    mes jauciu radom buda kaip kovoto su kokcidioze rasiau jau,kad ankscioau bent 50% vados isdvesdavo,o dabar jau is trecios vados nei vienas triusiukas nedvesta Vet istyre ju ismatas ir dave kazkokio balto skystalo kurio labai mazai reikia lasinti i vandeni (kai ne LT tai jism man tik buteliuka padave,be jokio pavadinimo) anksciau daviau tik sergantiems triusiukams,bet budavo per velu. o dabar jau kai patys est pradeda iskart pradedu lasinti i vandeni ir jokiu bedu. vienas dabar maciau jau buvo suviduriaves,bet irgi issikapste jau toks galvos skausmas atkrito. ir jusu patarimu perku specealu maista jaunikliams. anksciau visus vienodu serdavau. ir dar specealu sieneli jaunikliams. va erkuciu neatsikratom lasinu lasus,bet jie padeda kol lasinu kaip jas isvis isnaikinti? ir kodel vieniems triusiams yra kitiems ne jei gyveni vienam tvartelyje?
  2. reduxe

    Triušių auginimas

    senai cia buvau uzsukus,bet perskaiciau viska ir parasysiu savo patiri: del tvarkos narvuose as visada turiu problemu su jaunikliais,nes daro kur papuola ir valom 1-2kartus per para su suaugusiais jokiu problemu. yra keli narvai be groteliu apacioj tai daro i viena kruvele,o su grotelem tai isvis be problemu Del pateliu ir jaunikliu. sisip nesiskundziu savo patelem (New Zealand pas mane). aisku visos skirtingu charakteriu. vienos ramios kitos isterikes bet visos rupestingos ir visos apsivaisina is pirmo karto. beveik visas kergiu su vienu patinu, nes man jis labai patinka jei atsiveda didesne vada buna,kad irgi dalina i kelis lizdus. bandziau deti i viena,bet jos vel atskiria. gal taip maitinti joms lengviau buna,kad prameto jauniklius,bet iskart matosi,kad ismesti yra ligoti ir daug mazesni uz kitus jauniklius gana ilgai laikau vienam narve,kol vietos pakankamai buna,bet sunku islaikyti higiena,nes tada viksto visi purvini...tai stengiuosiu po kelis i narva sudeti. idomus dalykas kuri pastebejau tai triusiu charakteris jie kaip suniukai kielvienas su savo charakteriu. ir jei mama arsi ar baile ar rami tai ir vaikai daznai buna tokie
  3. reduxe

    Triušių auginimas

    sveiki, gal kada jau snekejot ta tema, bet nerandu niekur nebandet triusiu ismatu naudoti kurui?? mums vienas pazystamas dave tokia minti. nusipirkom aparciuka kur is popieriaus briketus spaudzia. pasibandem....pagaminom apie 30 briketu. bandysim padziovint ir kurent. ka manot?
  4. reduxe

    triusiu serimas

    kiek kartu per para seriat triusius? kiek kombikormo reikia suaugusiam New Zealand triusiui per para? aciu
  5. reduxe

    Triušių ligos

    aciu, bandysiu ieskoti, nes jau nebejuokinga darosi kai is 10 triusiuku kokie 3-5 isgyvena o nuo kada jiems galima antibijotikus duot?
  6. reduxe

    Triušių ligos

    as neissikapstau su koklidioze vel gaista viena vada. turiu vaistu...praita karta labai padejo, bet va kada tuos vaistus reikia jiems duoti? jau lasinu vaistus i vandeni kai matau,kad jie jau viduriuoja, bet tada buna daugumai pervelu narvus valom kasdien, buteliukus dezinfekuoju, triusidej sausa ir svaru. zinau viena dideli minusa kuri bandysiu kazkaip greitu laiku spresti...neturiu normaliu seryklu gyvenu ne LT...tai gal reik bandyt is LT parsisiusti,ar patiems gamintis. Ar gali buti,kad jie uzsikrecia,nes lipa i bliudelius su maistu?? as pastebejau,kad jie pradeda gaisti kai tik pradeda lakstyti ir esti. ar gali patele but nesiotoja? gal maziems triusiukams kombikormas negerai...gal jiems koki specealu maista pirkt kai pradeda esti??
  7. reduxe

    Triušių ligos

    as perku lasus katems ir sunims skirtus. man jie patys paciausi!!! lasinu kasdien po kelis lasus ir per savaite ausys svarios svarios buna.
  8. reduxe

    TRIUŠIŲ NARVAI

    nu nezinau kaip pas jus bet as tai tauragej senukuose 5x5cm radau. biski triusiukai ir ispesioja to sienuko bet nedauk o seip 1m kainavo su tarema akcija 8lt su biski. ir kai klauset konsultantu ar turite tokio ir tokio sieto, jei neturi neuzmirskit pasiteirauti. (o kur butu galima rasti) vistiek zmogus kuris savo preke pardavineja pasiduomi kur pigiau ar kur kas yra. nes pvz ir pazystami pasako kad pas tave ce brangiau, radau kur pigiau. ir pns. aciu nu as ne LT gyvenu...tai cia viskas sudetingiau kai kuriais klausimais. tinklas tai va ne problema...su seryklom jau liudniau nu bet netersiu temos...eisiu i seryklu tema pasiguosti
  9. reduxe

    TRIUŠIŲ NARVAI

    koks tas sietas edzioms turetu buti? ta prasme kokie maziausi tarpeliai gali buti? mes padarem is mediniu pagaliu su mazdaug 6-7cm tarpeliais...tai jie visa ta siena issitraukia ir sutrypia ir dar plius grauzia ta medi. dabar zadam is sieto daryti.
  10. reduxe

    Triušių ligos

    *mano spejimai pasitvirtino, gavom trimus is Vet. mums kokcidioze sake uzsakys skiepus. **patele apsiramino-nebekriuksi. apziurejau ja visa atsargiai, isgniauziau...nu nieko atrodo nera. eda-geria normaliai. gal rimtai jai poravimo metas uzejes buvo?
  11. reduxe

    vakcina Triusiams

    Prašai kieno nors gyvenančio Lietuvoj ir atsiunčia. Airija ne Australija. Pora dienų ir vakcina pas tave. As tik perskaiciau kazkur del tam tikru laikimo slaygu, tam tikros temperaturos tai ir pagalvojau,kad gal negalima siusti. bet jei galima tai jega...tikrai rasiu kas atsius
  12. reduxe

    triusiu serimas

    as irgi ateinu su kvailais klausimais kai triusiukai pradeda patys esti ar jiems irgi galima duoti zoles, kopustlapiu, rukeliu? mes kazkaip pabijodavom,kad nesuviduriuotu....nes ir taip neisbrendam is tos problemos. ar lasinbat jodo i vandeni profilaktiskai? mes karts nuo karto duodam labai silpno kalio permanganato tirpalo ir silpno jodo tirpalo.
  13. reduxe

    vakcina Triusiams

    klausykit,o is kur man gauti vakcinu jei gyvenu ne LT jauciu per intika neuzsisakysiu? cia su veterinarais tai tragedija...nesusisneku as su jais,jie savas politikas aiskina ir viskas.
  14. reduxe

    Triušių ligos

    Neparasei kokio amziaus triusiai. Kokie narvai? Kaip valot? Kas per kombikormas? Ar sienas nepapelyjes? Koks vanduo? ar vandens sistema praplaunat? beje daug ka lemia ir stresas, ypac tuo laiku, kai triusiai buna jautriausi. Pasitaike atvejis, kai pas viena augintoja irgi viduriuodavo/gaisdavo, tai isaiskejo, kad pastoviai mazi vaikai lakstydavo apie triusius, ir taip jiems pastoviai vare stresa. Tokie dalykai paumeja rudeni/pavasari del temperaturos svyravimu, pakilusios dregmes, tada susilpneja imunitetas. Yra daug priezasciu, del ko tai gali buti, cia pas kiekviena individualiai. Kaip pvz. valymas, vienas sako kad pastoviai valo, bet tik kazkiek pakrapsto, ir viskas, kitas iskelia triusius, isvalo, isplauna ir dezinfekuoja. Is naujo perziurek, gal kazka ne taip darai, nes be priezasties tokiu bedu buti neturetu. kad niekas nevyksta be priezasciu tai tikrai,o klaidu darom dar labai daug ir stengiames is ju mokinti mes naujokai sitoj srity ir ziniu dar labai maza. todel dziaugiusiu atradusi sita saita...informcijos i valias, tik reikia skaityti ir vykditi.prie esmes: pradejom nuo narvu skirtu dekoratyviniam triusiukam auginti.poto gaminom patys bet grindis padarem be nubegimu. dabar narvai jau tobuleja-pagaminom grindis su tarpais ir nebega ant apatiniu triusiu. Seriam kombinuotu pasaru ''17% Commercial Rabbit Pellets''-gyven ne LT tai nezinau kaip LT vadinasi. buteliukus plaunam ir kaip minejau lasinam kalio permanganato,jodo prifilaktiskai. triusius laikom ant pjuvenu.pilnai isvalom kiekviena ar kas antra diena. Gyven airijoje tai dregnu oru deja neisvengiam visus metus taciau uz poros svaiciu jau bus baigta triuside.tiesa...dazniausiai triusiukai nusividuriuoja ir gaista mazdaug nuo 3ju iki 10savaiciu,poto jei isauga tai nebeserga. ar butina triusius skiepiti? dar vienas neaiskus dalykas atsitiko siandien.viena patele zviegia visa diena kaip skerdziama.nematau jokiu ligos pozimiu ar isoriniu pakitimu, eda ir geria normaliai. kas galetu buti? jos amzius 5.5menesio. zodziu pridavem triusiuku ismatas veterinaram i labaratorija...lauksim ataskymo, nes jau trys mazieji vel nusividuriave o ta patele ne zviega kaip rasiau anksciau,o kaip parselis kriuksi. skaiciau,kad gali buti,kad poruotis nori,bet ar gali ji taip kriukseti 4ta para??
  15. reduxe

    Triušių ligos

    sveiki. mes auginame Naujosios Zelandijos baltuosius triusius. pirkom porele is patikimu ranku. dabar jau turim 30 triusiu. pateles gerai veda mazylius, bet beveik puse is ju dvesia. simptomai pas visus vienodi: viduriavimas, iseinamoji anga visa aplipusi ismatomis, ispustas gurgiantis pilvas, vangumas, mazas svoris,po keliu dienu triusiukai dvesia. Seriam triusiu kombikormu ir sienu. maitinancioms patelems pilam i vandeni vitaminu, profilaktiskai lasinam i vandeni jodo. valom narvus kiekviena ar kas antra diena. nebezinau ko griebtis . gal ka patarsit. aciu!!
×
×
  • Create New...