Jump to content

Laukyme

Nariai
  • Pranešimai

    13
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Laukyme paskelbtas turinys

  1. Laukyme

    Pasiūlymas ūkininkavimui

    Ne tik Danijoje, bet ir kitose salyse tai daroma, tik kiek kitomis salygomis. Pas mus to nera, kaip ir elementaraus supratimo . Pelna pats ukininkas sau pasilieka. Tai ir butu motyvacija, nes su juodadarbiais visai kitoks santykis. As noriu, kad pats zmogus savimi rupintusi. Bet matau, butu sunku rasti, nes poziuris cia visu labai primityviai kapitalistinis.
  2. Sveiki, rašau labiau pasvarstymui ir įvairių nuomonių paskaitymui, nes įsivaizduoju daugumą narių čia esant su savo ūkiais, bet kokiu atveju, bus įdomu. Turime ūkelį, viskas paprastame ir vietomis primityviame lygyje ( žemė, technika, pastatai, įregistruotas ūkis ), bet iš esmės viskas yra, išskyrus patį ūkininką. Ir kaip tokia idėja. Pradžiai, 3-5 metų pereinamasisi laikotarpis, kai duodama viskuo naudotis, tik pragyvenimui ką pats uždirbi, net išmokos vietoj nuomos savininkui atitenka, o ne ūkininkaujančiam. Po to, nuomos sutartis viskam. Ar būtų norinčių, kokiomis sąlygomis? Kaip savęs ir norinčio ūkininkauti nenuskriausti? Lauksiu komentarų
  3. Laukyme

    Sumažintos išmokos

    Chebra , o gal mielieji gerbiamieji, bet tiem kam sumažino, darykti ką nors, ar darėt? Aš irgi pasiklausinėjau, ką ūkininkai, ogi- nieko sako, gyvulius perrašys vienam šeimos nariui, pasėlius kitam.. Aš irgi nieko nedariau, nes įstatymo juk nepakeisiu..BET aš buvau šiandien NMA kt klausimu ir lyg tarp kitko užėjau, ar ūkininkai šurmuliuoja dėl šito. apskrities skyrius nieko net nežino, kažką girdėjo, bet tik kad stambiems sumažino. Tai jie paskambino į Vilnių, kas administruoja mano bylą, ta irgi nieko nežino, viskas su mano paraška tvarkoj, tai sakė skambint laiške nurodytu tel (kurio vel neturejau su savim..), rašyti raštišką pretenziją, nesvarbu, kad vieno mėn terminas baigėsi. Taigi. pradedu tubūt karą su vėjo malūnais, bet labai prašau ir tuos, kam sumažino taip daryti ir info bei patirtim pasidalinti. Aš avansą gavau jau, bet pasirodo, galutinė suma nepatvirtinta dar ministro įsakymu, tai aš visai nebesuvokiu, kuom remiantis avansas apskaičiuotas, kažkoks absurdas, bet vistiek 20% man dideli pinigai, tikrai tiek, neapsiskaičiavau:)
  4. Laukyme

    Sumažintos išmokos

    neberandu to laiško, bet kitose diskusijose yra daugiau. Principas tas, kad ten remiamasi metų pradžioje lygtai išleistu kažkokiu įstatymu, kuris kerta mišriems ūkiams. Jie ten paskaičiavo kiek galvijai turi duoti pelno ir dėl to sumažino už pasėlius.. Iš esmės man gavosi vistiek 20% mažiau. O istorija dar senesnė pasirodo, gal net penkmetį siekia, kai kubilas sutiko su EK tokiomis sąlygomis. Padlaižiai, tikrai, kai įstatymais taip manipuliuojama, tai tokius tautos priešus nors prie sienos..
  5. Užėjau čia pasižiūrėti, gal gi ūkininkai aktyviai protestuoja prieš tokią nesąmoningą tvarką, o čia tylu, ramu.. Man išmokas sumažino 20% pagal naują skaičiavimą. Ir kaipgi ne, viskam kainos kyla, bet pasirodo, absurdų, dykaduonių biurokratų šalyje tik tuom valdininkų smegeninės ir užimtos, kad tik mažiau išmokėti, gal kad sau pasididint ar biurokratų aparatą padidint. Turbūt nieks ir nežinos ar išvis, kas nors organizuojasi protestui..
  6. Laukyme

    Deklaravimas

    Dekui idomu buvo pasiziuret, bet netaisiau..nes su tuo taisymu vel keblumai. Zu skyriuje sake, jei nekerta geltonu liniju, o tik lieciasi, tai kaip ir nieko. Bus matyt.. Ne pirmi tikrintojai bus, jei ka. Tik idomiausia, kad kiek tikrintoju, tiek reikalavimu.. O mano laukyme Birzu rajone. o ribu kuolai kai kurie seniai dinge, kiti perkelti, be nauju matavimu nieko nebus. tokia tat betvarke, jau neklabu apie misko kirtejus ir medziotojus. Na pastarieji dingo, bet pora meteliu teko auklet.
  7. Paveluota, kai valstybe nepriklausomybes pradzioj ukininkams keliukus i sodybas ir elektros linijas uz dyka tiese. dabar tik su "parama" vargt teks. Vertetu pavargt, as gal domesiuos, bet noreciau net per kaimelius einanti viesa zvyrkeli, kad sutvarkyti, kaimo keliai baisus, nebera ten nei ka greideriuot - ispustyti, istaskyti. Bet jauciu, privaciam asmeniui is viso nedera prie viesu keliu lysti. O vietinei vladziai nuosalesni keliai is vis ne motais. "Linksma" kur bepaziuresi
  8. Laukyme

    Deklaravimas

    Teisingai, reikia ir jau pabandziau reikala klibinti. Nezinau, ar tik siame kraste ir ar tik man byla klaiki, kad specialistas rinkes info, perdave ja man ir liepe kreiptis i ta pacia vietine matininke, kuri ir pridirbus machinaciju ir dabar dar pasirodo ir geodezinius daro.. Oi kaip as nepasitikiu tokia. Cia ne ta forumo tema, o sitacija tokia...mano nuosavybeje nera pazymeta jokiu keliu pravaziavimui, o ka mano noretas samdyti geodezininkas rado savivaldybeje, kad veliau jau atsirades ibraizymas per valdos viduri - keliukas! Jauciu, be teismo neapsieisiu..
  9. Laukyme

    Deklaravimas

    Na, pabandziau bent jau atrast puslapi..ir snipstas. Stai sakykim as noriu uzdeklaruot pati.. Nei VIC, Nei NMA net prisijungus man nieko tokio nepateike, maniau, kad i zemelapius nors dar karteli zvilgtelesiu..Jokiu instrukciju irgi nemaciau..gal gali nuoroda imest. Na, man paciai, su letu internetu ir tokiu planu, koki turiu, butu sunku zemelapius vartyt. O ir ibraizyt dar ismokt reikia. Tai rytoj i zemes ukio skyriu bandysiu kreiptis, o jei ten netenkins atsakymas..kur tada? i nma?
  10. Laukyme

    Deklaravimas

    Tai ką dabar daryti? Bandyti koreguoti žemėlapį? Nuo to deklaracija, plotai nesikeičia, nes aš plotus apvalinau vien aro tikslumu į mažąją pusę. Ir ar užteks pakoreguoti ir išsaugoti? Ačiū, kad parašėt dėl tų raudonų linijų, nes aš net suglumau, pamačius, kad kaimynas taip daug žemės prisiarė..
  11. Deklaruojant seniunijos darbuotoja buvo uzbraizius ant baltu liniju, taipabaigoje ismete kaip klaida. Ji sake, kad nieko baisaus ir baige deklaruot. O as paskui kazka prisiminiau girdejus, kad tai neisvengiamos patikros prisisaukimas. ar esat ka nor tokio girdeje ar turite savo ziniu is patirties? Gal dar galima pataisyt? NMa uzregistravo mano sita klausima, bet taip ir nesulaukiau ats is ju.
×
×
  • Create New...