Jump to content

Bazile

Nariai
  • Pranešimai

    11
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Bazile paskelbtas turinys

  1. Bazile

    Česnaku auginimas

    Sveiki! Mes dar nesodinom Turim apie 80 kg prisigliaude, laukiam delcios. Bijojau del salciu, bet teta patikino, visuomet velai sodinanti, kartais net uzsalusia zemes pluta prakapstanti ir sukisanti skiltles. Auga roputes didziules. Buvau prisizadejusi pasidalinti dideliais oriniais svoguneliais, bet neuzauginau tokiu. Kaip buvau rasiusi is dideliu oriniu (lazdyno riesuto dydzio) isaugo ne skiltele, o didziulis zieminis cesnakas. As, noredama isauginti didele galva, nuskabiau ziedynus... O kiti cesnakai priaugino smulkiu seklyciu. Na, sesiu tas smulkias. O pries sodinima mirket siltam vandeny, alio permanganato tirpale?
  2. Bazile

    Česnaku auginimas

    OK. Jei turesiu tu dideliu, butinai idesiu i voka ir atsiusiu pastu. Orinius sodinau vos mazesniame gylyje. Mulciavom siaudais gal kokius 2-3 cm.
  3. Bazile

    Česnaku auginimas

    Kokia veislė nes mano oriniai labai smūlkus gal būtu galima isigyti šiek tiek? Mano česnakų veislė nežinoma, tiesiog "iš bobutės". O oriniai tai ne nuo veislės priklauso. Va, prieš kelis puslapius buvo kolegos nuotrauka, su klausimu, kas gi ten. O ten tie stambieji oriniai. Palikau 2 vagas orinių auginimui. Dabar dar visi susiskleidę. Iš visų orinių apie 70% būna maziukai, o 30% stambesni. Tai tuos stambesnius ir sodinu. Paauginkit, bus ir pas jus didesnių.
  4. Bazile

    Česnaku auginimas

    Sveiki, mielieji! Su dideliais kiekiais visaip gali būti. Jei metai nepalankūs česnakams, tai didelį kiekį nesunku bus realizuoti. O, jei metai palankūs, tuomet teks pavargti arba parduoti pigiau. Niekada nežinai. Mano patirtis būtų tokia. Šiais metais auginom apie 10 arų žieminių česnakų. Niekuo nepurškėm, netręšėm, vieną kartą ravėjom. Dalį česnakų pažeidė puvinys. Tuos teks suvalgyti, kitus pasiliksiu sėklai. Bandysiu užsėti 20 arų. Įdomiausia tai, kad pasodinau 2 vagutes orinių svogūnėlių (kur subręsta iš česnakų žiedų). Tai iš jų man išaugo ne po vieną česnako skiltelę, o po didžiulį galingą česnaką, beveik dvigubai sunkesnį už įprastai iš skiltelės išaugusį, jokių ligų nepažeistą. Gal todėl, kad sodinau tik didelius orinius svogūnėlius: ne pipiro, o riešuto dydžio, taip pat storai juos žiemai užmulčiavau šiaudais.
  5. Bazile

    Česnaku auginimas

    Del cesnaku restorano.Tokie labai megstami JAV, net Latvijoj yra. O patiekalu tai begale Apie cesnaku supirkima. Girdejau prekybos centro atstovo interviu apie lietuviskus cesnakus. Kalbejo apie tai, kad i juos kreipiasi ukininkai, isaugine kelis simtus kilogramu. Ir tai jiems pasirode juokingai mazai. Esa per savaite parduoda kelias tonas. Tai supirktu lietuviskuosius, jei butu pasiulytas didelis kiekis. Zinoma, ju supirkimo kaina zema. Kazkada buvo vos 6 litai.
  6. Bazile

    Česnaku auginimas

    Na, paaiškinkit, man mielieji, kiek žmonių ir per kiek laiko nuravi 1 ha česnakų? O 5 ha? Ar žemę paruošia taip, kad nereikėtų ravėti? Dėl česnakų kainos kritimo, tai nemanau, kad labai ji kris. Čia keli ar keliolika smulkių augintojų - lyg ašarėlė Lietuvos padangėje. Aišku, prekybos centrai superka tik labai didelius kiekius ir pigiai. Be to ta kinietiška konkurencija...Susibūrus į asociaciją, manau, būtų galima kažką sugalvoti. Na, kad ir, pavyzdžiui, ar yra Lietuvoje nors viena specializuota česnakų parduotuvė? Česnakų restoranas? Tik dirbkim!
  7. Bazile

    Česnaku auginimas

    Bandysiu sodinti tuo pačiu metu. Tik truputį mažesniame gylyje ir būtinai pamulčiuosiu Užsienio svetainėse radau kelis pamokymus tręšti žuvies kaulų trąša Kai pagalvoju apie dirvos tręšimą mėšlu, tai brrr. Nelabai malonu Pabandysiu nusipirkti paukščių mėšlo granulių.
  8. Bazile

    Česnaku auginimas

    Sveiki. AG Pauliau, klausei apie biohumusa. Taip, planuojam sliekides. Tiesa, nitratų testu patikrinau "ant mėšlo" augintus česnakus. Nitratų juose nėra O kada sodinti žieminių česnakų sėklas? Taip pat, kaip ir skilteles? Tokios mažytės, ar peržiemos? O kokiame gylyje? Ačiū.
  9. Bazile

    Česnaku auginimas

    Dėkui, Pauliau. Esam miestiečiai, pasiruošę parduoti namą pirkti sodybą ir užsiimti biohumuso gamyba. Aišku, anksti dar kalbėti, bet pabandysiu paauginti česnakus: be mėšlo, su mėšlu, su biohumusu. Jei česnakų mylėtojai nenubyrės, parašysiu, kaip sekėsi
  10. Bazile

    Česnaku auginimas

    Sveiki česnakų karaliai ir karalienės! Auginamės česnakus sau. Labai juos mėgstam. Žieminių dar nekasiau, nes noriu išsiauginti švarios sėklos iš orinių svogūnėlių. Dar visi oriniai uždaryti luobelėje. O vasarinius sodinti pavėlavau, tai šie visai nedideli Patarkit. Žinau, kad česnakai nemėgsta šviežio mėšlo. O, jei dabar į suartą dirvą išbarstyti mėšlą, gal iki sodinimo laiko jis "perdegtų"? Kitas klausimas, susijęs su mėšlu: žinau, be mėšlo nebus gero derliaus. Bet juk mėšlas duoda didelį nitratų kiekį daržovėse. Tai kaip čia su tais "sveikais lietuviškais česnakais, užaugintais ant mėšlo"? Ačiū.
×
×
  • Create New...